joi, 29 octombrie 2009

Părintele Arhimandrit Teofil Părăian, duhovnicul Mănăstirii Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, a trecut la cele veşnice

"Dar al lui Dumnezeu, om al bucuriei, bătrân frumos, duhovnic odihnitor de oameni, echilibrat, realist, cu zâmbetul mereu pe chip, părintele Teofil Părăian a fost un om împlinit, un om fericit. Nevăzător, dar luminat, om al rugăciunii, Părintele Teofil şi-a întemeiat viaţă pe credinţă şi cultură.

Părintele Teofil a fost şi rămâne un reper luminos şi sigur, o persoană care a întrupat concret bucuria şi certitudinea credinţei, un propovăduitor al credinţei lucrătoare prin iubire. A fost un ziditor de suflete şi a renăscut pe mulţi la viaţa duhovnicească în Hristos şi în Biserică prin predicile, conferinţele sau îndrumările sfinţiei sale.

A plecat din această viaţă cu nădejdea că Domnul Hristos îl va primii în Împărăţia Sa alături de Maica Domnului şi de toţi sfinţii, pentru că toată viaţa şi-a închinat-o slujirii lui Dumnezeu şi a oamenilor.

Prin mutarea la cele veşnice, Părintele Teofil ne lasă aici o moştenire impresionantă întrupată în viaţa sa, în cuvintele sfinţiei sale, în cărţile, în înregistrările cu predicile, conferinţele sau interviurile realizate în ultimii 20 de ani în toată ţara.

Veşnica lui pomenire!"


Mai multe informatii aici: http://www.basilica.ro/ro/stiri/parintele_arhimandrit_teofil_paraian_duhovnicul_manastirii_brancoveanu_de_la_sambata_de_sus_a_trecut_la_cele_vesnice.html
si aici: http://ortodoxiesiviata.blogspot.com/2009/10/vesnica-pomenire-iubite-parinte-teofil.html

Inmormantarea va avea loc sambata la ora 14, la Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus. Pentru participare la inmormantare se organizeaza pelerinaj din Bucuresti. Detalii aici: http://paginadefolos.blogspot.com/2009/10/veniti-la-inmormantarea-pr-teofil.html

2 comentarii:

Bogdan spunea...

ceea ce avem de invatat de la parintele teofil e Bucuria...
chiar ii se spunea "monahul bucuriei"
asta-mi place la el... bucuria care o propavaduia
si iarasi o chestie buna la el ..era echilibrul sau...
astea se vad cand il asculti cum vorbea
iau cele bune la un om ...si nu cele rele

Dana spunea...

Da Bogdan, sa dea Domnul sa reusim si noi sa invatam Bucuria, de dragul parintelui Teofil.