miercuri, 11 februarie 2009

Alimentatia de supermarket si cancerul

Arhiepiscopia Tomisului, în parteneriat cu Şcoala Brâncovenească, organizează joi, 12 februarie a.c., în sala mică a Casei de Cultură, de la orele 18:00, o seară de dialog creştin.

Tema, “Alimentaţia de supermarket şi cancerul”, va fi dezbătută de către doamna profesor doctor în ştiinţe medicale Floarea Damaschin, medic primar igienă şi ecologie, conferenţiar, şef de disciplină la Facultatea de Medicină din Constanta. Referitor la subiect, doamna Florea Damaschin a precizat: „Mă bucur că Şcoala Brâncovenească, la propunerea mea, a acceptat această temă – nu putem să fim sănătoşi fără o alimentaţie sănătoasă, ori, acum, avem parte de o alimentaţie moartă, super conservată, super aditivată, modificată după gust şi nu după principii sănătoase. Este, parcă, un gen de complot la nivel mondial. Am ajuns la starea în care ne otrăvim şi, după aceea, încercăm, chimizând organismul, să ne vindecăm. Este o iluzie, bineînţeles, dacă nu schimbăm acest lucru nu putem vorbi despre sănătate”.
Conform statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, cancerul este principala cauză de mortalitate la nivel planetar. Diagnosticurile de cancer în lume sunt în creştere permanentă, iar anul acesta se preconizează ca numărul persoanelor diagnosticate cu cancer să atingă 12 milioane.
Intrarea la conferinţă va fi liberă.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Tomisului
Sursa informatiei:http://www.basilica.ro/ro/stiri/seara_de_dialog_crestin_in_arhiepiscopia_tomisului.html

Niciun comentariu: