vineri, 27 februarie 2009

De ce inseamna acceptarea implantului cu microcip lepadare definitiva de Dumnezeu?

In legatura cu subiectul mult discutat zilele acestea, subiect care mi-a devenit familiar de prin 1994 (motiv pentru care am acceptat primul card cu strangere de inima), am gasit punctul de vedere al unui psiholog, pe un grup de discutii ortodox.
L-am preluat, pentru ca mi se pare clar, logic, explicit.

Ii multumesc Aureliei Ungureanu pentru permisiunea de a reda rationamentul ei aici:

"Relatia dintre trup si suflet
Despre legatura dintre suflet si trup, minte/psihic si creier, material si ideal/spiritual, s-a scris mult. Dezbaterea privind intaietatea unuia sau altuia, sau privind cine genereaza pe cine, este foarte veche si a imbracat multe forme.

La psihologie am invatat ca “psihicul este o functie a creierului”. De aici nu se deduce clar intaietatea unuia sau altuia. Se poate intelege ca psihicul este generat de creier, adica materia exista prima si genereaza mintea/spiritul. Sau ca mintea exista prima si isi genereaza suportul fizic, material. Ce este clar este ca intre ele exista o legatura indisolubila.

De fapt, ele iau nastere simultan, interactioneaza si sunt interdependente din momentul crearii lor.

Poate sufletul sa fie robit prin interventie din exterior, fara voia sa?

Eu cred ca poate fi. Am mai multe argumente in acest sens. Sufletul poate fi atins prin trup... si invers.

Cine a citit marturii ale celor ce au trecut prin temnitele comuniste pot lesne sa vada ca sufletul este atins de experientele trupesti, si invers, trupul poate rezista la incredibile si extreme situatii pentru ca sufletul este rezistent.

Am credinta ca experimentul reeducarii de la Pitesti, metodologia diabolica tip Macarenko, prin care prin intermediul trupului produci schimbari de identitate (adica majore, profunde) asupra sufletului este perfect valida si functionala, in absenta prezentei si protectiei lui Dumnezeu! De aceea lepadarea are efecte dezastruoase asupra fiintei ca intreg (trup si suflet), pentru ca ramane singura in fata atacurilor de orice fel, si nu are puterea de a gestiona prin forte proprii orice fel de experienta.

De ce este posibil acest lucru? (adica modificari profunde la nivelul sufletului prin intermediul trupului) Pentru ca fiinta umana este un INTREG, format din trup, suflet (psihic sau minte) si spirit (suflarea divina a Duhului Sfant asupra noastra). Spiritul este partea cea mai subtire, cea mai inalta, cea mai aproape de Dumnezeu. Deci fiinta umana integreaza intr-o armonie perfecta cei doi poli ai intregii creatii a lui Dumnezeu: materia si spiritul. De aceea este “incununarea creatiei”. Legat de aceasta idee, recomand cu caldura cartile teologului francez Jean-Claude Larchet, care sintetizeaza si prezinta extrem de elocvent din perspectiva ortodoxa aceasta dinamica a fiintei umane in intregul ei, sanatatea originara a fiintei si imbolnavirea ei prin pacat.

Sa revin putin la notiunea de INTREG, pe care putini oameni o inteleg in acceptiunea sa cea mai abstracta. Exista o notiune similara si in psihologie: se numeste gestalt. Altii (in stiinta) o numesc design (design inteligent). Ideea de baza este ca intregul este mai mult decat suma partilor componente, si prin simplul fapt ca partile componente respecta un anume design/structura, ofera mai multa informatie decat ofera suma partilor componente. De pilda, cand ne uitam la un patrat format din puncte (laturile sunt formate din puncte aranjate pe o linie imaginara, respectand forma patratului) spunem ca vedem un patrat, nu niste puncte. Pentru ca informatia despre ce inseamna un patrat nu este continuta de conceptul de punct si nici de pluralitatea punctelor, ci este ceva in plus, tine de o anume aranjare a acestora, adica de un design. Tendinta fireasca este de a percepe mai intai gestaltul, intregul, designul, nu partile componente, de aceea vom spune ca vedem un patrat. Acest concept este si unul dintre cele mai puternice argumente ale creationismului.

In ceea ce priveste fiinta umana, lucrurile sunt evident mult mai complicate, dar pornind de la acelasi principiu, fiinta umana este mai mult decat materie+suflet+spirit. Ci ceea ce o defineste este suprapus acestei sume, insa imposibil de realizat in absenta oricarei componente. Fiinta umana nu mai este fiinta umana fara una din aceste componente. Mai mult, modificarea uneia are impact si asupra celorlalte.

