luni, 4 mai 2009

Apel umanitar


Un om plin de viaţă pe care Dumnezeu îl pune la încercare. Emanuela Fâciu, o mămică tânără, de 36 de ani a fost diagnosticată în ianuarie 2007 cu cancer la sânul drept. Pentru un părinte care îşi creşte singur fetiţa de cinci ani vestea înfricoşătoare pe care medicii i-au dat-o a căzut ca un fulger asupra sa.
Mama şi cumnata sa au decedat tot în urma unei lungi suferinţe cu această boală cruntă. Singurul ajutor care i-a rămas este mama fostului soţ, un om deosebit, cu suflet mare, o a doua mamă pentru Manuela. Şi prietenii care i-au fost alături, au ajutat-o în greaua încercare prin care trece. Iar Maria, fiica sa de cinci ani, un copil inteligent, maturizat mult prea devreme, este singurul motiv pentru care Manuela are nevoie să se facă bine.

După aflarea veştii, în ianuarie 2007, au urmat patru şedinţe de chimioterapie la Institutul Oncologic din Capitală. În mai 2007 s-a recurs la extirparea sânului afectat, această intervenţie chirurgicală fiind precedată de două şedinţe de citostatice. Ceea ce a fost rău a fost înlăturat din corp însă, din nefericire, în septembrie 2008, simptomele din ianuarie 2007 i-au apărut din nou. În urma investigaţiilor s-a descoperit o tumoră la celălalt sân, pleurezie (în limbaj popular apă la plămâni) şi pericardită (lichid la inimă). Durerile puternice au determinat-o să recurgă la o altă intervenţie chirurgicală, la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta" din Bucureşti, pentru a-i fi eliminat lichidul. Durerile au continuat şi s-a decis continuarea investigaţiilor în urma ultimului diagnostic pus la Centrul de Diagnostic şi Tratament Anadolu din Turcia, cu sprijinul financiar al prietenilor şi a unor oameni cu sufletul mare. La centrul medical din Istambul au urmat şase şedinţe de citostatice, în urma cărora tumoarea de la sânul stâng a dispărut iar problema pe care o avea la plămânii s-a rezolvat în totalitate. În urma examinării markerilor tumorali medicii din Turcia nu i-au mai găsit celule canceroase în corp. La o lună de când a fost ultima dată în Turcia, durerile au început din nou, de data aceasta la oase, la cap şi la ochiul drept. S-au făcut din nou investigaţii la „Euromedica", Bucureşti. În urma scintigrafiei s-a descoperit faptul că mai multe vertebre au fost afectate. Referitor la durerea de cap... medicii nu i-au descoperit cauza nici după o săptămână de la analizele pe care medicii de la Spitalul Elias i le-au făcut. Marea problemă acum sunt aceste dureri. Medicul oncolog i-a oferit drept alternativă prelevarea de măduvă şi examinarea acesteia în vederea găsirii unei explicaţii. Însă neurologul ia recomandat că o asemenea măsură nu i-ar face bine pentru că astfel i-ar putea creşte tensiunea arterială.

Tânăra n-a mai putut aştepta. A reuşit, din ultimele resurse, să mai strângă 5.000 de euro şi să plece înapoi în Turcia. Medicii de la Centrul Medical Anadolu au examinat-o şi i-au spus că bănuiesc existenţa unei tumori. Pentru că nu îşi permitea să rămână internată în clinică, doctorii i-au recomandat să se întoarcă în ţară şi să facă o tomografie, să continue radioterapia pe care o începuse şi să facă un RMN, pe care să-l trimită în Turcia. „După investigaţii, i-au spus că are un nerv blocat la ochi, de aceea nu mai vede bine şi nu se poate concentra.

În aproximativ 13 zile, Manuela trebuie să se întoarcă în Turcia. Odată depistată tumoarea, va trebui să facă minim 10 şedinţe de terapie cu CyberKnife, în funcţie de mărimea tumorii. O singură şedinţă costă, la Clinica Anadolu, 1.000 de euro.

Maria, fetiţa de cinci ani are nevoie de mama sa pentru a creşte. Iar noi de ajutorul vostru pentru ca să-i oferim Mariei această bucurie, pentru tot restul vieţii sale.

Dacă vreţi şi puteţi să ajutaţi o mamă să rămână lângă copilul ei, faceţi o donaţie, cât de mică, în conturile deschise:

RO15ING0000999900251677
sucursala Floreasca, pe numele Emanuela Fâciu, sau

RO 04BRDE 441SV 53616314410
cont în euro deschis pe numele FÂCIU MARIANA - sucursala Mihai Bravu

Sursa:http://www.ziuaconstanta.ro/rubrici/umanitar/dati-i-manuelei-posibilitatea-de-a-si-creste-copilul-galerie-foto.html

3 comentarii:

Umbra din umbra spunea...

mi e rau :| no comment

Dana spunea...

Draga L., imi pare rau de reactia provocata. Asemenea cazuri sunt tare multe, din pacate nu am preluat tot ce mi-a iesit in cale. Stii, am preluat cazul Emanuelei pentru ca m-a impresionat lumina din ochii ei...optimismul...in timp ce eu ma plang pentru toate nimicurile.

Miriam spunea...

Dana, am revenit cu blogul promis. http://psalmdedor.blogspot.com/ şi cu ceva surprize! Te aştept cu dor!