joi, 28 mai 2009

Vesti triste: liber la organisme modificate genetic


Au fost cu ceva vreme in urma campanii impotriva organismelor modificate genetic.(Am scris despre efectele OMG aici).Apoi s-a uitat de problema asta, fiind in actualitate alte tipuri de campanii. In timp ce societatea civila facea lobby impotriva pasapoartelor biometrice si evalua eficienta actiunilor pro-familie, adica pe 26 mai 2009, deputatii au aprobat, cu 182 voturi pentru, doua impotriva si 12 abtineri, proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei 43/2007 privind introducerea deliberata in mediu si introducerea pe piata a organismelor modificate genetic. Cu o zi inainte, in plen, reprezentantii tuturor partidelor parlamentare au recunoscut utilitatea Ordonantei. Unii au evidentiat contradictia dintre agricultura biologica si cea intensiva, care permite si utilizarea organismelor modificate genetic in unele cazuri. Altii au subliniat ca legea "este binevenita", in conditiile in care "e loc in aceasta tara sa facem si agricultura ecologica, si intensiva, si de subzistenta" si ca viitorul este al "marilor cuceriri ale stiintei". Camera Deputatilor este for decizional in cazul acestei legi, care a fost aprobata in 2007 de Senat. Si un mic detaliu din proiectul de lege: inscriptionarea produselor alimentare in legatura cu continutul OMG nu va fi obligatorie. Nici nu vom sti ce mancam. Si nu vom sti de la ce ni se trage.

7 comentarii:

ivona spunea...

Ziceai ceva de veselie la mine pe blog?! Si mai am o intrebare: te asteptai la altceva de la ACEST parlament? Stii ce ma amuza? Daca ar fi sa protestam impotriva tuturor acestor masuri sau manifestari ale prostiei (ca de prostie vorbim in ultima instanta!)ar insemna sa nu mai avem timp pentru nimic altceva!Nu cred DELOC ca romanii sunt prosti. Ramane un mister cum de avem asa niste conducatori.

Miriam spunea...

Se mai spune că avem conducătorii pe care îi merităm. Oare să fie chiar aşa?
Mi-amintesc de bunica mea care pregătea totul în casă din recolta pământurilor eişi din ,,turmele" ei...Nu cumpăra aproape nimic...Şi încă trăieşte de peste 90 de ani :)

ivona spunea...

Da Mariana, ii meritam, nu ptca am fi prosti, ci ptca suntem pacatosi si nu vrem sa ne pocaim.De asta desteptaciunea noastra nu ne ajuta la nimic.Sa-ti traiasca bunica!
Dana, iarta-ma ca mi-am luat libertatea sa "fac dialog" - la tine acasa!Promit sa nu recidivez!!Hristos s-a inaltat!

Dana spunea...

Adevarat s-a inaltat!

Mariana, asta-i solutia in continuare, pentru cine are o bucatica de pamant. Viata lunga cu sanatate bunicii si urmasilor ei!

Ivona, ma bucur mult ca faci dialog la mine acasa! Esti oricand binevenita, astept ca manifestarea aceasta sa devina cronica!

Va imbratisez pe amandoua, cu drag

Miriam spunea...

Ce frumos! Ce bine mă simt! Parcă mă văd cu voi stând într-un salon şi sporovăind despre ceea ce până la urmă trebuie să ducă la mântuire.
Mulţumesc, Dana! Mulţumesc, Ivona!

Anne spunea...

Adevarat s-a inaltat !
Interesant blog..mult succes si pe viitor !

Dana spunea...

Multumesc, Anne! Si tie, asemenea! Ma bucur sa te cunosc!