miercuri, 21 ianuarie 2009

Anunt (invitatie)

Bucuresti, 21 ianuarie 2009
COMUNICAT DE PRESĂ

Organizatorii campaniei de informare Basarabia-Pamânt Românesc au plăcerea să vă invite vineri, 23 ianuarie 2009, în preziua împlinirii a 150 de la Unirea Principatelor Române, la spectacolul de teatru si muzică clasică ”Basarabia- Dor de Libertate” ce va avea loc la Sala Dalles, începând cu orele 18.00. Din program: piesa de teatru ”Căldură Mare” de I.L. Caragiale, lucrări pentru pian, vioară si jazz din repertoriul românesc si international, precum si recitări de poezii apartinând regretatului poet Grigore Vieru. Artistii au vârste cuprinse între 10-14 ani si sunt elevi ai Liceului de Muzică ”Dinu Lipatti” si ai Colegiului German ”Goethe”.Concertul se desfăşoară sub egida campaniei "Basarabia-Pământ Românesc", campanie de informare începută în 2006. Scopul campaniei este de a oferi cetăţenilor români, prin intermediul portalului www.romanism.net , accesul la informaţii reale referitoare la românii basarabeni, informaţii la care accesul a fost practic imposibil în perioada comunistă dar care, din păcate, nu au fost oferite decât parţial şi uneori trunchiat chiar şi în anii de după căderea URSS.
Organizatorii campaniei sunt Grupul de Actiune NOII GOLANI, sprijiniti de Asociatia 21 decembrie 1989, Asociatia Fostilor Detinuti Politici din România si Institutul Fratii Golescu pentru relatia cu românii din afara granitelor.
Intrarea este liberă iar în cadrul spectacolului doritorii vor putea dona CD-uri cu muzică românească si cărti scrise în limba română, materiale ce vor ajunge la Hagi Curda, sat din Sudul Basarabiei, ce apartine de Ucraina, localitate unde organizatorii campaniei încearcă să realizeze o bibliotecă
Persoană contact:
George Simion
Telefon: 0743.355.150 E-mail: atitudine@noiigolani.ro

2 comentarii:

camelia spunea...

in sfarsit suntem uniti in fapte si simtire :)
Basarabia, pamant romanesc !

Dana spunea...

Da, draga Cami, cred ca avem multe de facut pe tema asta! Domnul sa ne ajue, noua si fratilor nostri!