duminică, 7 februarie 2010

Din minunile Sfantului Nectarie






"Fratilor, pai sa va povestesc eu minunile pe care sfantul Nectarie le-a facut cu mine ticaloasa…

Eu sunt rezidenta in Italia de la sfarsitul anului 2002. Nu va spun cat de greu este aici sa gasesti un loc de inchinaciune si un preot duhovnic la care sa pleci genunchii. Dar cu purtarea de grija a lui Dumnezeu pasii mi-au fost indreptati spre biserica ortodoxa cu hramul Sf. Vasile cel Mare din Udine, care este la 60 km distanta de locuinta mea. Acolo i-am cunoscut pe sf Nectarie, pe sf.Mina si pe sf.Serafim de Sarov.

Sf. Nectarie ajutase in mod miraculos doua dintre enoriasele care ii cerusera ajutorul, una avea 2 tumori (una la gat si una la san), iar tatal celeilalte se afla pe patul mortii diacnosticat in ultima faza cu cancer. Amandoua au primit tamaduire totala de la sfantul, si au facut public acest lucru in toata parohia, asa ca ne-am hotarat sa mergem de hramul sf. Nectarie, 9 noiembrie 2007, in Grecia, ca sa ne inchinam sfantului. Eu personal m-am dus cu o lista de cereri care nu se mai termina, pentru toti ai mei cerand amanuntit cate ceva, si credeti ca a trecut sfantul cu vederea vreuna din cererile mele? Nu! in plus mi-a dat si mangaiere: fotografiile pe care le-am facut la mormantul sfantului vorbind de la sine. Iata cateva din minunile pe care sf. le-a implinit, (cererile mele erau lucruri extreme):

1. Nasa mea de botez, nu reusea sa ramana insarcinata, ea avand uter retrovers, desi erau deja 2 ani de cand incerca. La cinci saptamani de la intoarcerea mea din Grecia m-a sunat sa ma anunte ca era gravida… in cinci saptamani, exact de cand facusem cerea catre sfantul…

2. Primul baietel pe care l-am botezat, Ionut, avea din nastere fruntea plina de basici transparente, pentru care medicul dermatolog ii daduse diferite tratamente fara nici un rezultat. Cand m-am intors acasa de craciun, anul trecut, fruntea lui era curata. Mama lui gasise o crema cu care basicile i-au trecut imediat.

3. Mama mea sufera de o boala psihica, si sunt sapte ani de cand se chinuie. Nu vroia nici macar sa mai faca tratamentul medicamentos care o tinea cat de cat pe linia de plutire. Vedea si auzea voci, zicea ca sunt persoane care o chinuie fizic in mod si chip, si nu va zic cat de mare e agonia acestor persoane care in astfel de incercari refuza ajutorul lui Dumnezeu. Dintre toti in familie ea era cea mai indaratnica in a merge la biserica si nici pe mine nu ma lasa pentru ca incercam sa tin posturile si sa merg la biserica nemancata, iar eu am fost dintotdeauna una bolnavicioasa suferind de spasmofilie. M-am rugat pentru ea la sfintul, ca sa nu se piarda sufletul ei, sa se intoarca la Dumnezeu si sa dobandeasca pacea sufleteasca dupa atata amar de vreme. Si nu trecusera doua zile de la pelerinajul nostru la mormantul sfantului Nectarie ca sora mea imi spune ca mama a cerut singura sa mearga la doctor. De aici lucrurile s-au imbunatatit cu fiecare zi. Cand m-am dus acasa de Craciun, am vorbit cu mama si i-am spus clar in fata ca cei care o chinuie sunt spurcatii diavoli care au putere asupra ei avand in vedere ca nu s-a spovedit de cand era mica. Trebuie sa te spovedesti si sa te impartasesti, asa Hristos iti va da putere si nu vor mai putea sa te necajeasca, si ea a zis: BINE. Dupa care am uns-o pe frunte si dupa ceafa cu ulei de la candela sfantului. In scurt timp am fost cu ea la spovedit si in prima luna a acestui an s-a impartasit. Acum se simte mult mai bine, si la fiecare 40 de zile se spovedeste si se impartaseste.

4.In ceea ce priveste persoana mea, in luna februarie a anului trecut am descoperit ca pe ovarul stang aveam doua chisturi. In luna august am refacut ecografia si chisturile crescusera cu trei mm. Cand m-am dus la sfantul eu nu am cerut sa imi vindece chisturile, ci sa se milostiveasca de mine si sa imi dea pace sufleteasca si sa ma intareasca in credinta. Asa ca aflandu-ma acolo am simtit o dorinta continua de ai sta la picioare si a ma ruga la racla sa din care izvora parfum de mir, parfum care se simtea si pe strazile Eghinei!Si cum toata lumea facea fotografii am deschis aparatul ca sa am si eu amintire cateva fotografii. Dar de cate ori incercam sa fac poza bateriile se descarcau si aparatul se inchidea. Asa ca mi-am zis ca sfantul nu vrea sa fac poze si nici nu am mai incercat pana in ziua plecarii. Nu va pot descrie ce a lasat sfantul sa se vada in acele fotografii facute in ultimul moment…ceea ce una din romancele aflate la priveghere a fost invrednicita sa vada: ochii deschisi ai sfantului pe icoana de argint unde este o bucata din bratul sau. Mai mult deasupra capului se vede clar in diferite ipostaze, aureola sfantului, fie in forma de para de foc, fie sub forma de fulger. Aceasta a fost mangaierea mea. Dar nu este tot. Pentru a marturisi si mai mult generozitatea sfantului Nectarie, va spun ca la urmatoarea ecografie pe care am facut-o anul acesta in luna medicul a constatat ca cele doua chisturi au disparut cu desavarsire. De asemenea tin sa precizez ca si crizele de spasmofilie au incetat aproape cu desavarsire, iar pentru cei care nu stiu ele se manifesta in mod neasteptat cu tremuraturi, diaree, vomitat, tahicardie, cortractia muschilor corpului si in cele mai avansate cazuri lesin…

Sper sa nu fi uitat nimic din ceea ce era de datoria mea sa va marturisesc. Sper de asemenea sa va folositi, si cu credinta sa cereti ajutor de la Sfantul Nectarie : BUCURIA MEA, SI MANGAIEREA MEA DE LA DOMNUL, cum il numesc eu!"


Camelia

Sursa: email (multumesc, Raluca)

137 de comentarii:

オテモヤン spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Bogdan spunea...

Sa precizam ca moastele sf Nectarie sunt la Bucuresti la Radu Voda
sper sa mai ajung ...
eu sper ca ptr fiecare om Sf Nectarie sa faca o minune si sa arate care e calea prin care noi oamenii putem sa ne mantuim si sa-i iubim si ajutam pe ceilalti...
Ultima oare cand am fost la sf Nectarie era foarte multa lume ..la el ....si bine ca era ma bucur ...sper sa fie mai multa lume
din cate stiu sursa defapt e blogul lui Danion Vasile ...acolo multi oameni povestesc marturiile lor .

Dana spunea...

Bogdan, moastele Sfantului Nectarie sunt acum in multe locuri din lume, inclusiv Bucuresti si Constanta. Pozele de aici au fost facute la Eghina, dupa cum povesteste cea care le-a facut. De acord cu tine, pe blogul lui Danion sunt publicate multe din minunile Sf. Nectarie.

Ramona spunea...

Mare e Dumnezeu!

Multe mulțumiri pentru mărturie.

If music be the food of love, play on... spunea...

Slava lui Dumnezeu, preamarit prin sfintii sai si minunile pe care Domnul le face pentru sfintenia vietii lor!
Slava lui Dumnezeu pentru toate!

Dana spunea...

Ramona, cu mare drag.

Augusta, amin!

Anonim spunea...

SI PE MINE SF. NECTARIE M-A AJUTAT CAND AVEAM NEVOIE, DE EXEMPLU DE CURAND AM FACUT O AERGIE PUTERNICA SI M-AM RUGAT SF.NECTARIE SA MA AJUTE SI DUPA CE AM CITIT ACATISTUL ALERGIA MI-A TRECUT.
MULTUMESC MAICII DOMNULUI,SF. NECTARIE SI DOMNULUI ISUS HRISTOS PENTRU SPRIJINUL CARE NI-L DA NOUA OAMENILOR.

Dana spunea...

Ma bucur. Doamne ajuta!

Anonim spunea...

Buna,
Vreau sa spun ca ma aflu si eu printre cei pentru care Sf Nectarie a facut si face minuni. O sa va povestesc un caz poate mai ciudat. Voiam de mai mult timp sa ne izolam apartamentul in care ne-am mutat in urma cu 2 ani, dar peste tot unde am sunat spuneau ca nu se merita sa puna schela pt un singur apartament, ca e costisitor, etc. Intr-un final am gasit pe cineva care a fost de acord sa vina si sa ne izoleze. Eram foarte bucurosi ca in sfarsit am gasit pe cineva sa ne ajute. A venit domnul, am incheiat contractul si am platit lucrarea, ca doar promisese ca de "sambata" se apuca de lucru. Dupa cateva zile am aflat ca respectiva persoana este un inselator care promisese la multa lume si luase banii si nu izolase apartamente, ba mai mult avea interdictie de a parasi orasul si fusese arestat pentru ca a luat bani de la multa lume promitandu-le ca ii duce in strainatate dar nu i-a mai dus. Atunci am crezut ca nebunesc, ne era frica ca vom ramane cu banii dati si fara lucrare. Am inceput sa ma rog la Sf Nectarie, la Maica Domnului si la Sf Mina sa nu ne lase in paguba si sa vina sa ne izoleze apartamentul. Si dupa cateva zile acel om a venit cu o alta echipa (nu cu echipa lui) si au inceput lucrarea. Erau niste baieti buni cu care te puteai intelege si care au lucrat destul de bine. Si astfel Sf. Nectarie, Maica Domnului si Sf Mina ne-au izbavit de paguba. Multumim Maicuta Domnului, SF. Nectarie si Sf Mina. Rugati-va la Sf Nectarie si El va va ajuta in orice problema.

mira spunea...

de cateva zile ma durea ochiul drept, si pleoapa, si era chiar inrosit.era o durere suparatoare. m-am rugat sf. nectarie, sa ma faca bine, si m-a facut. multumesc sf. nectarie. am promis sf. nectarie ca daca ma face bine, am sa scriu pe 5 site-uri.

doamne ajuta

Dana spunea...

Mira, slava Domnului! Multumesc pentru marturie.

mira spunea...

buna din nou, io locuiesc cu sotul in germania, momentan, nu am asigurare medicala aici, si mereu mi-am pus toata nadejdea in sf. nectarie, si mereu m-a ajutat. ieri a inceput sa ma doara maseaua, curent, o masea plombata de un an si ceva, n-am mai avut probleme. si sincer n-am vrut sa incep sa iau antibiotic, sau ceva pt durere. seara m-am rugat sf. nectarie, toata noaptea am dormit linistita, si chiar simteam o caldura placuta pe partea cu maseara-problema. dimineata nu mai aveam nici cea mai mica durere. iti multumesc inca o data sf. nectarie.

minunat este bunul dumnezeu intre sfintii sai!

mioara spunea...

MULTUMESC SF.NECTARIE, MAICA DOMNULUI SI DOMNULUI NOSTRU HRISTOS. ACUM 3 SAPTAMANI M-AM OPERAT SI MA DUREA MANA FOARTE TARE SI IN URECHEA DREAPTA DADEA SA-MI IASA CEVA. M-AM RUGAT SF. NECTARIE SI LUI MAICA DOMNULUI , AM CITIT ACATISTUL SF. NECTARIE SI ACTATISTUL MAICI DOMNULUI GRABNICA AJUTATOARE,M-AM UNS CU MIR DE LA SF. NECTARIE SI MANA MA MAI DOARE PUTIN IAR URECHEA NICI VORBA. ACUM ASTEPT SI REZULTATUL LA ANALIZA, L-AM RUGAT PE SF. NECTARIE SA AIBA GRIJA SI SA FACA O MINUNE SI PENTRU MINE SA-MI IASA BINE REZULTATUL LA ANALIZA SI SUNT CONVINSA CA O VA FACE. IMI PARE RAU CA NU AM AUZIT DE EL INAINTE DE OPERATIE, PENTRU CA SUNT CONVINSA CA NU ASI MAI FI TRECUT PRIN ASTA. RUGATI-VA CU CREDINTA SI CREDETI PUTEREA LUI ESTE MARE. MULTUMESC SF.NECTARI,SF. FECIOARA ,DOMNULUI DUMNEZEULUI SI MANTUITORULUI IISUS HRISTOS !

Dana spunea...

Draga Mioara, multa sanatate sa iti daruiasca Sf Nectarie si Maicuta Domnului!

mioara spunea...

MULTUMESC SF.NECTARIE, MAICA DOMNULUI SI DOMNULUI NOSTRU HRISTOS. RUGATI-VA CU CREDINTA SI CREDETI PUTEREA LUI ESTE MARE .CREDE-TI IN EL, CITITI ACATISTUL UNGETI-VA CU MIR SI NU VETI RAMANE NE AJUTATI. DOAMNE AJUTA !

iuliana dima spunea...

eu l-am cunoscut pe sf nectarie pe internet,cautand o rug-aciune care sa ma ajute sa raman insarcinata.atunci m-am rugat mai mult l-a sf spiridon,la maica domnului si la sf ioachim si ana,dar si la sf nectarie,care m-au ajutat sa raman insarcinata.dupa ce am ramas insarcinata am uitat sa ma m-ai rog,dar in ultimele zile de sarcina m-a apucat frica de durerile nasterii si am cautat acatistul sf nectarie pt a-l lua cu mine la spital.la spital nu am mai avut timp sa citesc acatistul,dar printre dureri, cand mai puteam ma rugam sf nectarie,maicii domnului si Domnului Iisus Hristos sa ma ajute si dupa 4 ore de travaliu doctorii si-au dat seama ca nu pot sa nasc si m-au bagat la cezariana.asa s-a nascut maria kasiana,o fetita aparent sanatoasa,dar care avea leucemie.am stat 2 saptamani prin spitale plangand si rugandu-ma sf nectarie ,maicii domnului si Domnului Iisus Hristos.doctorii din romania nu ne dadeau nici o sansa,deoarece totul aici depinde de bani.cu ajutorul unor oameni de bine am ajuns insa in spania unde dupa mai multe analize s-a descoperit ca nu are leucemie.acum deja e mai bine :corpul ei a inceput sa-si produca singur anticorpii si celule din sange care ii lipseau si speram ca foarte curand sa plecam acasa cu ea vindecata.
eu cred insa ca ea avea leucemie,dar eu rugandu-ma atat de mult Domnului Iisus Hristos ,Maicii Domnului si Sf Nectarie ,m-au ajutat si s-a vindecat.am uitat sa precizez ca atunci cand eram in spital si am aflat ca are leucemie o fata care era in salon cu mine mi-a dat mir de la sf nectarie sa o ung.multumesc din tot sufletul Domnului Iisus Hristos,Maicii Domnului,Sf Nectarie,Sf Spiridon,Sf Ioachim si Ana,Sf Parascheva,Sf Stelian,Sf Ioan Botezatorul,Sf Lazar,Sf Mina,Sf Ioan Casianul si tuturor sfintilor care ne-au ajutat.rugati-va!ajuta foarte mult si aduce liniste si pace in suflet!Doamne ajuta-i pe toti dusmanii si pe toti prietenii mei!Amin!

Dana spunea...

Draga Iuliana, multumiri pentru ca ne-ai impartasit minunile petrecute in viata ta! Multa sanatate! Bucurie!

Simona spunea...

Sfinte Nectarie iti multumesc pentru ca m-ai vindecat de boala de care am suferit timp de 3 saptamani. Te rog Sfinte ai grija de noi si ne ajuta asa cum ai facut de fiecare data, chiar daca suntem niste pacatosi(probabil eu sunt cea mai mare dintre toti), dar cred in ajutorul Tau si stiu ca esti aici cu mine.
Cu drag ,
Simona

Dana spunea...

Simona, multumesc pentru vizita!
Multa sanatate trupeasca si sufleteasca sa iti daruiasca Domnul, pentru rugaciunile Sfintilor Sai!

Anonim spunea...

