joi, 20 august 2009

Despre efectele campului electromagnetic

Am primit azi acest email...scurt si cuprinzator.

"Am asistat ieri la sustinerea unei teze de doctorat la noi in Clinica de Medicina Muncii din Cluj si ce mi-au auzit urechile m-a speriat rau de tot!!!

Studiul s-a facut utilizind tehnica de virf (determinarea chemoluminiscentei si a lipoperoxizilor) la nivel mondial si nu doar romanesc !

Despre ce este vorba? S-au studiat efectele cimpurilor electromagnetice (CEM) asupra corpului uman, in special cele produse de telefonia mobila, cuptoarele cu microunde, antenele de telefonie mobila si retelele de inalta tensiune.

TOATE acestea produc: cancer, imbatrinire precoce, sterilitate la ambele sexe, nevroze, tulburari de somn, decalcificari osoase, cresterea coagularii, cataracta, tulburari endocrinologice etc.

ATENTIE!!! Convorbirile pe telefonul mobil cu cit mai mult, cu atit mai rau, dar mai ales la start, cind initiezi apelul, "bipul" cu telefonul la ureche.

Autorii studiului propuneau descurajarea pe orice cale a detinerii + utilizarii telefoniei mobile sub virsta de 14 ani !

De departe cea mai periculoasa retea este Cosmote care genereaza impulsurile cele mai puternice, 75% din astea genereaza Zapp-ul, 33% din forta Cosmote-ului genereaza Vodafone si Orange si cel mai jos este Digimobil-ul.
S-a vorbit despre cum vibratiile respective avind telefonul la ureche produc la trecerea prin medii cu densitati diferite, concentrari si reflexii in anumite zone, mai ales craniene.

Calota craniana (culmea !) poate functiona drept... antena parabolica (!?!) cu concavitatea in jos, concentrind o buna parte dintre unde spre baza creierului, afectind hipofiza si tiroida, cit si cristalinul (risc de cataracta).

Cica PC-urile datorita faptului ca emit unde slabe + ecranarea suferita datorita carcaselor riscurile sint minime, chiar daca procesoarele sint de 3 GHz.

Eu te-am informat, mai departe actionarea in consecinta iti apartine!

Daca consideri necesar, transmite mesajul acesta si prietenilor tai din lista, fireste daca tii cu adevarat la vreunul! ...si reciproc!


Dr. Andreia Rulea

Centrul Medical Med-As 2003 SRL

Director Relatii Contractuale Paraclinic

0727.738.790

Si in plus,
Cand se utilizeaza telefonul mobil in mijloacele de trasport in miscare - automobil, tren, etc., cu cat viteza de deplasare este mai mare, cu atat cresc - exponential - radiatiile la care este supus craniul de catre telefonul mobil lipit de ureche!"

2 comentarii:

Asociatia Operatorilor Mobili din Romania spunea...

- Teza de doctorat mentionata in e-mailul reprodus aici se referea la cu totul alt subiect si nu avea legatura cu echipamentele de telefonie mobila.
- Asociatia Operatorilor Mobili din Romania sugereaza celor care primesc astfel de texte, inainte de a le acorda orice credibilitate, sa verifice macar o parte din informatii din surse independente. De cele mai multe ori, o simpla folosire a unui motor de cautare arata ca presupusa origine stiintifica a unor astfel de teorii nu are niciun fel de acoperire in realitate. Asta in cazul in care e mentionata o sursa stiintifica, fiindca de cele mai multe ori astfel de informatii sunt atribuite in mod simplist unui ”colectiv de cercetatori”.
- Asociatia Operatorilor Mobili din Romania asigura publicul si pe aceasta cale ca afirmatiile cuprinse in presupusa ”lucrare de doctorat” nu au nicio legatura cu realitatea:
o Echipamentele folosite de membrii AOMR (Orange, Vodafone, Cosmote si Zapp) sunt proiectate de la bun inceput sa fie conforme cu normele internationale in materie de protectie a sanatatii publice – telefoane, antene sau alte elemente ale retelelor de comunicatii mobile.
o ICNIRP, comisie stiintifica internationala de specialitate, pe care Organizatia Mondiala a Sanatatii isi bazeaza recomandarile in domeniul expunerii la campuri electromagnetice, a reactualizat in urma cu mai putin de o luna pozitia sa in materie si a ajuns la concluzia ca standardele actuale de protectie sunt suficiente. Asta dupa ce a analizat studiile de specialitate din ultimul an.
o Echipamentele de telefonie mobile – telefoane, antene, etc. – produc campuri electromagnetice cu mult mai slabe decat majoritatea echipamentelor electrice sau electronice in preajma carora oamenii traiesc in mod current – cuptoare cu microunde, televizoare cu tub catodic, emitatoare de radio sau televiziune, etc.
o Masuratorile facute in ultimii ani la o multitudine de antene de telefonie mobila din Romania au aratat nu numai ca emit in limitele stabilite la nivel european, ci si faptul ca peste 95% dintre ele emit la mai putin de 10% din puterea maxima permisa de lege. Mentionam in mod expres ca limita maxima este la randul ei stabilita astfel incat sa nu produca efecte asupra sanatatii populatiei.
o Cei care doresc mai multe informatii despre acest subiect pot intra pe site-ul http://www.aomr.ro, sectiunea ”Mobilul si sanatatea” sau direct pe sectiunea dedicata acestui subiect pe site-ul ICNIRP: http://www.icnirp.de/documents/RFReview.pdf.

Asociatia Operatorilor Mobili din Romania

Dana spunea...

Multumesc pentru promptitudinea acestui comentariu. Intr-adevar azi poti dovedi orice printr-un studiu stiintific. Depinde cine este finantatorul. In acest domeniu, al radiatiilor eletromagnetice exista nenumarate studii iar concluziile lor se bat cap in cap. Prevederile legale din domeniu ... sunt la nivelul studiilor actuale. Unele dintre studii. Pana una alta, avem libertatea de a utiliza cat de cat "informati" atat telefonul, cat si alte echipamente la care v-ati referit dvs si care desigur nu sunt fara efecte (cuptorul cu microunde mai ales.