Un exemplu doveditor al acestui mod de ... sa zicem “functionare” a fiintei umane sunt bolile psihice. Cine mai stie cate ceva din psihiatrie stie ca psihozele sunt cele mai grave boli psihice, implicand cea mai mare destructurare psihica, si se reflecta in schimbari ale morfologiei sau chimismului creierului – deci bolile sufletului se reflecta in trup (materia). Medicii actioneaza asupra materiei, ca doar acolo au acces, mai precis, pe cale chimica, prin neuroleptice, si genereaza vindecarea sufletului prin trup. (ma rog, nu e tocmai vindecare, e o ameliorare, dar impactul materialului asupra mentalului este evident). Aceeasi relatie, dar inversata, o vedem si in cazul traumatismelor cranio-cerebrale.. din nou, in psihiatrie şi neurologie gasim multe cazuri in care astfel de traume au produs modificari la nivel de creier (trup/materie), insa impactul se vede la nivel de comportament (adica afecteaza sufletul, care genereaza alegerile comportamentale, atitudinile, felul de a fi al persoanei), generand depresie, agresivitate, etc...

In concluzie: Da, sufletul poate fi inrobit, nu direct, ci prin intermediul trupului.
De altfel, patimile au o componenta trupeasca si elevarea spirituala are componenta necesara de nevointa trupeasca.

Dar este alegerea libera a omului daca:

*in caz ca este stapan pe trupul lui – daca lasa sa se actioneze din exterior prin trup: (este cazul alegerii de a consuma droguri, alcool, de a te imbuiba cu mancare, de a exagera cu cautarea placerilor sau confortului fizic... sau daca permiti implantarea unui cip in trupul tau)
*in caz ca nu are stapanire asupra trupului – cazul celor torturati, de pilda, cazul in care agresiunea este cat se poate de directa asupra trupului pentru a forta sufletul, daca alege sa cedeze torturilor (adica sa actioneze impotriva principiilor sale valorice fundamentale) sau sa ceara sprijinul si ajutorul divin, crezand cu toata fiinta in acest ajutor si in faptul ca Dumnezeu este prezent si il protejeaza; pentru acest caz mi s-a parut foarte edificatoare introspectia lui Dumitru Bordeianu, care a ajuns la constientizarea faptului ca lepadarea sa a fost posibila pentru ca nu a cerut ajutorul lui Dumnezeu si din cauza unei mandrii ascunse a celui care se crede demn de martiriu si mucenicie; si-a dat seama ca a incercat sa faca fata singur si fara Dumnezeu nu a reusit acest lucru; in momentul in care a ales sa se lupte singur, a cedat; cand s-a pocait si a cerut sincer mila lui Dumnezeu, a fost vindecat si a scapat cu viata in chip minunat unor conditii extreme.

Este de asemenea alegerea omului sa se pocaiasca de alegerile gresite, si in marea lor majoritate, toate sunt “remediabile” prin pocainta... mai putin, cred, chestia cu cipul, care e ireversibila (o sa revin la aceasta idee, voi argumenta de ce cred asta)

Legat de a doua situatie – fortarea asupra trupului – putem vorbi si de ingerarea de substante psihoactive si/sau nocive fara voia sau cunostinta persoanei (prin contaminarea apei sau alimentelor, prin interzicerea alimentelor naturale si nutrientilor – vezi temele Codex Alimentarius, fluoridarea apei in USA, experimentele MK-Ultra). De asemenea, putem vorbi de implantarea care poate avea loc fara stirea persoanei, sau cu forta. Caz in care se aplica acelasi principiu de protectie: aici intervine direct Dumnezeu, dar la cererea/alegerea noastra, nu intra “cu bocancii” peste noi, fara voia noastra.

Aceasta stare de abandon si incredere totala in Dumnezeu mi se pare magistral suprinsa de vorbele Fecioarei Maria: “Iata roaba Domnului! Fie mie dupa cuvantul tau”

Inca un argument al interventiei asupra sufletului prin trup: oare de ce exista si o parte cat se poate de materiala si concreta a Bisericii, a Tainelor si slujbelor ei? Oare nu pentru a ne proteja si aceasta parte slaba care inseamna trupul nostru, materia? Oare am exagera daca am crede ca Sfanta Impartasanie, painea si vinul cat se poate de concrete, nu ne pot proteja impotriva otravurilor din alimente si apa?