Am aflat de Sfantul Nectarie intamplator,in urma cu cateva luni de zile,de pe internet.Am fost foarte impresionata de tot ce am citit,de minunile savarsite de Sfintia Sa si de faptul ca cei care se rugau Lui primeau semne.Am facut rost de Acatistul Sfantului Nectarie de pe internet si am inceput sa-l citesc 40 de zile,ca sa ne binecuvanteze cu un bebelus sanatos(eu aveam ceva probleme ginecologice si nu reuseam sa facem un copil de aproape 2 ani),deasemenea ma rugam pentru toti ai casei si pentru nasa mea,care pierduse in urma cu ceva ani o sarcina la 6 luni si nu reusea sa mai ramana insarcinata.Am incercat sa citesc aproape toate minunile,ma fascinau si ma intareau in credinta.Am reusit sa ne ducem si la Manastirea Sfantului Nectarie din Bucuresti,ca sa ne rugam Lui si ca sa luam Mir de la Moastele Sfintiei Sale.E bine inainte sa te duci la manastire sau inainte sa te rogi Lui,sa te spovedesti ca sa fii cu sufletul curat si nu incarcat cu pacate.Ma dadeam cu Mir pe burta si faceam de 3 ori semnul crucii si in unele zile simteam o arsura in locul unde ma dadeam cu Mir.Din pacate in acea perioada am ramas fara serviciu.Ma rugam Sfantului Nectarie sa ma ajute sa-mi gasesc serviciu sau sa raman insarcinta atunci cand va dori Dumnezeu,cand va crede ca e de cuviinta.De cand am inceput sa ma rog asteptam un semn,ceva de la Sfantul Nectarie,ca sa vad daca mi-a auzit ruga si ma gandeam ca eram prea nerabdatoare,neinsemnata si necredincioasa ca sa primesc vreun semn.Dar,intr-o seara,cand am dat sa iau acatistul(in acatist aveam iconita Sfantului Mina si iconita Maicutei Domnului de la Manastirea Ghighiu)sa ma rog,mi-a cazut din mana,s-au rasfirat pe jos si un mic paianjen a iesit din acatist.Eu,atunci mai in gluma mai in serios am zis:"In 3 zile,3 saptamani,3 luni,3 ani voi primi o veste" si asa s-a si intamplat spre uimirea mea.La 3 zile am aflat ca nasa mea a ramas insarcinata,la 3 saptamani am aflat ca eu am ramas insarcinata,dupa ce am bagat dosarul de somaj.Nu-mi venea sa cred!Sunt foarte bucuroasa si am vrut sa impartasesc tuturor minunile savarsite de Sfantul Nectarie,Sfantul Mina.Trebuie doar sa crede-ti si sa va rugati!Stiti vorba aceea :"Credinta ta te-a mantuit!"Acum ma dau in continuare cu Mir pe burta pentru a avea un bebelus sanatos si ma rog si ii multumesc mereu Sfantului Nectarie si Sfantului Mina pentru tot ce-a facut pentru noi.Tie iti multumim Sfinte Nectarie si Sfinte Mina si sa de-a Dumnezeu si Maicuta Domnului sa fiti alaturi de noi pana la sfarsitul zilelor noastre.Doamne ajuta!Aliluia!

Dana spunea...

Multa sanatate, draga mea anonima! Sa nasti natural, un copil binecuvantat.

Anonim spunea...

Nu stiu cum sa incep. Nu sunt un bun povestitor ,dar am sa spun minunea pe care a facut-o Sf. Nectarie cu mine. Incercam sa am un copil, de 2 ani aproape lunar mergeam la doctor. Am incercat si o inseminare, nereusita. Dr mi-a spus ca putem reusi doar prin fertilizare in vitro. Asta se intampla anul trecut in noiembrie pe 9,am aflat de Sfantul Nectarie de la televizor in aceiasi zi . A doua zi m-am dus la Manastire ,m-am rugat putin, m-am inchinat, mi-am cumparat acatistul Sf Nectarie.Am reusit sa ma mai linistesc si am zis ca Sfantul ma va ajuta. Si asa a fost. Zilele trecute am facut testul de sarcina si a iesit pozitiv.Si cred ca este o minune pe care a facut-o sfantul pt ca, cu o saptamana inaite sa imi fac testul am avut un vis in care cineva imi bate la usa , ma uit pe vizor si print-o multime de lume vad o femeie gravida, ii dau drumul in casa iar impreuna cu ea a intrat si un batranel care, prima oara am crezut ca era bunicul meu, dar acum spun si vreau sa cred ca era sf nectarie. Ii multumesc si nu voi inceta sa ma rog si sa merg la manastire. Dumnezeu a auzit rugaciunea lui si ne-a binecuvantat familia. Ma rog sa fie alaturi de noi in continuare si sa avem un bebe sanatos.

Anonim spunea...

Buna!Am mare necaz pe suflet...prietena mea pe care o iubesc mai mult decat lumina ochilor mei se lupta de 2 ani cu cancerul,dar acum a ajuns in metastaza si medici ii mai dau doar 3 luni de trait...ma rog cat pot eu de mult Sfantului Nectarie sa faca o minune si cu noi pacatosii..Si,daca nu cer prea mult,va rog si pe voi,cei ce cititi acest mesaj sa spuneti o rugaciune(cat de scurta dar din suflet)pt CRISTINA-MARIA...Doamne ajuta!

Dana spunea...

Draga anonim, am inclus comentariul tau intr-o noua postare, aici:
http://fiifericit.blogspot.com/2011/05/apel-la-rugaciune-pentru-cristina-maria.html

Sanatate si mantuire sa ii daruiasca bunul Dumnezeu prietenei tale, pentru rugaciunile Sfantului Nectarie.

Daca vrei, lasa-mi un email sau un Id de messenger, ca sa vedem ce am mai putea face. Doamne, ajuta!

Anonim spunea...

Buna seara,numele meu este Roman Larisa si am sa scriu si eu cum m-a ajutat Sf Necatrie dar inainte de toate vreau sa-i spun lui anononim ca ma voi ruga Sf Nectarie pentru prietena lui si l_as ruga sa se roage si Sf Fanurie,este un drag Sf pentru mine..trebuie sa faca timp de 9 zile cate o turta(framantata cu faina,ulei,apa zahar f putin)sa o coaca in tava si sa o dea neaparat unui sarac in numele mamei Sf Fanurie care a murit in pacat,iar a zecea zi sa faca o turta mai mare preferabil cu gem,mere tot impartita unui sarac pentru multumire Sfantului,,,gaseste si pe net despre el...aceste turte le faci pentru o cerere care o ai tu,in cazu de fata pentru insanatosirea prietenei tale...eu am facut de multe ori si Sfantul intotdeauna mi-a asculatat rugaciunea!
Sfantul Necatrie m-a ajutat si pe mine incredibil de mult,,,nu l-am cunoscut decat de putin timp cam de o luna de la mama mea care mi-a dat o carte despre minunile Sfantului...am citit-o si m-a impresionat foarte tare..eu cu sotul meu eram intr-o situatie destul de dificila,se adunase o gramada de datorii,aveam la caldura undeva la 20 de milioane..plus altele....inainte de pasti trebuia sa plecam in italia la socrii mei pentru a ne face revizia,,,in duminica plecarii l-am chemat la mine pe un om foarte necajit,om pe care il mai ajut cu ceea ce pot.L-am chemat cu gandul din utinul meu sa-i dau si lui cele necesare pentru o masa modesta,dar cu putin din fiecare pentru sarbatorile de paste.Aceste alimente i le-am dat in numele Sf Necatrie,A Maicii Domnului si a Sf Fanurie...atat de mult mi-a multumit omul plangand.Precizez ca alimentele i le-am dat pentru masa de Pasti.
Am plecat in Italia,m-am rugat tot drumul sa ajungem cu bine,sa ne poarte Sf Necatrie pe brate pana in italia si am ajuns dar a doua zi cand am pornit masina nu mai mergea,,eram suparata dar mi-am dat seama ca asta a fost o minune ca nu ne-a lasat masina pe drum....am dus-o la service si mecanicul a zis ca este turbina si una noua costa 3000 de euro!!!!am fusgit repede am citit acatistul Sfantului si a sunat mecanicul spunand ca nu este turbina ci ceva foarte minor..M-a ajutat si aici Sfantul si Maicta Domnului pe care i-am rugat sa fie Ei mecanicii masinii mele,,,,iar una din minunile pe care pe mine m-au marcat a fost in prima zi de Pasti cand pe socrul meu il suna fratele lui(frate u care nu mai are relatii foarte bune si care nu s-au mai vazut de ani desi locuiesc in italia aproape unul de altul)ca vine pe la noi...s-au impacat de Sf Pasti iar cand a plecat ii baga pe furis sotului meu niste bani in buzunar,spunandu-i sa nu vada nimeni,,,acest unchi al sotului nu i-a dat niciodata bani asa ca am ramas uimiti...cand sotul meu a scos banii din buzunar erau 500de euro,,,exact datoria pe care o aveam la caldura si eram disperata sa o platesc pentru ca se pragateau sa ma dea in judecata...am ramas uimita si i-am zis sotului meu ca acesti bani sunt trimisi de Sf Necarie chiar in prima zi de pasti cand eu am dat acelui om in numele Sfantului masa!Slavit fie Domnul si ii multumesc Sf Nectarie pentru tot si sa ma ierte pe mine pacatoasa...stiu ca m-am intins la vb dar am promis Sfantului ca voi scrie ceea ce s-a intamplat,,,
Rugati_va Sfantului si lui Dumnezeu si va v-a ajuta,nu m-a lasat pe mine care sunt o pacatoasa,oprita ani de zile de la Sf Impartasanie pentru duh pitonicesc si pentru faptul ca nu sunt cununata reliogios,,,dar cu ajutorul Domnului voi face asta...si as ruga pe toata lumea din putinul pe cxare il avem sa ne intoarcem fata si catre cel care nu are,,,sa luminam fata unui batranel care sta la coltul strazii si sa aducem seninatatea si bucuria unui copil daruindu_i o hanuta o jucarie...si mai ales inaltandu-ne noi sufletele mai aproape de Dumnezeu...Doamne ajuta pe toata lumea!

Dana spunea...

Draga mea Larisa, iti multumesc din suflet pentru frumoasa marturie, imi este si mie de mare folos ceea ce ai povestit si nadajduiesc sa ii fie de folos si celui ce a semnat mai sus anonim. De la tine astept cu nerabdare vesti bune in continuare!

iuliana spunea...

In primul rand, cer cu umilinta iertare Sfantului Nectarie pentru intarzierea marturisirii ajutorului primit. Multumesc din tot sufletul Maicii Domnului, Sfantului Spiridon si Sfantului Nectarie pentru tot ce au facut pentru mine:
- in urma cu 2 luni am aflat am aflat ca am un chist ovarian de 4 cm pe ovarul stang care imi provoca dureri foarte mari si hemoragii abundente si dese. Tratamentul recomandat de medic - anticonceptionale timp de trei luni. Dupa o luna de tratament, am facut o radiografie transvaginala, iar medicul a fost foarte surprins ca nu mai vedea nici macar o urma din acel chist. Mi s-a spus ca foarte rar se intampla sa nu ramana o cicatrice cat de mica in locul respectiv, mai ales ca facusem tratament doar o luna. Ceea ce nu stia medicul era ca in timpul acesta eu m-am rugat la sfintele moaste ale Sfantului Spiridon si ale Sfantului Nectarie;
- m-am rugat Domnului nostru Iisus Hristos si sfintilor mei dragi pentru usurarea si alinarea suferintei unui unchi foarte drag sufletului meu, bolnav de cancer pancreatic - Bunul Dumnezeu l-a izbavit de suferinta si l-a luat la El; o mangaiere a fost ca a putut fi inmormantat, asa cum si-a dorit el, alaturi de iubita lui sotie (de la a carei moarte tocmai s-au implinit 7 ani);
- multumesc Sfantului Nectarie si Sfantului Spiridon ca mi-au implinit dorinta de a vorbi cu cel pe care mi-l doresc alaturi in viata (iar asta s-a intamplat chiar in ziua de Paste!)
Ma rog in continuare Maicii Domnului si Sfintilor mei dragi avand credinta ca imi vor indeplini marea dorinta a sufletului meu.
Multumesc Bunului Dumnezeu, Maicii Domnului, Sfantului Nectarie si Sfantului Spiridon pentru tot ce imi daruiesc in fiecare zi!

Dana spunea...

Draga Iuliana, cata vreme suntem vii, nu e prea tarziu. Sfintii dragi sufletului tau sa iti calauzeasca pasii si pe mai departe.

Anonim spunea...

Buna Dana...Vreau in primul rand sa iti multumesc din suflet pt ajutorul pe care ni l-ai dat...eu sunt cel care a postat mesajul pt Cristina-Maria si numele meu este Andrei...Id-ul meu de messenger este andrei.dinamo47...astept sa vorbim....iti multumesc

alexandra spunea...

Si eu sunt una dintre persoanele care a avut parte de ajutorul Sfantului Nectarie. Imi doream din suflet sa am pe cineva alaturi in viata de foarte mult timp, nu reuseam. Cunoscusem o persoana dar din nu stiu ce lucruri nu a mers. Imi parea rau. Din intamplare am aflat de pe net de acatistul Sf.Nectarie. Mi-a atras atentia si am inceput sa-i citesc minunile. Am inceput sa il citesc si eu si chiar dupa 2 zile acel baiat a luat legatura cu mine. Chiar inainte de a implini 40 de zile de citit acatistul acel baiat intrase din nou in viata mea. Pentru mine este o minune. Citesc acatistul in continuare nu m-am oprit la 40 de zile. Pentru ca ma linisteste si imi da putere. Ma rog Sfantului sa ma ajute in continuare si sa fie alaturi de mine. Multumesc ajutorului pe care l-am primit de la Sf.Nectarie, Bunul Dumnezeu si Sf.Fecioara Maria si tuturor Sfintilor. Doamne ajuta!

Ionela S. spunea...

ITI Multumesc Sfinte Parinte Necatrie, Voua Sfinti si Ingerasi care ne iubiti si ajutati, Tie, Maicii Sfinte si Tie, Doamne Isuse Hristoase! Va Multumesc VOUA Tuturor! In anul 1994, cu mult inainte de a-L cunoaste pe Sfantul Parinte Nectarie, in ziua praznuirii Sale, pe 9 Noiembrie, am suferit o interventie chirurgicala pe cord deschis! Acum stiu Sfinte Parinte, stiu de ce totul a mers "ca la carte" asa cum au spus medicii prin mainile carora ai operat TU! Stiu ca abia in acest an te-am lasat Sfinte sa intri in casa si inimile noastre! Dar mai stiu ca acum am un sprijin minunat in Tine! In noiembrie anul trecut am suferit o alta interventie pentru indepartarea unor chisturi endometriozice. Daca stiam Sfinte de Tine si minunile Tale....Acum durerile in zona ovarelor au reaparut. Probabil pe fondul unei alte noi raceli...Dar azi dimineata Sfinte, cand o noua criza se facea simtita...m-am uns cu Sfantul TAU Mir si...durerile au trecut! Iti Multumesc din nou Sfinte! VA Multumesc VOUA Tuturor! Sfanta Treime si Sfanta Familie, Ingeri si Sfinti mijlocitori ai nostri! Acum ma rog din nou Voua! Indepartati durerile, vindecati si faceti pantecul meu roditor! Rugati-Va Sfinti pentru noi toti pacatosii robii vostri! Pentru mine si toti ai mei...fiecaruia...dupa a lui trebuinta Dati! Aleluia Va cant! Si Stiu ca nu vom ramane neajutati si neascultati!!! Doamne Ajuta in continuare!

Anonim spunea...

si eu am beneficiat adeseori de ajutorul sfantului nectarie si prin acest comentariu marturisesc ca acesta si credinta in Dumnezeu m-au ajutatchiar si atunci cind nu mai credeam ca ma v-a ajuta adica m-ai concret l-am rugat pe sfant sa ma ajute sa ma intaleg cu sotul meu care este un tipicar si un incapatanat si sfantul m-a ajutat si mai mult acum o sa ma rog sfintului din nou pentru ca stiu ca rugaciunile la acest sfant si la Maica Sfanta nu sunt trecute cu vederea si ajung unde trebuie adica la Dumnezeu si Fiul Sfant.Rugati-va oameni buni si nu lasa-ti sa va doboare nevoile si necazurile !

Anonim spunea...

SI EU II MULTUMESC SFANTULUI NECTARIE CA M-A AJUTAT DE CITE ORI I-AM CITIT ACATISTUL PT CA AVEAM UN NECAJ SAU O PROBLEMA MARE SI L-AM RUGAT PE SFANT SA MA AJUTE DAR ESTE NECESARA SI CREDINTA IN BUNUL DUMNEZEU :

Anonim spunea...

si eu vreau sa ii multimesc sf nectariecare m-a ajutat sa raman insarcinata si sa ma intorc pe calea credintei.iti multumim din tot sufletul sfinte ca esti alaturi de noi

Anonim spunea...

