miercuri, 22 aprilie 2009

Moaştele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe la Constanta


Am aflat cu bucurie de pe blogul lui Cami ca azi 22 aprilie au fost aduse de la biserica din Feredeni-Deleni din judeţul Iaşi, moaştele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe. Au fost depuse la parohia „Sfântul Gheorghe" din Constanţa, cu prilejul hramului.

Ne putem închina la Sfintele Moaşte pana pe 23 aprilie, ora 22 la Biserica Sfântul Gheorghe,str. Nicolae Iorga nr.12.

Detalii aici:

Roaga-te pentru noi, purtatorule de biruinta, sfinte mare mucenice Gheorghe!

6 comentarii:

Elena spunea...

O zi binecuvantata iti doresc!

Dana spunea...

Multumesc mult, inimioara! Asemenea si tie iti doresc! Si la multi ani pentru cele si cei care poarta numele sfantului mare mucenic Gheorghe!

Anonim spunea...

am si eu o intrebare. poate vindeca atingerea de moaste? ca tare multi bolnavi mai sint printre noi.

Gabriel

Dana spunea...

Draga Gabriel,
Cred ca intrebarea ta este venita din inima ta buna, din dorinta pe care o ai de a-i ajuta pe cei bolnavi. Sigur, Domnul poate vindeca oricand pe oricine, prin rugaciunea celui bolnav sau rugaciunea altcuiva pentru cel bolnav, prin atingerea de sfintelele moaste cu evlavie si cu credinta. Da, se produc asemenea vindecari miraculoase! Unii se vindeca, altii nu...De cine si de ce depinde? Daca bolnavului vindecarea ii aduce folos duhovnicesc (sau familiei lui) atunci se va vindeca. Daca mai de folos (duhovnicesc) ii este sa-si poarte boala, poate ca nu se va vindeca. Sau nu inca. Aceste lucruri sunt taine adanci, si sunt dupa logica divina, diferita de logica umana. Eu am raspuns in functie de cele intelese pana in acest moment (din carti si din viata), dar pe masura ce va trece timpul poate, cu mila Domnului, voi intelege mai bine. Oricum, am o certitudine, si anume ca nici o rugaciune nu ramanane neauzita sau fara raspuns, chiar daca noi nu intelegem pe moment raspunsul. La fel, atingerea de sfintele moaste, cu evlavie si credinta, este intotdeauna folositoare, chiar daca uneori nu duce la vindecare instantanee. Incearca, si vezi ce simti...

Anonim spunea...

Dana, nu prea inteleg ce vrei sa spui. Sa ma ating si eu dece? de moaste? citesc si eu prin carti si prin Biblie, dar este greu sa gasesc in Biblie ca prin noul testament sa vor fi atins careva de moastele vreunui apostol.Intreb si eu in necunostinta de cauza.dar oricum, ce bucuros as fi sa aud pe cineva care sa atins si sa vindecat.Sigur ca as dori sinceritatae. Ca traim azi intr-o lume unde numai sinceritate nu gasesti.Iti doresc sanatate sa nu ai nevoi sa te atingi de vre-o moaste.

Doamne ajuta

Gabriel

Dana spunea...

Gabriel, multumesc pentru urari! Slava Domnului, sunt sanatoasa! Dar asta nu inseamna ca nu am nevoie sa ating sfinte moaste! Ba da, o fac cu mare drag, primind bucurie multa, bucurie de nedescris. Sigur ca am fost la moastele Sf Gheorghe, nu puteam pierde aceasta ocazie. Si vara trecuta am reusit sa ajung la Iasi, la Preacuvioasa Parascheva. I-am atins mana. Si era calda. Poti intelege asta? Am auzit si citit despre multe minuni, facute de prietenii nostri sfintii. Redau mai jos un mesaj, preluat pentru tine de aici: http://www.razbointrucuvant.ro/Fratii-mai-mici-ai-lui-Hristos/2009/04/16/sa-incercam-s-o-salvam-pe-sora-noastra-alexandra-studenta-dintr-o-familie-saraca-si-numeroasa/

"HRISTOS A INVIAT !!!!

Draga Alexandra,

Eu am cunoscut, prin Mila lui Dumnezeu, anul trecut, un american de origine mexicana, in San Antonio, Texas. Acest om a fost diagnosticat cu cancer si medicii i-au dat citeva luni de viata. El cu familia lui erau credinciosi catolici. La un moment dat acestui om i-a aparut Sfinta Parascheva intr-o vedenie. I-a spus cine este si i-a cerut sa mearga la Iasi, la Catedrala Mitropolitana si sa se inchine la Sfintele Sale Moaste apoi sa ceara calugarilor ca sa se roage pentru el. Daca va face asa atunci se va vindeca. Omul nostru a facut intocmai. Probabil ca el nici nu stia unde-i Romania pe harta, la ora aceea. Ei bine, Sfinta noastra Parascheva s-a tinut de cuvint ! Omul s-a vindecat, s-a intors acasa in America si a construit o biserica ortodoxa si s-a convertit cu intreaga sa familie la ortodoxie. De atunci duhovnicul lui este parintele Constantin de la catedrala din Iasi.
Alexandra draga,pune-ti nadejdea in Dumnezeu care vindeca si sufletul si trupul ! Du-te la parintele Constantin si roaga-l pe Sfintia sa ca sa te ajute sa te inchini la Sfintele Moaste si sa te rogi si tu Sfintei noastre Parascheva ! Si ai sa vezi ce minuni face Dumnezeu prin Sfintii Sai !

Roaga pe Dumnezeu ca sa mintuiasca toate sufletele !

Bunul Dumnezeu sa-ti dea mintuirea !!! Amin !!!

mircea pacatosul"