De ce ar fi cipul implantabil o lepadare de Dumnezeu?
Diavolul nu s-a sfiit si nu a ezitat nici o clipa, de la inceputul lumii si pana acum, sa incerce ambele cai de a ne inrobi sufletele: prin seductie si prin forta.

Prin cipul implantabil cred ca este evident pentru toata lumea ca Satan a reusit magistral sa imbine cele doua cai: prin seductie – toate avantajele pe care ti le aduce acest sistem, toate venite sa-ti sprijine siguranta si confortul material/trupesc, atat la nivel de individ, cat si de societate; prin forta: eliminand toate alternativele de existenta fara cip si, in ultima instanta, cred ca nu se va sfii nici de cea mai bruta forma de fortare.

Si de ce ar fi acest cip implantat ata de periculos? Pentru ca, odata implantat, omul cedeaza complet controlul sau si voia sa. Cipul, de fapt nu obiectul in sine, ci informatiile continute, informatii aflate intr-o putere straina, deci acea putere straina de individ decide din momentul implantarii cine esti, ce esti, cum esti, ce faci. Decide daca ai drepturi sau nu. Mai grav, decide daca auzi sau vezi ceva anume, decide daca suferi, daca esti ingrozit, daca poti dormi sau nu, daca esti agresiv sau docil... (Toate aceste lucruri au fost dovedite de altii ca fiind posibile prin aceasta tehnologie, nu mai revin asupra detaliilor care argumenteaza aceasta afirmatie; cred ca este evident doar si din argumentatia de mai sus legata de bolile psihice ca actiunea asupra creierului are impact direct in psihicul uman). In ce fel poate o fiinta care contine un astfel de dispozitiv sa mai corespunda catusi de putin Chipului lui Dumnezeu?? Deci inseamna indepartarea si renuntarea totala la fiinta creata initial de Dumenzeu. Nu vom mai fi oameni, ci altceva, ceva groaznic... O lepadare mai clara si definitiva nu pot sa-mi imaginez...

Naivii (cei care nu stiu de Oculta care ne guverneaza lumea si care sunt regizorii acestui monstruos plan de a genera controlul absolut la nivel global) vor spune: Dar cine ar vrea totusi sa ne controleze chiar asa de strict, incat sa nu ne putem ruga la Dumnezeu, de pilda? Raspunsul meu sec ar fi: nici nu ma intereseaza, important este ca acest lucru este posibil prin aceasta tehnologie!! E suficient pentru ca rationamentul de mai sus sa fie valabil si sa refuz categoric acest cip. Nici nu ma mai intereseaza garantiile de siguranta a datelor personale si promisiunile lor ca vor “fi cuminti” si nu vor prin acest cip decat binele nostru! Chiar sunt poate unii oameni care sincer cred in binele acestei actiuni, oameni incapabili sa vada dincolo de un orizont foarte limitat al experientelor si credintelor personale, fara a mai cerceta istorie, stiinta, religie, sociologie, psihologie, medicina, etc... TOATE dintre aceste domenii ridicand nenumarate “steaguri rosii” de atentionare asupra raului, pe toate planurile posibile, generat de acest sistem.

De ce cred ca aceasta forma de lepadare este ireversibila? Pentru ca este perfecta (poate nu chiar acum, dar tinde sa devina din ce in ce mai eficienta) ca mecanism, ca functionare, ca impact, si vizeaza INTREAGA suflare omeneasca.... prin urmare nu mai putem face fata singuri sub nici o forma. Orice om nascut intr-un astfel de sistem, nu mai conteaza ce-i fac parintii, care e mediul educational, care ii este datul genetic, o astfel de fiinta este din start pierduta (ma refer ca e pierduta dpdv al mantuirii sufletului, pentru ca nu are decat o singura optiune, un singur mod posibil de existenta, controlat din exteriorul sau). Deci din momentul implementarii acestui sistem la nivel global, omenirii ii va fi imposibil sa mai produca oameni capabili sa se mantuiasca. Prin urmare, rostul acestei lumi a luat sfarsit, si pentru a nu permite oamenilor care s-ar putea naste intr-o astfel de lume sa traiasca o viata fara nici un strop de libertate de alegere, adica sortiti din start pieirii duhovnicesti, Dumnezeu scurteaza zilele Antichristului si pune capat lumii. Asa este cinstit si corect, pentru ca acei oameni nu ar avea nici o sansa...