Rodica
Si eu am o minune de povestit,am aflat de pe internet de sf Nectarie citind minunile lui am copiat si eu rugaciune si acatistul dar fiind la servici si la sfarsitul programului am spus si su repede rugaciune dupa care am plecat acasa.Cand am ajuns i-am spus sotului meu de sf Nectarie ca ii voi citi acatistul si el a fost incantat ,una din minuni ca sotul meu nu mai erea de acord sa ma tot duc la biserica datorita unei deceptii,ca nu reusim sa avem si noi copii,dupa discutia cu el seara inainte de culcare am citit si acatistul dupa care ne-am culcat si in somn l-al visat pe sf Nectarie ca mi-a vorbit si mi-a spus ca multe fete au fost in situatia mea care au plans si s-au rugat si au ramas gravide asa ca o sa raman si eu ,dupa care m-am visat cu burta(gravida).Erea o voce blada de barbat care imi vorbea de undeva de departe.Este o minune.A doua zi dimineata am povestit la toti cunoscutii mei de cele intamplate dupa care nu am rezistat si am fost si la moastele lui si m-am rugat.Ii citesc acatistul si ma rog mereu si astept clipa cand o sa raman insarcinata cu nerabdare ca sigur voi ramane cu ajutorul lui Sf Nectarie ca este un Sfant iubitor si iertator si ajutator etc .Am luat si mir de la candela si ma dau seara cu el pe burta imi fac cruce si i-am dat si sotului intro seara ca acuza dureri de amigdalite si dupa ce i-am dat a spus ca nu il mai doare.Doamne ajuta.

Mihaela spunea...

Dragii mei si eu vreau sa va impartasesc minunile mele datorate Sfantului meu drag Nectarie.L-am cunoscut in urma cu doi ani,citesc acatistul dar nu zilnic,l-am visat pe Sfant plimbandu-ne si vorbindu-mi dar atat de incet ca nu stiu ce mi-a spus.Intuiesc acum ca trebuia sa ma intaresc in credinta si sa-i astept o vreme ajutorul.Locuiesc in strainatate si cautam sa schimb apartamentul,am vizionat cateva,vroiam ceva mic dar curat si acceptabil ca pret.Ma rugam sa ne ajute pe mine si copil,fiind divortata,trecuta printr-o suferinta grea si urmand alta suferinta schimband tara.Am ales un apartament dar altcineva a avut prioritate vazandu-l inaintea mea,mi-a parut rau dar am zis ca poate Dumnezeu vrea altceva mai bun pt noi.Si asa a fost,ceva ce nici n-am visat,etajul unei vile superbe,cu multe facilitati privind costurile.La fel si cu achizitionarea unei masini,aveam buget de second hand,ma rugam Sfantului sa ma indrume catre ce-i potrivit mie si mi-a dat o masina aproape noua,o vindea o batrana ce nu prea o conducea.Apoi cautam sa cumpar mobila,unde mergeam ba era inchis,ba prea scump.Sfantul avea grija de mine din nou.Am primit cadou ce-mi trebuia si in culorile placute mie.
Stiti ca dorm cu icoana Sfantului Nectarie langa mine? Intotdeauna il rog sa ma ajute asa cum crede el de cuviinta pentru mine.Si-l mai rog ca acolo,oriunde exista,nevoie,suferinta sa ajute!
Mai am o lista lunga de dorinte,stiu ca incet Sfantul are grija de toate daca si noi avem grija spiritual de noi si de altii.
RUGATI-VA LUI,AJUTA MULT ACEST SFANT !
SI NU VA PIERDETI INCREDEREA DACA NU SE REZOLVA IMEDIAT.
CITITI-I INTAI VIATA,CUNOASTETI-L INTAI!

Cu drag,numai bine tuturor

Anonim spunea...

Buna seara! Sunt Adriana si am spus ca voi posta pe internet daca Sf. Nectarie imi va ajuta in ce i m-am rugat. Am avut o relatie cu un baiat care a durat foarte putin, dar indeajuns sa ma faca sa cred ca pot sa sper ca ma voi apropia de cineva masculin. In trecut am suferit f mult si nu mai aveam speranta ca voi mai intalni pe cineva cu care sa cred ca pot fi. El urma sa plece din tara si apoi sa plec si eu dupa ce el se punea cat de cat pe picioare. Odata ajuns acolo nu a mai dat nici un semn, nimic. Am fost suparata si nu intelegeam de ce se intampla asta. Am inceput sa ma rog la toti sfintii,Sf. Nectarie si Sf. Parascheva si dupa 40 zile el m-a sunat si mi-a dat explicatiile pe care la astepta. In tot timpul cat m-am rugat am mai avut momente de deznadejde si de indoiala ca poate Dumnezeu nu imi va auzi ruga, dar toti la care m-am rugat au mijlocit catre El si nu m-a uitat pe mine pacatoasa! De aceea va zis staruiti in rugaciune aveti multa multa rabdare si credinta ca veti primi raspuns de sus daca ceea ce cereti este folositor pentru voi!!! Multumesc tuturor sfintilor si Maicii Nascatoare de Dumnezeu pentru ajutorul acordat!!

Anonim spunea...

Multumesc Sfantului Nectarie pentru ajutorul pe care mi l-a dat atunci cand eram in nevoie. Astazi am fost din nou la o bisericuta in care se gasesc moastele lui si m-am rugat din nou. Am cumparat si cartea cu viata sa si acatistul. Sper din toata inima sa pot sa trec peste necazurile care ma coplesesc acum si sa pot slavi numele Sfantului Nectarie in veci. Sper din toata inima sa pot ajunge intr-o buna zi la Eghina (poate ca necazurile mele se vor sfarsi candva) si sa ii aduc multumiri cu lacrimi in ochi. Sfinte Nectare, mare facatorule de minuni, ajuta-ma pe mine pacatoasa!

Dana spunea...

Draga mea, daca vrei lasa un nume si o adresa de email. Rugamintea este valabila pentru toti cei care au comentat la postarile despre Sfantul Nectarie.

Anonim spunea...

Pentru ca aici, pe acest blog, am vazut de nenumarate ori ajutorul dat oamenilor in suferinta de catre Sf.Nectarie Fcatorul de Minuni, cand mi-a ajuns suferinta pana peste cap(asa cum oamenii fac de obicei, asteapta pana nu mai pot), am inceput sa citesc si eu acatistul Sfantului, aproape cu 40 de zile in urma. Bineinteles ca ajunsesem la o concluzie interioara ca rugaciunea este cat se poate de necesara unui suflet, si cum niciodata nu am respectat poruncile de a citi Paraclisul Maicii Domnului decat rar si chiar foarte rar in ultimul timp, suferinta venita de la draci s-a multiplicat, si a ajuns sa ma copleseasca in momentul in care am aflat ca sotul meu ducea o viata dubla, de mai bine de 8 luni, si acum voia sa plece. Am fost uimita, fiindca, desi s-a mai intamplat de doua ori de-a lungul vietii noastre, eu si acum il credeam deschis si cu constiinta limpede. Vestea ca iubeste o femeie cu care traia de atatea luni, mi-a pus capac si desi am fost de acord sa isi vada de viata lui, nu puteam sa ma opresc sa nu sufar, pana am inceput sa am intepaturi puternice in inima: inima mea nu mai suporta. Niciodata nu m-a durut inima in cursul vreunei suferinte, dar se pare ca varsta isi spune cuvantul, fiindca nu mai sunt deloc tanara. Asadar, am acceptat cu greu ideea divortului, nu fara proteste (asa cum banuiesc ca orice femeie protesteaza pentru o nedreptate de acest fel- avem si doi copii, dintre care o fiica majora si un fiu de 14 ani)dar am inceput sa ma rog la Sf. Ierarh Nectarie Facatorul de Minuni. Daca renuntarea sotului meu la a mai divorta este o minune, atunci s-a intamplat o minune. Ceea ce eu am simtit in propria-mi inima, a fost o scadere a gradului de suferinta, in unele zile pana la zero, pana la a simti o eliberare si o pace echivalenta cu lipsa suferintei. Bineinteles ca am avut cate o zi in care nu m-am rugat, dintr-un motiv sau altul, si de fiecare data suferinta imi revenea cu o la fel de mare putere; ma rugam iarasi, si linistea revenea. Nu vreau sa-l supar pe Sf. Ierarh Nectarie spunand ca vreo minune mai mare asteptam sa se intample, dar eu ma voi ruga in continuare, pentru ca la inceput l-am rugat pentru un raspuns, pe care imi doresc sa mi-l dea, si inca il astept cu toata inima. Am incredere ca il voi primi negresit, atunci cand va fi momentul. Ceea ce vreau sa spun in continuare, este ca vreau sa Ii aduc Slava lui Dumnezeu pentru toate, fiindca toate cate le primim ne sunt bune foarte, intrucat scopul vietii noastre este acela de a ne elibera de orice fel de dependente, de orice fel de atasamente, de a primi iubirea in inimile noastre si de a o putea oferi neconditionat celor din jurul nostru, si prin iubire, sa primim Duhul Sfant care sa ne aduca pacea in inimile noastre, totuna cu Lumina si Bucuria cea nestricacioasa a Imparatiei din noi insine. Slava lui Hristos, Celui care i-a slavit pe toti Sfintii Lui, si i-a aratat noua, ca rugandu-ne lor, sa dobandim mila, si mantuirea sufletelor. Slava Celui care lucrează tuturor tămăduiri prin Sfintii placuti Lui! Amin!

Va imbratisez cu drag, pe toti cei care ati scris aici, si va doresc sa castigati rugaciunea, ca fiind darul cel mai de pret al crestinului ce isi doreste mantuirea sufletului de suferinta!
Manuela
manuela.alexandrescu@yahoo.com

Dana spunea...

Draga Manuela, multumim pentru marturie. Sfantul Nectarie si Maicuta Domnului sa te ajute si pe mai departe si sa ti se intample si mai mari minuni si de acum incolo. Eu cred ca cea mai mare minune care se poate intampla este aceea de a ni se deschide ochii sufletului astfel incat sa putem vedea delicatetea Domnului si a sfintilor si sa fim in stare sa iubim neconditionat.

If music be the food of love, play on... spunea...

Intr-adevar, acesta este si scopul vietii noastre, de a primi iubirea in inimile noastre, acea iubire neconditionata de nimic din exterior, fiindca acea iubire este aceea care ne va trece in lumea Domnului Iisus Hristos, si ne ajuta sa si ramanem.
In acest sens vreau sa aduc aici Rugaciunea Sfantului Arsenie Boca, foarte frumoasa si foarte clara in tot ce vrea sa zica Domnului, si noua, celor care abia ne taraim catre Imparatia din noi insine, dar e bine si asa....

Rugaciunea Sfantului Arsenie Boca

Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca astăzi toată ziua să am grijă să mă lepăd de mine însumi, că cine ştie din ce nimicuri mare vrajbă am să fac, şi astfel, ţinând la mine, Te pierd pe Tine.

Doamne Iisuse Hristoase ajută-mi ca rugaciunea Prea Sfânt Numelui Tău să-mi lucreze în minte mai repede decât fulgerul pe cer, ca nici umbra gândurilor rele să nu mă întunece, că iată mint în tot ceasul.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că umblăm împiedicându-ne prin întunerec. Patimile au pus tină pe ochiul minţii, uitarea s-a întărit în noi ca un zid, împietrind inimile noastre şi toate împreună au făcut temniţa în care Te ţinem bolnav, flămând şi fără haină, şi aşa risipim în deşertăciuni zilele noastre, umiliţi şi dosădiţi până la pământ.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Pune foc temniţei în care Te ţinem, aprinde dragostea Ta în inimile noastre, arde spinii patimilor şi fă lumină sufletelor noastre.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Vino şi Te sălăşluieşte întru noi, împreună cu Tatăl şi cu Duhul, că Duhul Tău cel Sfânt Se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul şi mintea noastră rămân pe jos neputincioase.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că nu ne dăm seama ce nedesăvârşiţi suntem, cât eşti de aproape de sufletele noastre şi cât Te depărtăm prin micimile noastre, ci luminează lumina Ta peste noi ca să vedem lumea prin ochii Tăi, să trăim în veac prin viaţa Ta, lumina şi bucuria noastră, slavă Ţie.
Amin.

Dana spunea...

Minunata rugaciune, Augusta. Multumesc mult ca mi-ai reamintit-o, ar fi tare bine sa ne incepem ziua cu ea.

Anonim spunea...

zilele trecute facusem comanda pe net de cartea Minunile SF NECTARIE si apoi am rugat o doamna tot de pe net sa mi trimita ulei de la candela sfantului…la catva timp mi au sosit ambele mandate si din pacate nu prea aveam bani pt amandoua …m am hotarat sa ridic doar uleiul care costa 20 de lei asa scria pe mandat …ce credeti voi k merg la posta vb acolo imi da coletul si dau banii cat credeti ca imi cere???????0.65 de banii….pe mandat scria 20 de lei …intreb pe doamna aia si imi zice k nu stie de ce scrie atat …asadar sf nECTARIE M A AJUTAT SA POT PLATI SI CARTILE PE CARE LE COMANDASEM…ALTA DATA AVEAM IN GAND SA TRAG LA XEROX PARACLISTUL sf nectarie pt a l da cuiva sa l citeasca…in drum gasesc 2 lei …ajung la locul respectiv si cat credeti k m au costat copiile?2lei…astea sunt minunile sf NCTARIE …multumesc NECTARIE …eu sufar de tahicardie si de cand am inceput sa ma dau cu ulei de la SF NECTARIE de la 3 pastile pe care le luam pe zi acum iau doar una si asta s a intamplat inca din prima zi …mare putere are SF NECTARIE si ii multumesc in fiecare zi pt tot …

Anonim spunea...

sfanta scriptura zice ca Hristos a luat asupra lui toate pacatele si bolile noastre si ca prin ranile Lui suntem vindecati.
voi alergati la un om mort sa va vindece.
stiu ca nu veti lasa comentariul ,dar macar il veti citi si la judecata nu veti putea spune ca nu ati stiut de pacatul inchinarii la oameni in locul Celui care a facut omul.

Dana spunea...

Draga anonimule, iata ca ti-am publicat comentariul. Sfintii sunt vii, iar noi nu facem decat sa cinstim ceea ce Domnul a cinstit mai intai, daruind har vindecator. Morti sunt cei care desi traiesc, sufletul lor este orb, iar ei nu vor sa vada. Daca sufletul tau cauta cu sinceritate adevarul, vino sa te convingi. "Vino si vezi!"

Anonim spunea...

Un protestant mi-a spus odata , o sa ajungi in iad cu ortodoxia .
Deci cred ca pot sa te atac ,asa ptr ca mi-ati impuiat de atatea ori capu cu prostii ,si v-am crezut ,pe voi "cei cu legea",bine nu mai zic ca sunt multi ortodoxsi cu gandire protestanta.
Poate noi suntem in iad ,cu "mortii nostri" , cu mintea sau poate chiar cu sufletu.Dar voi o sa va duceti cu biblia acolo .
M-am intrebat de atatea ori de ce arsenie boca a fost asa de dur ,cu voi .Ptr ca predicati un dumnezeu dur si pedepsitor ,si neintelegator .Celor fara mila nu li se va arata mila .Sf Nectarie sa-ti lumineze mintea si tie ,si lu taicamiu ,si la toata familia mea ,si mie.Cred ca un om care sta in genunchi la sf nectarie ,stie mai multa biblie decat voi ,oare nu Hristos a vindecat orbi si schiopi si demonizati.Mi-as dori sa pot sa zic un acatist ,la mormantul lui ,atunci dupa ce o sa-l zic ,fatza mea iti va spune de ce ne rugam la "morti"."sa nu te vada nimeni cand te rogi" "sa nu faci mila in vazu lumii" .Hristos nu s-a rugat langa toti?,nu a facut mila in fatza tuturor? .Oameni impietriti si fara mila si tu si eu.

If music be the food of love, play on... spunea...

Stimata Dana, revin iarasi aici, aducand multumire si slava Dumnezeului nostru care face minuni prin sfintii placuti Lui, si sa ii multumesc din suflet Sfintului Nectarie, fiindca stiu ca rugaciunile mele catre el, facute in acele 40 de zile, s-au concretizat zilele acestea. Bineinteles ca m-am rugat si la Sfantul Arsenie Boca al Ardealului, iar acum sunt impacata cu mine insami iar sotul meu nu mai vrea sa plece niciodata de lnga mine si copiii nostri. Slava lui Dumnezeu pentru toate!
Iti multumim stimata Dana ca ai deschis aceasta pagina in care sa ne aducem multumirile in mod public, asa cum ii este placut Sfantului Nectarie. Rugaciunea, pe care nu am dobandit-o inca, este cea mai inalta forma de iubire si multumire lui Dumnezeu pentru tpoate cate ni le trimite, trebuincioase sufletului nostru.
Manuela

Dana spunea...

Slava Domnului!Scumpa Manuela, mare este Domnul si minunate sunt lucrarile Lui. Din suflet iti multumesc pentru ca ne-ai impartasit vestea cea buna. Cu mare, mare drag te imbratisez si mai ales cu multa, multa bucurie!

Anonim spunea...

DOAMNE AJUTA ,VA ROG DACA STIE CINEVA SA MA INDRUME ,UNDE SE GASESC MOASTELE SFINTULUI NECTARIE IN GRECIA ,IN CE ORAS ? CUM ME SE CHIAMA MANASTIREA ? ,VA ROG DACA PUTETI TRIMITETIMI MESAJ PE ADRESA : ciobanu.mariana1976@yahoo.it.........multumesc .DOAMNE AJUTA

Dana spunea...

Mariana, este vorba de insula Eghina, o insula mica,neluata in seama inainte, vestita acum prin manastirea ce adaposteste moastele Sfantului Nectarie. Se organizeaza si pelerinaje acolo. O sa caut alte detalii si iti voi scrie mail.

Anonim spunea...

Ma numesc Mioara si vreau sa va povestesc minunea si ajutorul pe care mi l-a dat Sfantul Nectarie.
In luna aprilie anul acesta, cu 3 sapt inainte de Sf Paste, strabunica mea in varsta de 93 ani a fost foarte bolnava, toata familia ca o vom pierde pentru totdeauna. Pentru mine era un al doilea soc care mi se intampla in doar 8 luni de zile (mi-am pierdut tatal la 55 ani din cauza unui accident vascular cerebral, soc din care pot spune ca nu mi-am revenit nici acum).
Cu o saptamana inainte de a ajunge eu la ea, m-a sunat nasa mea care mi-a spus de Acatisul Sfantului Nectarie si de minunile lui. Atunci l-am sunat pe sotul meu pentru a-mi lua Acatistul pe care il citesc in momentul in care am ajuns la strabunica mea la tara. Iar minunea s-a intamplat si rugaciunile mele au fost ascultate, cu doar o zi inainte de la pleca eu de la ea a inceput sa se simta mai bine, sa vorbeasca, sa manance si chiar sa se ridice din pat. Acum pot sa va spun ca este foarte bine, perfect sanatoasa si chiar face treaba prin curte tinand cont de varsta pe care o are.
Multumesc din tot sufletul meu Sfantului Nectarie pentru minunea si ajutorul care mi l-a dat.

Anonim spunea...

Buna ziua!Pentru toti cei care vor sa stie adresa manastiri din Grecia,unde se afla moastele Sfantului Ierarh Nectarie,postez adresa aici
HOLY TRIMITY GREEK
ORTHODOX MONASTERY
(AGIOS NEKTARIOS )
AEGINA ISLAND,GREECE
180 10
Eu am trimis o scrisoare in luna mai si am primit raspuns in exact o luna,eu fiind in Italia! Am scris-o in limba romana! Maicutele de acolo mi au raspuns in limba romana,am primit de la ele 2 sticulute cu ulei de la candela sfantului,o iconita cu Sfantul Ierarh Nectarie si o vedere cu manastirea!
Pe aceasta cale vreau sa ii multumesc Sfantului pentru bucuria data,de a prmit aceste lucruri,sa ii multumesc ca mi a fost alaturi in urma cu cateva zile cand eram foarte bolnava si ma simteam atat de rau si singura! As dori sa l mai rog pe Sfantul sa ma ierte ca nu prea am mai m am mai rugat in ultima vreme si nici acatistul nu prea l am mai citit si nu in ultmul rand ma ma ajute in continuare in multimea problemelor pe care le am! Doamne ajuta la toata lumea!

Dana spunea...

Multumim frumos pentru adresa de corespondenta a manastirii Sfantului Nectarie. Doamne ajuta!

Andrei-vrea-sa-traiasca spunea...

Dragii mei,

Numele meu este Ciobanu Andrei, am 25 de ani si sunt din IASI. In cele ce urmeaza, doresc sa va marturisesc minunile pe care le-a savarsit Sfantul Ierarh Nectarie cu voia Domnului asupra mea, a pacatosului. Totul a inceput in anul 2006, cand am fost diagnosticat cu Hepatita cu Virus C. Pe vremea aceea nu stiam ce inseamna aceasta boala, dar cu timpul, Domnul m-a luminat si mi-a aratat pe ce cale trebuie sa merg. In luna iunie 2008 am inceput tratamentul, cu ajutorul Domnului, tratament care s-a intins pe durata a 65 de saptamani. Desi sunt foarte pacatos si nu merg in fiece Duminica la Sfanta Liturghie, Bunul Dumnezeu nu m-a trecut pe mine nevrednicul cu vederea, si m-a ajutat. Asa se face, ca prin voia Domnului, in anul 2009 am aflat despre Sfantul Ierarh Nectarie si de faptul ca Sfantul este grabnic tamaduitor si vindecator al celor bolnavi. Desi nu locuiesc decat la 10 minute de Sfanta Biserica in care se afla o particica din Sfintele Moaste ale Sfantului, pana anul trecut nu stiam mai nimic despre viata sau minunile savarsite de Sfantul Ierarh Nectarie. Asa a oranduit Domnul si asa a vrut Sfantul sa il cunosc si sa il descopar.
In luna Ianuarie - Februarie 2009 am aflat despre Sfantul Ierarh Nectarie si de faptul ca Sfantul tamaduieste si vindeca bolnavii de cele mai grele boli, cu ajutorul Domnului. Apoi am citit cateva marturii ale unor persoane care au primit ajutor prin rugaciuni de la Sfantul. Si asa Sfantul Nectarie a "intrat" in viata mea. Am inceput sa merg la aceasta Biserica minunata in care se afla o particica din Sfintele Moaste ale Sfantului, din Iasi, la Sfanta Liturghie si la Sfanta Taina a Sfantului Maslu am inceput sa citesc carti despre viata si minunile savarsite de Sfantul Nectarie si sa rostesc, desi nu zilnic, Acatistul Sfantului. Eram intr-o perioada mai putin buna, tratamentul era din ce in ce mai greu de suportat, imi era tot timpul teama, dar prin rugaciuni, Sfantul Nectarie m-a intarit. In aceasta perioada am mers si la Manastirea Radu-Voda din Bucuresti la slujba Sfantului Maslu, si m-am rugat la moastele Sfantului Ierarh Nectarie.

Andrei-vrea-sa-traiasca spunea...

Apoi, am aflat ca trebuie sa cumpar niste medicamente, care in mod normal erau foarte, foarte scumpe. O cutie de pastile erau 2000 RON (20 000 000 lei vechi) iar o injectie 1000 RON (10 000 000 lei vechi), iar eu pe luna aveam nevoie de un flacon de pastile si de 4 injectii, deci aproximativ 6000 RON, ceea ce era mult peste posibilitatile familiei mele. Provin dintr-o familie modesta, iar acesti banuti reprezentau foarte mult pentru noi. Desi eram si sunt foarte pacatos, prin rugaciuni si prin citirea Acatistului Sfantului Ierarh Nectarie, prin rugaciuni la Sfanta Racla in care se afla Sfintele Moaste ale Cuvioasei Parascheva, la Moastele Sfantului Nectarie si cu ajutorul Maicutei Domnului, am primit un ajutor extraordinar. Pastilele, care mai ieri erau 2000 RON, s-au ieftinit la putin sub 700 RON. Desi am fost partas la aceasta minune, tot eram speriat, tot eram ingandurat, si nu stiam cum si de unde sa luam suma imensa de banuti de care aveam nevoie. Ne trebuiau 4700 RON pe luna, timp de 6 luni. Aproximativ 300 000 000 lei. Ceea ce era foarte mult pentru posibilitatile familiei mele. Prietena mea , care mai apoi mi-a devenit logodnica, mi-a fost alaturi in aceasta “calatorie”, aceasta incercare a vietii. Am apelat si la rude, dar din pacate, nu am reusit sa strangem decat 80 000 000. Asa ca am cumparat pastilutele, dar mai ramaneau injectiile, 24 de injectii insemnand 240 000 000 lei. Apoi mama mea a plecat in strainatate, dar si acolo a fost greu pentru ca nu gasea de munca, iar noi aveam nevoie de o suma mare de bani intr-un timp scurt. Ne-am rugat la Sfantul Ierarh Nectarie ca sa o ajute si pe mama sa isi gaseasca un loc de munca, deoarece stiam ca Sfantul ajuta persoanele care isi cauta un loc de munca si care se roaga la el sa isi gaseasca de lucru, si exact in ziua cand voiam sa ii fac rezervare mamei mele ca sa se intoarca acasa in Romania --deoarece avea deja 1-2 luni cred, de cand era acolo-- si nu gasise nimic de munca, exact in acea zi a gasit o familie unde sa lucreze.
Mare este Dumnezeu !

Andrei-vrea-sa-traiasca spunea...

Trebuie sa recunosc, ca desi am vazut ca Sfantul Ierarh Nectarie ma ajuta, tot eram speriat, eram ingandurat si nu stiam de unde vom lua acesti bani. Dar Sfantul Ierarh Nectarie nu ne-a lasat la greu . M-am rugat cum m-am priceput eu, nevrednicul, si ajutorul nu a incetat sa apara. Sora logodnicei mele este plecata in strainatate si ne-a ajutat si ea cu o parte din banuti, si mai mult decat atat, am gasit si injectiile sa le cumpar la jumatate de pret !! Asa ca am cumparat toate injectiile si toate pastilutele si am continuat tratamentul timp de 65 de saptamani. Dumnezeu m-a intarit, prin rugaciunile Sfintei Maicute Maria, a Sfantului Nectarie, a Sfintei Cuvioase Parascheva si a tuturor Sfintilor si am trecut cu bine peste tratament. Am facut analizele necesare, si la 6 luni si la 12 luni de zile de la terminarea tratamentului, iar rezultatul analizelor arata faptul ca virusul nu mai este prezent in organism, iar analizele la ficat sunt in parametri normali. Cu ajutorul Domnului, a Maicutei Domnului, a Sfintei Parascheva, a Sfantului Ierarh Nectarie si a tuturor Sfintilor sper sa raman asa, sanatos pentru toata viata, atat eu cat si familia mea, si voi tuturor cei care imi veti citi aceasta marturie.
Cu ajutorul Domnului, a Sfantului Ierarh Nectarie, a Sfintei Maicute Maria, a Sfintei Cuvioase Parascheva cea Mult Folositoare si a tuturor Sfintilor, dupa aproximativ 3-4 luni de zile de la terminarea tratamentului, am fost la "casa" asa cum imi place mie sa ii spun "bunicutului" nostru, marelui nostru ocrotitor, mijlocitor si vindecator, si anume la Manastirea Sfantului Ierarh Nectarie din Eghina. De atunci sunt un cu totul alt om. Viata mi s-a schimbat rapical, la 360 de grade.
Mai mult decat atat, m-a luminat Dumnezeu si m-am inscris la Facultatea de Medicina din Iasi, la Asistenti Medicali, am terminat anul 2 si voi trece cu ajutorul Domnului in anul 3 de studii.
Pe celalalt plan, sentimental, persoana care mi-a fost alaturi la bine si la greu, care mi-a fost alaturi si pe toata durata tratamentului, imi este si acum alaturi, am stabilit data nuntii, am cumparat si verighetele cu ajutorul Bunului Dumnezeu, suntem sanatosi si fericiti impreuna si ne bucuram de fiecare clipa, de fiecare zi din viata noastra.

Andrei-vrea-sa-traiasca spunea...

Nu pot spune decat ca aceasta experienta ne-a intarit mai mult credinta, ne-a apropiat mai mult de Sfanta Biserica, si chiar vorbeam si cu logodnica mea, ca toate lucrurile parca au venit asa de la sine, cineva acolo Sus parca scrie intr-o carte, cartea vietii noastre, si toate au mers ca intr-un lung sir de intamplari frumoase....boala mea, apoi vindecarea, apoi facultatea in acest domeniu...nu stiu, cred cu tarie ca tot ce mi s-a intamplat si ce ni s-a intamplat a fost cu un motiv, stiut doar de Cel de Sus. Poate multi o sa ma intrebe..."si care ar fi motivul ca sa iti dea Dumnezeu o boala asa grea?" Raspunsul nu il stiu, nici nu vreau sa ma chinui sa il gasesc, il stie doar El, dar eu ii multumesc pentru tot ce ne-a daruit, pentru ca suntem sanatosi, si pentru ca ne arata zi de zi cat de mult ne iubeste.

Slavit fie numele Domnului !
Acum vad viata cu alti ochi, am alte perspective, doresc sa imi intemeiez o familie. Si toate acestea le datorez Bunului Dumnezeu, Sfintei Maicute Maria, Sfantului Ierarh Nectarie si tuturor Sfintilor. Simt ca am renascut, ca mi s-a dat o noua sansa la viata. Ma rog Domnului sa imi arate calea cea dreapta si sa ma calauzeasca pe drumul cel bun, si sa apreciez sanatatea asa cum se cuvine, pentru ca e darul cel mai de pret pe care ni l-a dat Domnul, dupa parerea mea. Desi sunt foarte pacatos, simt ca Sfantul Ierarh Nectarie a fost si este alaturi de mine si se roaga cu rugaciunile lui cele pline de dragoste si cele sfinte impreuna cu toti Sfintii, Sfintei Maicute Maria si Bunului Dumnezeu pentru iertarea pacatelor mele, ale pacatosului, pentru sanatatea mea si pentru ajutorul meu in problemele de zi cu zi.
De aceea vreau sa multumesc Sfantului Ierarh Nectarie deoarece nu m-a trecut pe mine, pacatosul si nevrednicul cu vederea, ci m-a ajutat si a facut minuni cu voia Domnului asupra mea si m-a tamaduit de boala de care sufeream, redandu-mi ceea ce am avut eu mai de pret, numai ca nu stiam sa apreciez acest dar Dumnezeiesc asa cum se cuvine, si anume SANATATEA ! Cand faceam tratamentul, am facut o promisiune Sfantului Ierarh Nectarie, si anume, am promis Sfantului ca daca ma va tamadui si pe mine pacatosul si nevrednicul rob de boala de care am suferit, voi spune si altor persoane despre ajutorul primit de la Sfantul Ierarh Nectarie si despre vindecarea mea prin rugaciunile Sfantului si tuturor Sfintilor catre Sfanta Maicuta Maria si catre Bunul Dumnezeu.

Andrei-vrea-sa-traiasca spunea...

Mare este Bunul Dumnezeu si pe toti ne ajuta. Cei care puteti, va sfatuiesc din toata inima sa mergeti la Sfanta Manastire Radu Voda din Bucuresti, sau la Sfanta Biserica din IASI in care se gasesc o particica din Moastele Sfantului Ierarh Nectarie sa va rugati la Sfintele Moaste ale Sfantului si sa rugati un preot sa va dea putin ulei de la Sfanta Candela, si sa cititi Sfantul Acatist al Sfantului Ierarh Nectarie.
De asemenea, pentru cei care sunteti din provincie si nu puteti ajunge, dar doriti o iconita cu Sfantul, va rog mult sa imi trimiteti pe privat adresa dvs. si va voi trimite eu o carticica cu Acatistul si o iconita cu Sfantul Ierarh Nectarie !

Doamne ajuta la toti !

Adresa mea de email este andreiciobanu1984@yahoo.com

Anonim spunea...

Multumesc Sfinte Ierahe Nectarie, mare facatorule de minuni! pentru toate minunile din viata mea.(de la scazut temperatura dupa ce i am primis ca voi face cunoscut acest lucra pana la ajutorul dat nepoatei mele care a suferit un traumatism prin cazatura)

Adrian spunea...