Ce putem face? Ce ne-a spus parintele Proclu: pocainta, rugaciune, iertarea si iubirea dintre noi ar fi in primul rand. In al doilea rand, cred ca nu e corect sa nu facem TOT ce ne sta in putinta pentru a amana implementarea acestui sistem. Si nu neaparat pentru a ne salva pe noi de aceste experiente oribile expuse de cartea Apocalipsei. Oricum cu un sfarsit suntem toti datori si nu da Domnul omului decat ce poate duce, chiar si in plina desfasurare a Apocalipsei. Ci pentru a da ocazia cator mai multi dintre oameni de a alege Calea cea Dreapta si Adevarul. Inca se mai poate, cred eu...

Ce putem noi face chiar acum este sa impiedicam (de fapt sa intarziem pe cat posibil) si sa nu acceptam documentele biometrice. Ele nu sunt cipul implantabil, dar, ma intreb: nu e clar ca daca scap un obiect de la etajul 10, nu atinge imediat solul, distrugandu-se, dar este cat se poate de anticipabil ca asta se va intampla, si atunci, nu trebuie sa ma asigur ca nu-l scap din mana? La fel si cu aceste documente – este mult prea clar catre ce tind, pentru a le putea accepta.

Promovarea ideii ca noi putem sa ne ingrijim de sufletul nostru si de mantuire prin posturi, rugaciuni si participare la slujbe ... si atat... fara a reactiona si a sustine prin vorbe (exprimare cu hotarare a opiniilor) si fapte (tot ce putem face concret pentru a preveni acest sistem de control totalitar al fiintei umane, mai ales in contextul in care ni s-a dat cartea Apocalipsei cu semne si toate informatiile de care avem nevoie sa ne dam seama ce se intampla) mi se pare similara politicii strutului: bag capu` in nisip, nu mai ma confrunt direct cu pericolul, dar imi las ditamai ... "ass"-ul :-) la bataie afara, in calea pericolului.

Pana la urma, mantuirea e impreuna-lucrare cu Domnul, nu doar o acceptare pasiva a interventiei divine (atitudine de genul "un om avea o capra, si capra n-avea nimic impotriva" :-) )

Doamne ajuta!
Aura"


Recomand de asemenea raspunsul maicii Siluana la o intrebare similara, preluat de Ramona aici:http://ramurainflorita.blogspot.com/2009/02/intrebare-daca-acceptam-actele-cu-date.html si ultimele recomandari ale parintelui Arsenie Papacioc de la Teghirghiol, care pot fi ascultate sau citite aici: http://www.razbointrucuvant.ro/2009/02/24/parintele-arsenie-e-o-mare-primejdie-nu-trebuie-acceptat-cu-niciun-chip/

4 comentarii:

adriana spunea...

Buna ziua,
V-am descoperit citind pomelnicul postat de Natalia...ma bucur sa fim impreuna calatori in acest pelerinaj, de la care cred ca toti asteptam sa devenim mai buni....m-as bucura sa va numarati printre cititorii blogului meu, mai ales ca de acum incolo ne vom pomeni unii pe altii.Domne ajuta!

Anonim spunea...

Doamne ajuta!

Sunt impotriva cipului, dar articolul asta zice ca CIPUL E MAI RAU CA DIAVOLUL. Fratilor, nu cred ca perspectiva asta e corecta. Din ce scrie mai sus, ca si cum sufletul nu ar mai avea nicio putere. Pai daca demonizatii, saracii, si le mai da Dumnezeu har si luciditate, dar sa zici de un cip... E ca si cand ai spune ca lucrurile din exterior ne vor omori sufletul si noi nu putem face nimic. In felul asta, negam insasi esenta sufletului. Iertati.

Dana spunea...

Da, Adriana, te citesc cu drag!

Dana spunea...

Draga Anonim, precum ai vazut, articolul este scris de un psiholog, nu de un preot, asa ca reprezinta un punct de vedere stiintific, pentru cipul implantat in corpul uman. Sigur, nu e doar cipul, omul poate sa devina marioneta prin orice fel de manipulare (dar mai are o sansa sa se trezeasca). Stii, marea lupta se da pentru depersonalizarea fiintei umane, prin orice mijloace. De ce si de catre cine? Daca vrei revino, intreaba, si-ti spun unde sa mai citesti. Domnul sa ne lumineze pe toti. Ca nu e loc de compromis.