Slavit sa fie Domnul si minunile Sale !!! Si eu, ca si toata lumea, ma confrunt cu lipsa baniilor. In plus ca sa fiu cu totul "aranjat" mai aveam de onorat si trei invitatii la nunta in doua saptamani. Obligatii la neamuri apropriate, ....si ce ma fac ......ce ma fac ...Doamne ! daca nu ma ajuti Tu, cine ? mi-am zis eu. In rugaciunile mele de zi cu zi, ma rog incepand cu Prea Sfanta Treime, apoi Maicii Domnului, Ingerasului, Toate puteilor ceresti si bineniteles si Sfintilor dragi sufletului meu : Sf Mc.Mina, Sf.Nicolae,Sf.Nectarie,Sf.Mc.Adrian si sotia sa Natalia, Sf.Parascheva, Sf.Xenia,Sf.Ap.Andrei,Sf.Mc.Gheorghe,Sf.Ap.Ioan si Parintelui nostru Arsenia Boca.
Vreau sa mentionez ca Bunul Dumnezeu in Pronia Sa cea mare fata de mine pacatosul, pot sa va spun ca fara banii.... si totusi cu bani, am reusit sa imi achit "obligatiile" la aceste trei nunti/ doua saptamani.
Sincer "Mare Minune" !!! Si cu sufletul impacat pot sa va marturisesc ca nu au fost singure !
Rugati-va, rugati-va, rugati-va ! si veti fi auziti ira problemele se vor rezolva, sunt o dovada vie, Dumnezeu exista si face minuni !

Anonim spunea...

buna ziua tuturor....bunul SFANT NECTARIE ma vindecat de cancer acum 5 ani,,,,,acum sunt pusa la o gra incercare,,suspecta de metastaza la ficat.....va rog din inima sa va rugati pentru mine STELIANA sa ma vindece SFANTUL NECTARIE din nou!

Dana spunea...

Draga Steliana, multa sanatate sa iti daruiasca Domnul pentru rugaciunile tuturor sfintilor grabnic vindecatori, sfantul Nectarie, Sfantul Luca al Crimeii, Sfantul Mare Mucenic Pantelimon pe care il cinstim azi... si lista e lunga. Nu deznadajdui si nu uita de spovedanie.

stefan spunea...

Multumesc Sfantului Nectarie ca m a ajutat la nevoie!
Aveam nevoie de niste bani pentru o nunta, la care urma sa merg peste 3 zile.
Am cerut cuiva un imprumut dar nu m a putut ajuta.
Urmatoarea noapte am avut un vis in care ma aflam in pericol si primul gand ce mi a venit in minte era sa spun (in vis): "Sfinte Nectatie ajuta-ma te rog!" In momentul acela l am vazut pe Sfantul Nectarie asa cum apare pe icoane ca m a scos din apa si m a pus pe uscat. Dupa aceea m am trezit. Dupamasa a doua zi m am gandit sa mi verific cardul sa vad daca nu cumva a ramas macar 10 lei sa i scot. Tare m am mirat cand am gasit 300 ron (suma era ultimul somaj pe care nu credeam ca o sa l mai primesc) in cont exact banii de care aveam nevoie sa completez banii pentru nunta.

Anonim spunea...

Vreau sa-i multumec Sfantului Nectarie pentru marea minune pe care a facut-o pentru mine astazi. Am un an de cand imi caut un serviciu, am apelat la toate cunostintele, am tot fost recomandata de prieteni, am aplicat pe internet la anunturi dar nimic. Nu ma suna nimeni sau mergeam la interviuri si nu mai primeam nici un raspuns, nu mai spun ce salarii mi se ofereau, imi pierdusem orice speranta. Stiam de Sfantul Nectarie, mai mergeam din cand in cand la Manastirea Radu Voda si m-am decis sa citesc timp de 40 de zile acatistul Sfantului si sa-l rog sa ma ajute sa-mi gasesc un serviciu bun si un salariu ok. Astazi se fac 34 de zile de cand citesc acatistul si tot astazi am fost la al treilea interviu la o companie unde mi s-a comunicat ca sunt noua lor colega si mi s-a facut si oferta. Salariul e mai mare de cat am cerut si nu mai zis ca jobul e si in domeniul pe care mi l-am dorit. Pe langa Acastistul Sfantului Necatrie am citit si Paraclisul Maicii Domnului, Acastistul Domnului Isus Hristos ( de 2, 3 ori pe saptamana), m-am rugat si la Sfantul MIna, Sfantul Nicolae, Sfanta Paraschiva.

Anonim spunea...

Buna ziua.Va rog sa imi dati un sfat.Am o datorie foarte mare, peste 10.000 ron, e urgenta la plata, situatia in care sunt este ilogica si nu vad nici o iesire.Mama mea sufera foarte mult din cauza mea,sora mea nu mai vorbeste cu mine si mai am si alte greutati generate de situatia aceasta.Am nevoie de ajutorul Sf.Nectarie,este posibil?Multumesc!

Dana spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Dana spunea...

Draga anonima (sau drag anonim),
Orice rugaciune este cu folos, nu va ramane neauzita daca este rostita din adancul sufletului. Daca vrei sa ceri ajutorul Sfantului Nectarie citeste-i acatistul in fiecare zi. cred ca ar fi bine de asemenea sa fii pomenita/pomenit la liturghie in fiecare duminica sau sarbatoare, impreuna cu cei dragi ai tai. Cere iertare mamei si surorii si mai ales cere iertare Domnului, prin taina spovedaniei. Domnul sa te ajute sa iti rezolvi problema si sa reusesti apoi sa nu te mai imprumuti. Nadajduiesc ca nu am vorbit moralizator, iti inteleg durerea si te imbratisez de la distanta. Mult curaj si nadejde iti doresc, dar si taria de a schimba ceva.Doamne ajuta! Sa auzim de bine!

Anonim spunea...

Multa sanatate si liniste va urez tuturor.Ma rog Sfantului Nectarie si Stantului Efrem cel Nou, am mai mult de o saptamana de cand am inceput Acatistele, pentru ca sunt intr-un mare pericol si mi-e foarte frica, si uneori nu ma simt vrednica de rugaciunile pe care le fac, pentru ca imi stiu greselile.Aseara am citit mai intai Acatistul Sfantului Nectarie.Apoi in timp ce citeam Acatistul Sfantului Efrem, am inchis ochii la un moment dat si spuneam in gand, cu cuvintele mele, la ce as vrea sa primesc ocrotirea sfantului.Dupa ce am deschis ochii am citit in continuare si urmau tocmai aceste cuvinte:""Cum m-ai chemat, am sosit!" i-ai spus femeii care te rugase sa ii tamaduiesti fiul, si i-ai plinit cererea." Dupa ce am terminat de citit Acatistul Sfantului Eferm, am luat din nou in palme carticica cu Acatistul Safntului Nectarie, am inchis ochii, m-am rugat iar cu cuvintele mele si am deschis carticica la intamplare, la aceste cuvinte:"Intrebandu-te Hristos in vis care este pricina pentru care plangi, i-ai raspuns a doua zi, scriindu-i ca saracia, frigul si foamea intuneca frumusetea copilariei tale.Si din randuiala dumnezeiasca, deschizand scrisoarea ta, negustorul Temistocle s-a grabit sa iti trimita cele de trebuinta, iar tu, vazand cum a raspuns Dumnezeu la cererile tale, L-ai laudat cu ochii inlacrimati, cantandu-I :Aliluia!" Nadajduiesc cu tot sufletul si cu toata puterea ca acestea sunt raspunsurile celor mari sfinti ca situatia mea merge spre bine.Va doresc tuturor tot ce este mai bun!

ioan spunea...

\"Bucura-te, ca nu vrei sa tinem lumina sub obroc\"
Un nou site despre Sfantul Nectarie si Sfantul Ioan Rusul:
www.eviasieghina.ro

If music be the food of love, play on... spunea...

http://corbiidepiatra.wordpress.com/2012/11/24/la-praznuirea-sf-ierarh-nectarie-eghina-09-nov-2012/

La praznuirea Sf Ierarh Nectarie, Eghina, 09 Nov 2012

Si lui Dumnezeu Slava!

R.N. spunea...

Nici nu stiu cum sa incep!o sa scriu simplu....azi am trait ceva ce nu ma asteptam sa se intample prea curand deoarece sunt atat de pacatoasa si s-a intamplat deja dupa numai cateva citiri ale Acatistului Sfantului Nectarie! Efectiv nu am crezut ca mi se poate intampla si mie deoarece deznadejdea ma cuprinsese....cu alte cuvinte este unul dintre multele minuni pe care Sf Nectarie le-a infaptuit cu mine! Dar pana in momentul de fata si cel care m-a marcat cel mai mult! M-am rugat in decursul zilei sa ma impac cu o persoana cu care eram certata de peste un an de zile.....minunea este ca dupa cateva ore m-am trezit la locul de munca ,cu persoana in cauza! Am ramas socata pentru ca s-a intamplat atat de repede! Nu ca nu as fi crezut ca se poate intampla,repet,dar nu sunt vrednica de o astfel de minune atat de repede! Am plans pe umerii persoanei respective si i am spus ceea ce am facut in decursul zilei si anume sa ma rogpentru impacarea cu ea dar i-am si oferit o carte cu minunile Sf.Nectarie in Romania si am indemnat-o sa mearga la Manastirea Radu Voda deoarece de ani buni sotul acesteia este steril! Mai am ceva dorinte la Sf Nectarie si continui sa ma rog si sa citesc Acatistul in fiecare zi! Stiu ca o sa ma ajute dar trebuie sa am rabdare! Multumesc parintelui Stefan Damian ca l-a adus pe Sf Nectarie in viata mea!

R.N. spunea...

Buna ziua! In data de 2 martie ,scriam despre o minune ,aceea de a ma impaca cu o prietena,cu care ma certasem in urma cu aprox un an si jumatate! Acum revin si vreau sa va spun ca o noua minune s a intamplat! Ma rugam la SF Nectarie printre altele sa ma ajute sa vand ceva care mai mult imi aducea paguba decat un venit! As dori totusi sa specific faptul ca in decursul a cateva luni am tot pus un anunt dar nimeni nu era interesat de a cumpara! Cererea mea catre Sf Nectarie suna cam asa..."Sf Nectarie,te rog ajuta ma sa vand degraba magazinul!" Si m a ajutat! Cumparatorul a vrut sa mi dea banii abia dupa o luna,dar a doua zi am primit o veste,ca mi da banii in ziua respectiva! Chiar este o minune! Nu m am rugat pentru bani cum s ar putea intelege,ci m am rugat sa ies din paguba ! Dorinta mea era sa pot "scapa" de acea "povara" care mai mult imi seca si amara sufletul decat sa ma ajute!

Anonim spunea...

Numai prin rugaciune putem trece cu bine peste orice incercare.Astazi Sf Nectarie, Maica Domnului si Bunul Dumnezeu mi-au demonstrat lucrul acesta. Unchiul meu a avut o problema la nivelul buzei inferioare. Anul acesta in februarie a fost operat la una din leziuni iar din cea de pe interiorul buzei s-a trimis mostra catre biopsie. dupa biopsie ni s-a spus k e cancer intr-o faza incipienta dar k trebuie dupa o luna curatat ce a mai ramas acolo printr-o operatie tipica diagnosticului. adica se indeparta tesutul afectat+ 1 cm marginile sanatoase ale buzei, + o operatie de reconstructie deoarece buza se micsora si isi pierdea din functii. Cand am aflat acest lucru, auzind de Sf Nectarie tot de pe internet si de minunile sale am hotarat sa ma duc la biserica.Am mers la Manastirea Radu Voda si acolo am descoperit uleiul de la candela sfantului, am facut rost de o sticluta si i-am dus unchiului meu. L-am rugat ca in fiecare dimineata si seara sa se unga pe buza cu el si sa-si faca semnul crucii pe frunte. Plus ca de atunci de pe 15-16 februarie am inceput sa citesc Acatistul Sf Nectarie de 2 ori pe zi. Pe zi ce trecea, leziunea se facea din ce in ce mai mica si nodulul cel avea pe interiorul buzei disparea. A venit ziua cand trebuia sa-i faca cealalta operatie prin care ii curata tot ce ramasese akolo. Inainte sa plec de acasa cu el m-am rugat sa fie totul bine si sa ne spuna doctorul ca s-a micsorat si ca nu mai trebuie facuta acea reconstructie prin care i se refacea buza cu ajutorul unor lambouri. SI k nu ramane internat. Asa s-a intamplat. Doctorul a ramas uimit de evolutia sa foarte buna si in ziua aceeaa i-a facut niste analize si l-a trimis acasa. Urma sa revenim peste 2 zile la operatie. Ni s-a spus k dureaza operatia in jur de 2 ore, dar unchiul meu a iesit din sala de operatie dupa max. 45 de min cu un mic pansament pe buza. Leziunea se facuse atat de mica incat nu a mai necesitat reconstructie de buza. Doar s-a curatat locul+marginile sanatoase. In tot timpul cat a fost in operatie eu eram pe hol citind acatistul Maicii Domnului si al Sf Nectarie. Domn doctor la un moment dat ne-a spus k dupa aceasta operatie urma alta prin care i se scoteau ganglionii din gat + radioterapie. Dar vazand pe parcurs evolutia a hotarat sa-i trimita din nou la biopsie tumora sa fie sigur. Am trecut printr-o luna si jumatate de stres de suparare,tristete. Dar de fiecare data cand citeam acatistul Sf Nectarie mi se linistea sufletul. Astazi am primit vestea asteptata din toata inima si din toata puterea credintei mele. Am vorbit cu doctora care s-a ocupat de cea de-a doua biopsie si mi-a spus k nu s-au gasit prezente celule maligne. Parca mi s-a umplut sufletul de bucurie...nu stiam unde sunt, nu stiam ce fac...stiam k e o minune de la Bunul Dumnezeu si de la Sf Nectarie. L-a vindecat!!! In schimb doctora ma intreba cine a pus primul diagnostic de cancer..a cui a fost parafa...si ca vrea sa vorbeasca personal cu mine..cum k primul diagnostic ar fi fost stabilit gresit. Eu stiu k a fost o minune, iar ei, doctorii nu stiu cum sa o explice. Eu ii multumesc Sf Nectarie, Maicii Domnului, lui Iisus Hristos pentru ajutorul acordat!!!!! AMIN

Andreea spunea...

Buna Ziua, numele meu este Andreea si as vrea sa va multumesc pt marturiile voastre, care imi dau incredere si speranta, si sa.i multumesc Sf Nectarie pt ca exista in vietile noastre si pt ca ne iubeste si ne ocroteste. Eu sunt in asteptarea unei minuni si cred cu toata fiinta ca Sf Nectarie imi va aduce lacrimile de bucurie dupa atatea luni de chin si cosmar! Voi reveni sa va impartasesc minunea atunci cand voi avea parte de ea!

Anonim spunea...

HRISTOS A INVIAT!
DOAMNE, AJUTA!
MA NUMESC DANA SI EU VREAU SA-I MULTUMESC BUNULUI DUMNEZEU, MAICII DOMNULUI, SFANTULUI PARINTE NECTARIE SI TUTUROR SFINTILOR PENTRU TOATE DARURILE PRIMITE, DESI SUNT NEVREDNICA.
AM O MARE RUGAMINTE CATRE FRATII NOSTRI IN CREDINTA ORTODOXA, SI ANUME: VA ROG DIN TOT SUFLETUL SA NE UNIM IN RUGACIUNE SA-L RUGAM PE SFANTUL PARINTE NECTARIE SA MIJLOCEASCA LA BUNUL DUMNEZEU SI PENTRU CA PRIETENA MEA MARIANA-GABRIELA SA FIE AJUTATA SA TREACA CU BINE PESTE ACEASTA GREA INCERCARE. ESTE GRAV BOLNAVA SI ARE UN COPILAS DE 10 ANI, CARE O ASTEAPTA CU NERABDARE SI CU TOATA DRAGOSTEA SA SE FACA BINE SI SA FIE IMREUNA.
HAIDETI FRATI CRESTINI SA-L RUGAM CU TOTII PE BUNUL DUMNEZEU SA SE INDURE DE ACEST COPIL SI SA-SI VADA MAMA CAT MAI REPEDE ACASA. ASTA E SINGURA LUI DORINTA.
BUNUL DUMNEZEU SA VA BINECUVINTEZE SI SA VA RASPLATEASCA FAPTA BUNA.
SI SFANTUL PARINTE NECTARIE MARE FACATOR DE MINUNI SA VA OCROTEASCA SI SA VA AJUTE IN VIATA.

Anonim spunea...

De fiecare data cind am citit despre minunile sfintului
Nectarie, m-au podidit lacrimile. E o putere care nu poate fi
exprimata in cuvinte. Si la rindul meu am vrut sa-i multumesc fiindca
a fost alaturi in clipe foarte foarte grele si am simtit ajutorul
lui si dragostea nemarginita. In timpul saricnii am aflat despre o
anomalie care o avea copilasul nostru, m-am rugat toata sarcina
am citit acatistul in fiecare zi si numai datorita credintei am
reusit sa trec de aceasta perioada grea in care am avut multe multe
ginduri negre. In clipele grele nu punem multe intrebari de ce? de ce
noi? toatae is au raspuns poate... Acum stiu ca doar datorita lui
Dumnezeu s Sfintului Nectarie am avut nastere usoara si am avut puterea sa-l ajut pe copil in tratamentul lui care e lung si
complicat. Inainte ne asteapta o operatie, si continuam sa ne rugam
si cu credinta si dragoste mergem inainte... Dumnezeu stie de ce da
el anumite greutati, si cu acele greutati da si puterea de a trece
peste!!!

Andreea spunea...

Revin pentru ai multumi Sfantului Nectarie, Ocrotitorul meu, bunul meu prieten si confident, pentru prima minune facuta, mi.a daruit un loc de munca, cand nu astePtam, nu speram nu credeam. Iti multumesc Sfinte Nectarie pentru ca mi.ai aratat ca rugaciunile ne sunt ascultate chiar daca suntem nevrednici de ajutor si mari pacatosi. Tu stii Sfinte Nectarie durerea mea cea mare, chinul sufletului meu si te implor sa ma ajuti in continuare, sa ma ierti, sa nu.ti intorci fata de la
Mine pentru ca unori deznadejdea in care cad e foarte mare si raman goala si fara incredere si ma afund intr.o gaura imensa si neagra care imi invaluie inima in durere si simt ca nu mai pot. Iarta.ma si te implor ajuta.ma cu minunea care o astept de ceva timp, te implor. Multumesc Bunului Dumnezeu si Maicutei Lui ca sunt cu adevarat langa noi si ne iubesc. Rugati.va oameni buni, rugati.va si minunile vor aparea.

irina spunea...

Vreau sa-i multumesc si eu Sfantului Nectarie pentru ca mi-a indeplinit dorinta de a avea un copil dupa 2 ani de zile de incercari, de analize si tratamente. Dupa un an si jumatate de incercari am citit si eu pe internet despre minunile facute de Sfantul Nectarie, am mers la biserica si am cumparat acatistul Sfantului Nectarie si l-am citit 40 de zile in fiecare seara si l-am rugat sa-mi daruiasca un copil, ca o sa scriu si eu pe internet despre minune. Vreau sa mai spun ca intr-o seara in timp ce citeam acatistul la geamul blocului am auzit doua fete care vorbeau despre o prietena comuna, ca era insarcinata in luna a treia; pentru mine acesta a fost un semn trimis de la Sfantul Nectarie ca totul o sa fie bine si asa a fost. Sfantul Nectarie mi-a daruit nu un copil ci doi, pentru ca sunt insarcinata cu gemenii, dupa sase luni de cand am citit pe internet despre minunile savarsite. Cu toate ca acum analizele nu mi-au iesit asa de bune, eu nu imi pierd increderea si stiu ca Sfantul Nectarie imi va ajuta bebelusii sa se nasca sanatosii. Mai vreau sa spun ca m-am rugat si la Maica Domnului,la Domnul nostru Iisus Hristos si la Sfantul Stelian si am incercat sa tin miercurea si vinerea post.Sfantul Nectarie imi vine in ajutor ori de cate ori am nevoie.Doamne ajuta!

Anonim spunea...

Acum aproximativ 5 ani bunica mea trebuia sa se opereze.Fiind cu ea in salon o femeie a intrat sa vanda acatiste, iconite, lucruri bisericesti.Asa l-am cunoscut pe Sf.Nectarie. I-am citit acatistul si l-am rugat ca operatia sa decurga bine (era o operatie destul de complicata pe coloana, bunica avand 75ani)bunica nu se mai trezea dupa operatie din anestezie, asa ca practic a fost lovita peste fata , pana a reinviat. Mi-a povestit apoi ca ajunsese intr-o gradina mare si frumoasa plina de femei imbracate in alb, avand semnul crucii pe imbracaminte. I-am multumit Sfantului si l-am rugat apoi sa ma ajute sa imi gasesc un loc de munca. Am bagat acatistul intr-un "plastic" unde imi tin abonamentele mijloacelor de transport , practic zilnic la mine chiar daca schimb gentile,(uitandu-l acolo) . Azi trecand 4 ani jumatate am terminat politehnica ,am regasit acatistul si imi dau seama ca Sfantul m-a indemnat sa merg la politehnica ajutandu-ma din "umbra" sa termin cu bine. Ii multumesc enorm si sa ma ierte ca nu mi-am dat seama mai devreme acum ii recitesc acatistul rugandu-l sa ma ajute sa ma angajez ca inginer , sa obtin o slujba buna.

andreea spunea...

Ii multumesc Sfantului Nectarie de fiecare data cand pot si nu doar pentru un lucru,ci pentru foarte multe maini intinse si dorinte arzatoare indeplinite.Iti multumesc,Sfantule Nectarie ca permiti unor tineri sa creada in viitorul lor si sa poata reusi impreuna,indiferent de orice.Da-ne credinta,speranta,optimism in propriile forte si iubire neconditionata.Tu esti cel caruia trebuie sa-ti multumim pentru ca ne faci sa luptam pentru noi si sa mergem mai departe,trecand peste orice.Ajuta-ne cum stii tu mai bine si pazeste-ne mereu.

Stoica spunea...

Sfantul Nectarie l-a vindecat pe tatal meu de cancer pulmonar! MULTUMESC, SFINTE NECTARIE CA NE-AI ASCULTAT RUGACIUNILE!
Am aflat in urma cu cateva luni ca tatal meu are cancer si m-a cuprins disperarea. O prietena m-a sfatuit sa merg la moastele Sfantului Nectarie si ma rog. Nu stiam prea multe despre Sfant. Am inceput sa citesc Acatistul si diverse marturii depre minunile savarsite. Asa am capatat incredere. Am simtit ca ne va salva si in fiecare seara ii multumeam Sfantului Nectarie pentru ajutor.
Insa de ceva vreme n-am mai citit acatistul. Dupa 6 luni de tratament tata a mers la control. In acea zi (cu 10 minute inainte de intalnirea tatalui meu cu doctorul care il urmarise toata perioada) mi-am amintit de Acatist si am inceput sa-l citesc cu multa speranta si credinta in suflet. Pe la mijlocul acatistului m-a sunat mama si mi-a spus ca tata e complet vindecat si nu mai exista nici urma de tumoare. Suntem atat de fericiti si recunoscatori Bunului Dumnezeu, Maicutei Domnului si Sfantului Nectarie pentru minunea savarsita!!!
Sa aveti mare incredere si sa va rugati din toata inima Sfantului Nectarie! Ne asculta intotdeauna si ne vine in ajutor!

Dana spunea...

Multumesc mult pentru marturie! Este datatoare de nadejde si de curaj!Va rog mult, daca este posibil, sa imi dati o adresa de email!

petronela spunea...

As vrea sa adaug la sirul de minuni savarsite de Sfantul Nectarie tuturor celor care l-au rugat, si minunile pe care le-a facut pentru mine, dintre care cea mai mare este nasterea fetitei mele. Dupa o sarcina pierduta din motive necunoscute, cand toata lumea credea ca din cauza starii mele de sanatate si a altor probleme nu as putea duce o sarcina pana la capat, iata ca imposibilul s-a produs: cu ajutorul Maicii Domnului, a sfantului Nectarie si al Sfantului Stelian am reusit sa duc o sarcina pana la capat si sa nasc natural o fetita sanatoasa, mare in gramaj.
M-am rugat mult sfantului Nectarie sa raman insarcinata si sa nasc cu bine si natural, drept pentru care din momentul in care am aflat ca am in pantece, am citit in fiecare zi acatistul sau ( pe langa cel al Acoperamantului Maicii Domnului si ulterior al sfantului Stelian ocrotitorul copiiilor) si am tinut mereu candela aprinsa la el si la Maica Domnului pentru venirea cu bine pe lume a copilului.
Inca de la inceput am avut o sarcina care prezenta iminenta de avort, situatia parand mult mai rea decat la sarcina anterioara, o problema care pe mine ma intrista foarte tare si imi punea putina credinta la indoiala. Pe langa asta se adauga problema banilor care din anumite motive aparuse exact in primele luni de sarcina (pana in acest moment nu am avut probleme cu banii) si care era destul de grava la modul ca cu greu reuseam sa punem mancarea pe masa sau sa cumparam uleiul pentru cele doua candele care ardeau pentru copil. Din cauza lipsei de bani nici macar nu mi-am facut analizele lasand sanatatea mea si a copilului in grija sfantului Nectarie. Dupa vre-o patru luni ne-am reglementat cu banii oarecum, adica aveam bani de mancare ca in rest tot pe zero si cu datorii eram. Chiar si in aceasta situatie mai putin grava, dar destul de dificila, am simtit ajutorul sfantului, fiindca atunci cand ramaneam fara nici un ban sotul meu avea de lucru (“Bucura-te ca ii ajuti pe oamenii fara de slujba sa isi gaseasca de lucru”) si intra in casa o alta suma de bani care ne ajuta sa ne ducem traiul mai departe avand in continuare strictul necesar. De asemenea atunci cand credeam ca nu voi avea cu ce sa ma mai imbrac datorita burticii care crestea pe zi ce trece si nici bani de imbracaminte nu prea aveam se intampla in asa fel incat sa gasesc din anumite surse cu ce sa ma imbrac.
Pe toata durata sarcinii am simtit prezenta sfantului langa mine: cand mergeam la control sau la ecograf intotdeauna intalneam in cale ori un preot care strangea bani pentru o biserica cu hramul sfantului, ori era asezata pe unde treceam o taraba cu lucruri sfinte de vanzare dintre care parca se inalta icoana ocrotitorului Eghinei, cu toata ca era incomparabil mai mica decat celelalte icoane.
Si atunci cand am plecat la maternitate s-a intamplat ca am schimbat bani tot la un preot care strangea donatii pentru biserica sfantului. Dupa cum spuneam la inceput m-am rugat foarte mult sa nasc natural, lucru care s-a si intamplat, insa dupa un travaliu foarte dureros si o nastere grea care a facut ca fetita sa se adapteze mai greu la mediu (motiv pentru care a stat aproape doua zile la incubator, loc de unde o veghea ca de obicei sfantul Nectarie, fiindca in geamul de acolo era pusa o icoana a sfantului).
Lucrul care pe mine m-a marcat dar la cateva zile dupa nastere a fost intalnirea cu asistenta care m-a vegheat in noaptea dinainte sa nasc si care in tot acel timp m-a incurajat ca totul va fi bine. Atunci cand ne-am reintalnit mi-a zis ca dupa contractiile pe care le aveam, dupa copilul mare pe care si-a dat seama ca il port in pantec si dupa cat sunt de mica in bazin era sigura ca voi putea naste natural, dar nu a vrut sa ma descurajeze. Nu pot uita cuvinte ei din acea discutie: “Numai Maica Domnului a stat langa tine si te-a ajutat sa nasti natural, ca altfel nu puteai”. Asa si este, doar ca pe langa Nascatoarea de Dumnezeu a fost si sfantul Nectarie….

Anonim spunea...

Si pe mine m-a ajutat Sf. Nectarie foarte mult. Sunt sigura ca el si Maica Domnului au mijlocit pentru mine sa il intalnesc pe sotul meu.

emilia spunea...

Si pe mine m-a ajutat Sfantul Nectarie! Pe data de 3 august 2013 fetita mea a fost diagnosticata cu displazie de sold drept. de pe 19 august am inceput sa purtam orteza pentru sold, iar la 2 luni de la prima radiografie, pe data de 3 octombrie, soldul fiicei mele se indreptase cu doar 2 grade. Pe 2 octombrie, inainte de a 2-a radiografie, am fost la schit la Sadinca(jud. Sibiu) iar preotul de acolo mi-a dat sa citesc in zilele de post, lunea, miercurea si vinerea, Acatistul Sfantului Nectarie. Pe 9 noiembrie am fost cu fetita sa ne inchinam la moastele sfantului la o bisericuta din Alba Iulia iar de atunci eu am fost convinsa ca fetita mea va fii bine, cu toate ca sotul meu era cam pesimist si neincrezator. Am cumparat carti cu viata si minunile Sfantului Nectarie din care citeam aproape in fiecare zi. Cu cat citeam mai mult, cu atat credinta si convingerea ca fata mea este bine, cresteau. Pe data de 3 decembrie aveam programare la Cluj pentru o alta radiografie, sa vedem daca sa schimbam orteza care o aveam cu un aparat gipsat sau nu. Ma ingrozea gandul ca ghemotocul meu va sta in ghips.In noaptea de 30 noiembrie spre 1 decembrie am visat ca eram pe un pod, ma uitam in apa si imi doream ca fata mea sa fie bine. dintr-o data apare langa mine un preot in haine aurii si imi spune ca nu ajunge, va trebui sa ma mai rog pentru fiica mea. In vis, am inceput sa plang si sa ma rog sa fie bine. La scurt timp, preotul in haine aurii, s-a intors langa mine si mi-a spus: "Ajunge, fata ta este bine". M-am trezit plina de speranta si de nerabdare...mai erau doar cateva zile pana la radiografie. Si la radiografie, in 3 decembrie, minune, soldurile fiicei mele sunt perfect egale, nu mai trebuie purtata orteza pentru sold. Acum mergem in 4 labe, ne ridicam in genunchi in patut si abia astept sa o vad ridicandu-se in picioruse pentru ca suntem destul de in urma, fiica mea are un an si 4 luni si inca nu s-a ridicat in picioare. Dar, cu ajutorul lui Dumnezeu, sunt sigura ca pana la vara fetita mea va merge in picioare. Ii multumesc lui Dumnezeu si Sfantului Nectarie ca fetita mea este bine si ca a scapat de displazie.

Anonim spunea...

Multumesc Sf Nectarie si Sf. Mina pentru ca m-ati ajutat sa am un loc de munca. Rugati-va cu credinta! Doamne ajuta!Maria

Anonim spunea...

Si eu am o trăire cu Marele Sfant Nectarie. Timp de 7 luni mi am cautat de munca, am luat tot, internet, ziar, am fost la zeci de interviuri si toti imi spuneau k o sa ma contacteze.. L am descoperit si am inceput sa citesc acatistul. Dar cu toata sinceritatea va spun k nu l am simtit si inteles din prima. Erau zile cand nu l mai citeam sau adormeam pana sa l termin asa păcătoasă sunt. Asta pana intro zi ccând l am citit cu sufletul l am simtit pana la lacrimi si ce credeti/ a 2 a zi am dus la un interviu si nici nu am ajuns acasa si m au contactat sa ma duc la munk.si imi este f bine imi place ce fac, si imi dau interesul sa nu dezamagesc. Pe mine m a impresionat nu mai crede si uite ca Dumnezeu prin Sf Nectarie a facut o minune. Credeti ca doar atuncio sa va fie bine!! Doamne ajuta pe toata lumea, ai grija Doamne si de fam mea

Anonim spunea...

Ma numesc Aura si vreau sa i multumesc Sfintului Nectarie pentru minunile care le a facut pentru mine . Una dintre ele este ca m a întors pe calea credintei

aurasc spunea...

https://www.facebook.com/groups/503731749773409/
Acest grup l-am creat spontan, fara premeditare, citind tot mai mult despre minunile si faptele frumoase ale sfantului Nectarie fata de cei ce s-au apropiat Lui cu gand curat si rugaciune. Daca aveti ceva de impartasit, un OF ce atarna greu la suflet....acest loc se vrea a fi un umar pentru lacrimi atat de bucurie cat si de durere, un loc in care sa scriem despre ajutorul primit de la Cel de Sus spre mangaierea si speranta celor ce citesc.

Anonim spunea...

Dupa ce am reusit sa duc sarcina si sa nasc cu bine cu ajutorul Maicii Domnului, a Sfantului Nectarie si al Sfantului Stelian, cand copilul meu a implinit 1 an, am ramas din nou insarcinata. Pe cat de mare mi-a fost bucuria pe atat mi-a fost si tristetea fiindca stiam ca nu-mi voi putea lua copilul in brate (sunt foarte firava si am pierdut o sarcina din aceasta cauza) si ca trebuie sa-l intarc, lucru forte greu, deoarece nu prea vrea sa manance alta mancare si e dependent de san. Mi-am batut foarte mult capul cum sa fac sa-i fie intarcatul mai usor dar nu prea gaseam metode potrivite in cazul meu. Chiar intr-o noapte am incercat sa nu-i mai dau sa suga ca sa-i testez reactia si mi-a facut o criza de plans si a trebuit sa-i dau. Fiind in nedumerire ma rugam Sfantului Nectarie sa ma ajute cumva iar ajutorul nu a intarziat sa apara : exact in noaptea care facea trecerea la ziua de praznuire a sfantului, soacra mea a reusit sa-l intarce fara probleme, plansete, temperatura si toate celelalte. Nu a cautat sa suga nici noaptea, nici ziua, si nici in urmataorele zile. Parca a uitat dintr-o data. A fost extrem de usor si faptul ca acest lucru s-a intamplat de ziua sfantului e o dovada clara pentru mine ca el a fost cel mare m-a ajutat. Multumesc sfinte! Deaseamenea cand copilul meu a facut pneumonie si am mers la doctor m-am rugat la sfant sa-mi ajute sa nu ma retina in spital, iar daca imi ajuta voi citi un acatist la el. Ca de obicei mi-a trimis ajutorul sau iar eu cu nevrednicie mi-am facut datoria fata de el. Sper ca in continuare sa imi ajute sa fim cu totii sanatosi cei doi copii, noi parintii si sa rezolv problema cu mancatul pe care o am cu copilul mai mare. AJUTA-MA SFINTE! Amin!

Anonim spunea...

Sfantul Nectarie m-a vindecat,mi-a trecut durerea de coloana si de genunchi, Bucura.te Sfinte Nectarie,mare facatorule de minuni.

Cincona Nagy spunea...

Buna tuturor, bunul Dumnezeu sa va lumineze caile si mintile.Citind aceste a voastre marturii am ramas profund miscata tocmai pentru ca si eu am mici dificultati in cautarea si gasirea locului de munca atat eu cat si partenerul meu.Va multumesc din suflet tuturor celor care ati scris din inima si a-ti dezvaluit puterile miraculoase ale Sfintilor Nectarie, Sf. Nascatoare de Dumnezeu,Sf.Spiridon , ma voi ruga si eu chiar daca am terminat aproape acatistul Maicii Domnului, voi starui cu mai multa credinta si stiu ca ei impreuna vor duce rugile mele Domnului nostru. Ajuta-ne noua Doamne Multumim din inima sfintilor tai pentru care cantam Tie ALILUIA. Fi-ti binecuvantati cu totii si fie ca Domnul sa va ajunte in toade de trebuinta ale voastre.

Anonim spunea...

Ma numesc Cincona traiesc in Italia de 4 ani de zile. Aceasta hotarare a mea de a ramane a fost pentru ca am intalnit o persoana foarte buna pe care mi-a trimis-o Dumnezeu cu siguranta, locul in care ne-am intalnit avea si o bisericuta inautru si vreau sa cred ca a fost mana Domnului.Intodeauna am avut credinta in Dumnezeu si in Maicuta Lui dar de SF. Nectarie nu am stiut si imi pare tare bine ca l-am cunoscut datorita povestioarelor voastre de viata.Noi trecem printr-un moment dificil pentru ca suntem fara loc de munca amandoi si am ajuns la disperare.Imi cer iertare in fata Lui Dumnezeu si va zic si voua care cititi aceste randuri ale mele, sa nu ingaduiti in nici un fel sau sa va indoiti de puterea Lui Dumnezeu staruiti in rugaciune nu numai in momente de suferinta dar chiar si cand va este bine, atunci ajutorul de sus vine mai repede.Eu va multumesc celor care ati marturisit darurile ce vi-au fost date de Sf. nectarie si nu numai;poate asa noi pacatosii ne apropiem de toti cei lasati de Dumnezeu si ne rugam lor pentru mantuirea sufletelor noastre.Asa Sa ne ajute Bunul Dumnezeu cu toti sfintii sai multumesc Sf.Nectarie ca ai ajuns si la mine acasa. Multumesc inca o data tuturor celor care stiu sa laude pe Dumnezeu si toti Sfintii care neincetat se roaga pentru noi.

Tamara spunea...

Eu vreau sa multumesc din tot sufletul Domnului Nostru Iisus Hristos, Maicii Domnului, si Sfantului Nectarie pentru ajutoru care mi l-au dat la nastere. De 6 ani am probleme cu spatele, dar aceasta nu ma incurcat sa concep un copilas, prima sarcina am pierdut-o la 12 saptamani, iar la a doua proplemele de spate s-au acutizat grav, de nu mai puteam dormi noptile. Plus la toate la USG la 7 luni s-a depistat ca copilul are cordonul de 2 ori in jurul gitului, si stiu ce complicatii poate avea aceasta problema. Cautand pe internet despre exercitii in timpul sarcinii, sau ce sa faci sa nasti usor, am citit comentariul unei doamne care ne sfatuia sa ne rugam la Sf. Nectarie. Am gasit Acatistul si l-am citit si recitit dupa masura posibilitatilor. La fel am mai citit si Paraclisul Maicii Domnului caci ea e ajutatoare in toate si mijlocitoare catre Domnul, rugand-i sa ma ajute la nastere si sa am un copilas sanatos. De indata am simtit cum durerile de spate au trecut, iar luna a 9a de sarcina a fost pentru mine mai usoara ca toate celelalte. La nastere nici o durele de spate nu am avut, iar travaliul a durat 3 ore jumate. Iar fetita noastra avea doar o singura circulara de cordon dar care nu a incurcat-o sa respire dupa 2 minute si astfel s-a sfarsit totul cu bine aceasta perioada. SLAVIT SA FIE DOMNUL INTRU SFINTII SAI. DOMNUL EXISTA SI NE AJUTA ATUNCI CAND IL CAUTAM CU INIMILE DESCHISE. MULTUMESC SFINTULUI NECTARIE SI MAICII DOMNULUI PENTRU CA AU AVUT MILA DE MINE SI DE COPILAS SI M-AU AJUTAT.

Anonim spunea...

Multumesc Sfantului Nectarie si Maicii Domnului pentru ca l-a ajutat pe nepotelul meu sa ia in greutate cand se afla in burtica cumnatei mele. Nepotelul meu s-a nascut sanatos in greutate de 4,200kg.

Anonim spunea...

Ma numesc Nicolita si vreau sa ii multumesc din tot sufletul scumpului meu Sf Nectarie pentru ajutorul dat fratelui meu care a fost diagnosticat cu cancer si tumori canceroase si in urma celor doua operatii a scapat.Doar cu ajutorul si sprijinul Sf Nectarie datorita rugaciuni de aceea vreau sa va spun orice problema aveti rugati-va la Sf Nectarie cu credinta si veti avea ajutor este Sfantul tuturor problemelor sufletesti si trupesti va spun din tot sufletul rugatil pe Sf meu drag Nectarie si veti vedea .Doamne ajuta

Anonim spunea...

intr-adevar minunile Sf Nectarie sant multe si adevarate:eu m-am rugat ptr fetesle mele,fiecare aveau cate o problema de sanatate,inca nu s-au vindecat complet,dar Sf Nectarie a facut minuni ptr ele,minuni pe care le-au recunoscut si medicii.multumesc Sf Parinte Nectarie,rugati-va si Sfantul va fi langa voi

Anonim spunea...

intr-adevar minunile Sf Nectarie sant multe si adevarate:eu m-am rugat ptr fetesle mele,fiecare aveau cate o problema de sanatate,inca nu s-au vindecat complet,dar Sf Nectarie a facut minuni ptr ele,minuni pe care le-au recunoscut si medicii.multumesc Sf Parinte Nectarie,rugati-va si Sfantul va fi langa voi

Anonim spunea...

Buna ziua cum pot primi o iconita si ulei sfintit? Multumesc

Dana spunea...

Pentru ulei sfintit din Grecia, reiau adresa HOLY TRINITY GREEK ,ORTHODOX MONASTERY(AGIOS NEKTARIOS )
AEGINA ISLAND,GREECE
180 10
In Romania,Manastirea Radu Voda,
Strada Radu Vodă 24A, București 040275
http://www.manastirearaduvoda.ro/

Anonim spunea...

De ce pe altii ii ajuta, iar eu, desi citesc de cativa ani, nu am nici un rezultat?

Dana spunea...

Buna intrebare. Mi-am pus-o si eu, cand pentru aceeasi problema rugaciunea soacrei mele catre Maica Domnului a avut efect, iar a mea nu. Cauza poate fi aceeasi, sau diferita. Uite, eu una nu reusesc sa fiu consecventa. L-am descoperit pe Sf Nectarie cu mare bucurie si entuziasm, dar nu insist in rugaciune, ma iau cu multe asa zise urgente si prioritati. Apoi l-am descoperit pe Sf Luca din Crimeea, apoi pe Sf. Efrem cel Nou si ieri abia pe Sf. Ioan Rusul. I-am descoperit si s-au lasat descoperiti, ca ei ne cauta si ne stau la indemana, dar noi ne plictisim repede si vrem tot timpul ceva nou... M-am rugat fiecaruia la inceput cu entuziasm si bucurie, dar nu reusesc sa fiu staruitoare si consecventa. Asta poate fi una din cauze, or mai fi si altele...

Anonim spunea...

Poate ca nu va trebuieste acel rezultat. Noi cerem intotdeauna ceva, dar Dumnezeu stie ce anume ne trebuie. Noi nu putem sti ce ne trebuie pentru mantuirea sufletului, fiindca cerem cu iubire de sine, cu egoul nostru. Tot ce nu primim, nu avem nevoie spre mantuire de acel ceva ce nu primim.
Va cer iertare pentru raspuns

Anonim spunea...

Ii multumesc din sufletSf Nectatie ca oride cate ori am avut nevoie ma ajutat si Sf nectarie,mina,neculai,Maica domnului iisus hristos,sf arhanghelii mihail sigavriil..doamne ai grija de mine pacatoasa si de familia mea incontinuare.Doamne ajuta!!!!

Anonim spunea...

Deoarece Dumnzeu ne da cand vrea el nu cand vremnoi...sau ti-ai pus intrebarea poate nu crrzi indeaujuns...raspunsul il ai in sufletul tau...Doamne ajuta

Anonim spunea...

Suntem un grup care plecam - ca in fiecare an de altfel - in circuit/pelerinaj in Grecia, intre 4 – 12 nov. 2015 , cu prilejul praznicului Sf. Nectarie, dar nu numai (pt. ca ajungem si la Sf. Efrem cel Nou, Sf.Spiridon, Sf. Ioan Rusu, Sf. Dimitrie Izvoratorul de Mir, Sf. Grigore Palama, Sf. Vasile cel Nou, Sf. Anisia, Sf. Paraskevi, Sf. Efrem Sirul si Sf. Irina, M-rea Paleokastrita, M-rea Braul Maicii Domnului, Acropole, Meteora si multe altele, care nu incap intr-un simplu anunt). Mai avem 5 locuri, 299 euro/pers. Sunt asigurate: transportul cu autocarul, cazarea, micul- dejun, calatoriile intre insule cu ferry- boat- ul. Daca este cineva interesat, pentru mai multe detalii traseu si obiective turistice, istorice si religioase, contactati pe d-na Cristina: 0722722845.

Raluca spunea...

Multumesc Sfantului Nectarie, Sfintei Fecioare Maria si Sfantului Nicolae ca au ascultat rugaciunile mele si au venit degraba in ajutorul meu. Marturisesc ca, la inceput, nu stiam nimic despre Sfantul Nectarie. L-am descoperit intamplator, pe internet. Asa am inceput sa citesc despre minunile savarsite de Sfantul Nectarie pentru cei care il chemau in ajutor. Aflata intr-un moment dificil, am inceput sa citesc si eu Acatistul Sfantului Nectarie cu credinta in inima ca ma va ajuta. Ori de cate ori citesc Acatistul Sfantului Nectarie, simt cum sufletul mi se umple de bucurie, liniste si speranta si imi da incredere sa merg mai departe. Imi doream foarte mult un loc de munca si, desi realitatea arata ca sansele erau de 0 % sa ocup acel post pe care mi-l doream din toata inima, am continuat sa ma rog cu credinta Sfantului Nectarie si...minunea s-a intamplat, dovada ca astazi ocup acel post pe care mi-l doream enorm de mult. Povestea este mai lunga, dar ce pot sa va spun este ca am simtit ajutorul Sfantului Nectarie ca pe o adevarata minune. Rugati-va cu credinta si incredere ca rugaciunea voastra este ascultata si ajutorul Sfantului Nectarie va veni degraba. Nu uitati ca minunile exista pentru cei care cred cu adevarat in ele. Multumesc, Sfinte Nectarie!

Dana spunea...

Buna!Azi am favut niste investigații in spital, ceea ce a fost f stresant pentru mine. Asa cum am putut m-am rugat Sf Nectarie, Sf Efrem cel Nou, Parintelul Arsenie Boca, Parintelui Cleopa, Maicii Domnului sa ma ajute sa trec cu bine. Rezultatele inca nu le-am primit dar asa am reusit sa cunosc o doamna care mi-a facut cunoscuta si viata Sf Ioan Rusul. Eu auzisem de acest Sfant doar din acatistul Sf Efrem cel nou. De asemenea mi-a dat si ulei din candela care arde la moastele Sfintilor Nectarie, Efrem cel Nou si Ioan Rusul. Pentru mine inseamna enorm..nu am cuvinte ...nu ma asteptam ca tocmai eu sa am parte de asta. Doamne ajuta !!!

Anonim spunea...

Vreau sa multumesc Sf Nectarie si Sf Fecioare Maria pentru ca m-au ajutat mereu, ori de cate ori am avut vreo problema m-am rugat Lor si totul a fost bine . Rugati-va Lor cu credinta si Ei va vor asculta mereu .

Anonim spunea...

Si cu mine SfNectarie a facut minuni.demult ne doream un copil,pierdusem o sarcina si alta nu mai aparea.aveam probleme de sanatate si nu imi imaginam cum am sa duc o sarcina la capat cu bine.ma rugam la Sf Nectarie sa faca o minune.ziceam _eu singura nu pot aduce pe lume un copil cu problemele mele,dar cu ajutorul tau si al lui Dzeu pot orice.I_am cerut o fetița sănătoasă promițând ca ovachema Nectaria.si asa a fost.a fost o sarcina cu f multe probleme,stat numai in pat,tratament,nascut prematur o Antonia Nectaria sanatoasa.TOTUL este posibil cu ajutorul lui Dzeu si al sfintilor.Nu deznădăjduiti.

Nicoleta spunea...

Si eu tin sa aduc mii de multumiri sf Nectarie ptr minunile care lea facut cu mine si familia mea,ptr ca operatia mamei mele a iesit cu bine datorita sfantului.multumesc sfantului Nectarie si il rog sa fie in continuare alaturi de noi.bucurate sfinte ierarhe Nectarie mate facatorule de minuni.

Anonim spunea...

Sfântul Nectarie a devenit "ajutorul meu de nădejde". M-a ajutat de nenumărate ori. Mama a trecut peste o operație foarte dificila, eu am reușit sa scap de un chist foarte mare si riscam sa fiu operata. De foarte multe ori am intrat în biserica Sf Nectarie cu ochii în lacrimi și lipsita de speranța, dar Dumnezeu si Sf Nectarie mi-au dat putere sa reușesc sa mă ridic. Acum, în postul Crăciunului,mai am o mare dorința. Nu știu dacă se va împlini,dar am credinta ca toate se întâmpla la timpul lor.

Anonim spunea...

Multumesc Sfantului Nectarie ca imi da putere si rabdare in problema mea de sanatate si sunt sigura ca ma va vindeca , iti multumesc Sf Nectarie pentru tot si pentru minunile care le.ai facut asupra mea si mi.ai ascultat rugaciunile si mi.ai alinat sufletul !

Alina-Elena spunea...

Si cu mine Sfantul Nectarie a facut câteva importante minuni...Prima a fost atunci cand m-am dus sa petrec vacanta cu parintii mei. Era preabine știut ca intre mine si mama mea liniștea nu poate dura mult, cel mult 2 zile...Este o femeie deosebit de energica, cicalitoare, isoditoare chiar jignitoare, apriga in caracter...Total contrar mie! Asa sa imi era teama de eventualele inevitabilele certuri si tensiuni intre noi...Inainte de a pleca la parintii mei acasa, m-am rugat indelung Sf Nectarie sa faca ceva cu mama mea, sa o linisteasca, sa nu trec prin acelasi supliciu obisnuit. Am ajuns acasa la ei si timp de 2 saptamani mama mea a fost ca in transă, de o liniste si calmitate total neasteptata!!! Nu o recunoșteam...O mare minune a Sf Nectarie!!!
Alta mare minune cu mine a fost cand mi-am.uitat in tren toate actele mele, ale fetei mele si ale mașinii!!! Erau intr-o geanta cochetă de laptop. Am fost disperata!!! Imi venea sa urlu, sa ma dau cu capul de pereti...eram convinsa ca cineva a crezut ca e un laptop in interior si ulterior a aruncat totul la gunoi...Fetița mea văzându-ma asa de distrusa, s-a pus in genunchi pe peron si a început sa se roage la o iconita a Sf Nectarie si sa o sărute de zor, spre deliciul călătorilor...Cineva a găsit si a predat in gara la autorități geanta...A fost ceva extraordinar!! Datorita Sf Nectarie!!
Altadata ma supărasem tare cu iubitul meu! E un caracter mândru si suparacios, care niciodata nu cedeaza primul...ma gandeam deja la separare... Am citit cu mare tristete Acatistul Sf Nectarie iar ziua urmatoare s-a purtat atat de dragut cum de foarte mult timp nu o mai facuse..
Multumesc Sf Nectarie de Eghina pt tot!! Mai sunt multe de povestit, dar in acest moment nu mi le amintesc!! Slavit sa fie Domnul Hristos intre sfintii Sai.
.Alina din Madrid

Alina-Elena spunea...

Sfântul Ierarh Nectarie m-a ajutat mult de tot!! In relatia dificila cu mama mea( a "imblanzit-o" cum nu isi poate cineva imagina), a "reglat" relatia cu iubitul meu, m-a ajutat sa imi gasesc actele pierdute si multe altele...Ii multumesc din suflet!! Alina-Elena

Unknown spunea...

Sf Nectarie este Facator de Minuni si Grabnic Ajutator,este Sfantul meu ocrotitor,care are grija de mine,Cred in El.Multumesc Sf Nectarie ca faci parte din viata mea,multumesc Sf Efrem,Fecioarei Maria,Sf Nicolae,Sf Parinti Ioachim si Ana,Sf Stelian ca aveti grija de mine,ca sunt sanatoasa.Mare e puterea ta,Doamne!

LiliH spunea...

As vrea sa ii multumesc si eu Sfantului Nectarie pentru tot ajutorul dat de-a lungul celor 10 ani de cand l-am descoperit. M-a vindecat de dureri la sani, de dureri puternice in unul dintre brate, o alergie la soare. Toate m-au speriat groaznic dar cu ajutorul Sfantului acestea nu au mai revenit. Manastirea Radu Voda este locul meu preferat de rugaciune desi recunosc spre rusinea mea ca nu ajung prea des. Anul acesta insa am ajuns cu ajutorul Sfantului la Egina, la Sfantul sau Mormant si ii sunt profund recunoscatoare. Ii multumesc din suflet pentru tot. Liliana

LiliH spunea...

Ii multumesc Sfantului Nectarie pentru tot ajutorul dat de_a lungul timpului, pentru ca m-a vindecat de dureri in nenumarate randuri si pentru ca anul acesta m-a ajutat sa ajung la Egina la Sfantul sau Mormant. Ii multumesc din suflet!!!Liliana

Anonim spunea...

Vreau sa aduc multumire Sfantului meu drag,Sfantului Ierarh Nectarie pt toate cate a facut pentru mine..Am aflat de Sfant acum un an si ceva de pe internet..am cerut si eu sa primesc ulei Sfintit din candela ce arde la capataiul Sfantului..L.am primit si am inceput sa.l folosesc ori de cate ori aveam.nevoie(recunosc ca la inceput eram putin sceptica in ceea ce priveste minunile facute de Sfant)..dar Dumnezeu si Sfantul m.au adus pe calea cea buna(cred eu) ..Sfantul a facut multe minuni pentru mine si familia mea iar Una din minunile savarsite de Sfant incepe cam asa: locuiesc in Italia impreuna cu sotul meu..in urma cu ceva timp ajung la.urgente din cauza unui atac de panica(nestiind ca e atac de panica)..a doua saptamana din nou la.urgente,cu aceleasi simptome..daca prima data cand am fost am avut noroc si n.am astept mult,de data aceasta am sta 2 ore si ceva si nu ma lua nimeni..am decis sa merg la doctorul de familie(eu avand frica de spitale)..am ajuns la doctorita,m.a consultat..a ramas uimita ca nu m.au "bagat in seama" cei de la urgente..mi.a prescris pastile pt anxietate..dupa ceva timp.am decis sa citesc acatistul Sfantului Ierarh Nectarie..dupa ce l.am terminat,am reusit sa mai renunt la.pastile,sa ma simt mai bn..starile n.au disparut nici acum dar nu am mai ajuns la.spital,nu mai iau pastile decat la nevoie si doar jum de pastila..Mare este Sfantul.Ierarh Nectarie si toti Sfintii care au fost alaturi de mine si sunt in continuare..Multumesc Sfinte Ierarhe Nectarie,Sf Mare Mucenice Efrem Cel Nou,Sfanta Fecioara Maria si Bunului Dumnezeu..Rugati.va cu credinta si veti fi ajutati!!Doamne ajuta tuturor!!

Anonim spunea...

Vreau sa aduc multumire din tot sufletul Sfantului Mare Mucenic Efrem Cel Nou si Sfantului Ierarh Nectarie pentru minunea facuta cu bunica mea..ajunsa la spital cu ambulanta a aflat ca are foarte putin sange in corp pe langa alte boli pe care le mai are.(nu putea merge de una singura,ametea foarte tare).a fost rugata de catre doctori sa ramana in spital pt a.i face transfuzii de sange,dar a refuzat,stiind conditiile de acolo,..i.au dat tratament acasa iar eu am inceput sa citesc acatistul Sfantului Mare Mucenic Efrem Cel.Nou..iar dupa terminarea Acatistului bunica a inceput sa se simta bine..iese afara singura(bine,cu carje),nu mai ameteste..face aproape tot ce facea inainte..Stiu ca Sfantul o sa fie alaturi de ea si de toti cei dragi..Multumesc Sfintilor si Domnului Nostru Iisus Hristos!

Unknown spunea...

Și cu mine sf Nectarie a făcut mai multe minuni. În 2014îmi cautam de muncă și nu găseam nicăieri,într-o zi o prietena mi-a vorbit de sf Nectarie am început să citesc acatistul lui și nu după mult timp am găsit un loc de muncă super unde lucrez și acum. Am povestit despre această minune unei colege care avea probleme de sănătate,s-a rugat și ea (și nu după mult timp analizele i-au ieșit bine)așa că am decis să mergem la sf Nectarie și să îi mulțumim pentru tot. Anul acesta am luat avionul și am ajuns la sf Nectarie . O bucurie imensă și multe rugăciuni de mulțumire pentru acest minunat sfant. Îi mulțumesc din suflet sfântului pentru tot (la întoarcere mi-au venit și actele pe care le asteptam). Multumesc Bunului Dumnezeu,sfintei Maria și sf Nectarie că nu m-au parasit cand am avut nevoie de ei. Amin. Valerica

Anonim spunea...

Si eu vreau sa-i ,multumesc sf Nectarie care m-a adjutant pe mine si pe sotul meu intr-un moment greu al vietii noastre. Sfantul ne-a ajutat in urma cu ceva timp,sa ne gasim joburi,intr -o tara stråinå, intr-o perioadå dificilå, cānd noi, ca şi români, nu eram chiar asa usor acceptați. El a mijlocit ca noi sa gasim joburile potrivite, så întalnim oameni minunați, så fim snåtoşi şi sa ne rezolvām toate problemele pentru care am plecat din fara.Mai mult decat atat,el ne-a "vizitat" ,printr-un vis,la locul de munca,ceea ce ne- a întārit convingerea ca ne ajutā şi ne protejeazā.Multumim bunule Sfant Nectarie!

Aurelia spunea...

In decembrie 2019 am simtit un nodul mare la san care ma durea. Mi-am facut de urgenta programare la 2 clinici diferite pentru a face ecografie. Nu pot spune cat de mare imi era frica. Cand am intrat in cabinet, doamnele doctor deja ma priveau cu mila cand le spuneam ce problema am. La ambele ecografii raspunsul a fost unul bun, problema mea nefiind una grava de care ma temeam tare. Dragul de Sfantul Nectarie isi facuse iar mila de mine, pentru a nu stiu cata oara. EL si MAICA DOMNULUI ma salveaza mereu si mereu. Multumesc Divinitatii pentru indurarea aratata mie. Doamne ajuta!

Aurelia spunea...

Mai salvează-mă o dată!

Când lumea nu avea culoare,
Doar zgomot de țipăt uscat,
Din pântec îmi curgea durerea,
TU ai venit și m-ai salvat!

Când tampla îmi era cazută,
Gândirea toată sub lăcat,
M-a surghiunit o frică mută,
TU ai veni, m-ai ridicat!

Când ale vieții mieri deșarte
Am tot pândit și am gustat,
Am pus teanc peste teanc păcate,
TU ai tăcut și m-ai iertat!

De viața mă învață lecții
Și mă lovește totodată,
Când în ruletă îmi sunt sorții
Mai salvează-mă o dată!
Aurelia
Pozie dedicata Sf. Nectarie

Unknown spunea...

Pentru Sfantul Nectarie pot doar ramane tacuta o clipa, apoi a sublinia , cu toata fiinta mea, puternicul sau ajutor in orice clipa, doar sa fim siguri ca inima dansului bate neincetat pentru suferinta noasta. Este atat de bland si iubitor! Doar sa l primim in viata noastra! Azi, de ziua sa, il rugam sa ne tina merereu langa,dansul!

Unknown spunea...

Sf Ierarh Nectarie este pt mine cea mai mare bucurie ,binecuvantare si ajutor! M-a ajutat sa-mi gasesc liniștea sufletească întrucât am suferit o nedreptate, m-am uns uns cu ulei de la racla sfantului si mi-a tamaduit tot ce am suferit trupeste,Il numesc "comoara mea cea mai de preț " si asa este.As dori ca orice om sa aibă parte de atenția si grija sfantului

Anonim spunea...

Sfinte Nectarie, te rog din tot sufletul meu, ajuta-ne sa trecem cu bine peste necazurile din familie. Bunicutul meu, tu ne-ai ajutat sa avem un copilas, care-ti poarta numele. Ajuta-ne in aceste momente grele ale vietii si ocroteste-ne de toate relele care s-au napustit peste casa noastra si casnicia noastra!

Anonim spunea...

Sfantul Nectarie m-a ajutat si pe mine. In data de 9 Decembrie 2020, bunicul meu a ajuns la București pentru anumite investigatii in urma unor probleme la stomac. Deși era programat la un anumit medic la ora 08:00 de dimineață, acesta a încercat să îl refuze motivand ca nu are testul facut. Avand in vedere sa probleme ce le avea nu necesitau amânare, mama si fratele ei au reușit sa gaseasca un medic si, mai mult de atat un om cu suflet mare (trimis de Sfantul Nectarie- căruia ma rugasem intreaga zi) care nu a ținut cont de varsta (85 de ani), ci pur si simplu a vrut să îl ajute. Operatia, desi una destul de dificilă, a reusit. Minunea mare a fost ca, desi toata lumea spunea ca recuperarea va fi de durata, pe 22 Decembrie bunicul meu a fost externat si acum e mai bine. Rugati-va cu inima curata si Sfantul Nectarie va fi acolo! De asemenea, Sfântul Nectarie mi-a fost alaturi de fiecare dată când l-am chemat si ma rog sa ne fie alături mereu. Bucura-te Sfinte Ierarhe Nectarie, mare făcătorule de minuni! Iuliana

Anonim spunea...

Sfântul Ierarh Nectarie m-a ajutat și pe mine foarte mult.
Eram într-o perioadă grea cand probleme de sănătate in familia mea parcă nu se mai sfârșeau. Ba sora, Ba mama, ba tata.
Am auzit de pe interent de minunile Sfântului Necatrie, Sfântului Efrem și Sfântului Mina. Deși citeam rugaciunile sfințiilor, încă nu aflasem de acatistele lot.
Se întâmpla ceea ce voi povesti chiar in primele zile cand am inceput să citesc acatistele. Tatal meu făcuse un atac de panica iar inima lui nu bătea cum trebuie, am fost anunțată de sora mea, cum am auzit primul lucru a fost să citesc rugăciunea sf nectarie și acatistul care odată terminate telefonul sună iar, totul era bine!!!!!!!
Acesta a fost un semn, și de asemenea , Sf. Mina, aflătorul lucrurilor pierdute m-a ajutat să găsesc cheile unei prietene in mai putin de 2 minute, pe cand ea le căutase o zi intreaga.
Multumesc Sfinților Părinți Făcători de minuni! Nectarie, Mina, Efrem!
Rugati-vă căci niciun doctor nu este mai puternic decât rugăciunea!

Anonim spunea...

Sfântul Ierarh Nectarie m-a ajutat și pe mine foarte mult.
Eram într-o perioadă grea cand probleme de sănătate in familia mea parcă nu se mai sfârșeaua. Ba sora, Ba mama, ba tata.
Am auzit de pe interent de minunile Sfântului Necatrie, Sfântului Efrem și Sfântului Mina. Deși citeam rugaciunile sfințiilor, încă nu aflasem de acatistele lot.
Se întâmpla ceea ce voi povesti chiar in primele zile cand am inceput să citesc acatistele. Tatal meu fpcuse un atac de panica iar inima lui nu bătea cum trebuie, am fost anunțată de sora mea, cum am auzit primul lucru a fost să citesc rugăciunea sf nectarie și acatistul care odată terminate telefonul sună iar, totul era bine!!!!!!!
Acesta a fost un semn, și de asemenea , Sf. Mina, aflătorul lucrurilor pierdute m-a ajutat să găsesc cheile unei prietene in mai putin de 2 minute, pe cand ea le căutase o zi intreaga.
Multumesc Sfinților Părinți Făcători de minuni! Nectarie, Mina, Efrem!
Rugati-vă căci niciun doctor nu este mai puternic decât rugăciunea!

Anonim spunea...

Si pe mine Sf Nectarie m-a ajutat intotdeuna. Zi de zi citesc Acatistul Sf Nectarie si imi merge bine toata ziua. Multumesc Sf Nectarie

floare de colt spunea...

Si eu PRECIZEZ am avut spasmofilie hipocalcemica ...o afectiune care poate fi tinuta doar sub control, nu se poate vindeca medical...nu mai am aceasta problema...Sf. Efrem cel Nou mi-a vindecat-o complet si o afectiune a stomacului sfatuindu-ma in vis ( cand l-am visat prima data) sa tin post...asa am facut si la scurt timp am sesizat ca nu mai am aceste probleme de sanatate. Mai iau vitamine, ca orice om, foarte rar...dar au trecut cativa ani de cand nu am mai facut vreo criza sau sa ajung la UPU din cauza caderii de calciu si nici calciu nu sm mai luat...SPRE SLAVA LUI DUMNEZEU, A MANTUITORULUI NOSTRU SI A MAICII SALE...INTRU SFINTII LOR SI PUTERILE CERESTI...iar anul trecut Sf. Ioan Rusul mi-a rezolvat o alta problemuta de sanatate care ma deranja...l-am visat si dupa ce m-am trezit si nici pana in ziua de azi nu am mai avut nimic..

Anonim spunea...

multumesc maicii domnului lui dumnezeu sf mina sf nectarie pentru minunile si faptele bune

Ioana spunea...

Buna seara!
Si pe mine m-a ajutat mult Sfantul Nectarie .
A vindecat-o de cancer pe mama mea , i-a dat ajutor fiicei mele la examene, mi-a oferit sprijin de fiecare data cand i-am cerut ajutorul.
Este unul dintre Sfintii foarte dragi sufletului meu .
Multumesc din suflet pentru tot ajutorul pe care mi-l oferi mereu, Sfinte Nectarie!
Rugati-va si veti primi ajutor !
Sfantul Nectarie nu lasa pe nimeni la greu !

Andreea spunea...

Bună ziua
Și eu parte din categoria persoanelor ajutate de Sf nectarie.
Imi este foarte drag și mereu aproape.
M a ajutat cu vindecarea unor sângerări vaginale care putea fi pe seama cancerului de col uterin
M a ajutat cu vindecarea unor amețeli periodice, ma ajuta sa trec de fiecare peste
Într o noapte mi a apărut în vis, treceam printr o perioadă foarte grea, cu anxietatea generalizata și greu de suportat, m a asigurat în vis ca o sa ma vindec și o sa imi pot creste copilul
Ma ung zilnic cu mir de la sfintele moaște din București
Aveti încredere și credința și Sfântul va va veni în ajutor
Rugați-vă și credeți neîncetat

Anonim spunea...

Si eu ii sunt recunoscatoare Sfantului Nectarie care m-a ajutat sa ma vindec de cancer de col uterin. Am citit 40 de zile acatistul Sfantului Nectarie si in fiecare zi m-am uns cu ulei de la Manastirea Radu Voda. Iti multumesc sfinte parinte Nectarie pentru tot ce ai facut pentu mine si pentru familia mea