miercuri, 24 februarie 2010

Muzica si speranta

Luni, 1 martie 2010, orele 19:00, în sala mare a Ateneului Român, “Camerata Regală”, în parteneriat cu Fundaţia “Şansă pentru Şansă” şi Filarmonica “George Enescu” Bucureşti, va susţine concertul caritabil „Muzică şi Speranţă”.

Concertul caritabil susţinut de “Camerata Regală” este primul eveniment din cadrul campaniei umanitare “Vise de ghiocei”, o campanie de strângere de fonduri, a Fundaţiei “Şansă pentru Şansă” pentru demararea înfiinţării primei grădiniţe speciale din România pentru copiii diagnosticaţi cu cancer sau leucemie.

Concertul propriu-zis, susţinut în intervalul 19:00 – 21:00, va debuta cu prezentări ale organizatorului şi ale partenerilor proiectului ce vor vorbi despre implicarea lor în susţinerea acestei cauze, urmat, după orele 21:00, de o expoziţie de artă plastică şi de carte, cu vânzare, tot în vederea strângerii de fonduri.

Programul concertului va cuprinde lucrări de J. Turina, I. Albeniz, J. Brahms, P. I. Ceaikovski, P. Masscagni, A. Dvorak, J. Strauss, G. Bizet, L. Boccherini şi A. Borodin.

Campania umanitară, care debutează prin concertul caritabil “Muzică şi Speranţă” menit ajutării strângerii de fonduri minime necesare înființării primei grădinițe oncologice din România se va desfăşura pe o perioadă nedeterminată ce include o perioadă pilot de 1 an de zile de aplicare a proiectului ce se va calcula odată cu deschiderea acestei grădiniţe speciale.

De direcţionarea fondurilor obţinute din vânzarea biletelor şi din donaţii se va ocupa Fundaţia “Şansă pentru Şansă”. Vor fi puse la dispoziţie, tot de către fundaţie, conturi bancare în care se pot face donaţii, conturi ce vor fi deschise pe toată durata campaniei.

Iniţiativa “Cameratei Regale” de a se implica în această campanie umanitară prin susţinerea concertului caritabil “Muzică şi Speranţă” este încurajată de Alteţa Sa Regală, Principele Radu al României, care a oferit Cameratei Regale Înaltul Său Patronaj.

”Am primit cu mare speranţă şi cu încredere vestea fondării orchestrei şi propunerea de a-i acorda înaltul patronaj. Faptul că, în acest moment confuz şi descurajant al vieţii publice românești, tânăra generație dă o discretă, dar fermă, lecţie de profesionalism, altruism, sens al istoriei şi înalt simţ moral este binefăcător. Talentul si pasiunea lor înfocată pentru muzică într-o Românie demnă este o bună carte de vizită pentru anul 2010.”
Alteţa Sa Regală Principele Radu al României

Partenerii concertului caritabil “Muzică şi Speranţă” sunt Fundaţia “Şansă pentru Şansă”, Filarmonica „George Enescu” Bucureşti, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, Asociaţia Studenţilor de la Litere, Universitatea din Bucureşti (ASLUB), Centrul Medical Unirea, Fundaţia “Noi citim”. Partenerii media ai concertului caritabil sunt Radio România Muzical, Agenţia de Publicitate, www.blt.ro, Radio Lynx.
Biletele pentru concertul din 1 Martie 2010 vor fi puse în vânzare începând cu 22 februarie 2010 şi vor putea fi achiziţionate atât online prin intermediul site-ului www.blt.ro cât şi de la casa de bilete a sălii de spectacol. Preţul biletelor va fi cuprins între 50-100 RON.

Despre Camerata Regală
Camerata Regală este un proiect aflat sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale, Principele Radu al României, proiect care urmăreşte să creeze oportunităţi pentru afirmarea tinerilor muzicieni români pe scenele de concert naţionale şi internaţionale.
Camerata Regală, orchestră formată din tineri instrumentişti talentaţi şi entuziaşti care cred cu tărie că muzica este cea mai durabilă punte între suflete are ca misiune susţinerea tinerelor talente, promovarea muzicii româneşti pe plan naţional şi internaţional, dezvoltare conceptului de muzică de cameră şi de educaţie muzicală în rândul tinerilor din toate domeniile.

Despre Fundaţia „Şansă pentru Şansă”
Este o fundaţie fără scop patrimonial, non profit, de tip umanitar, acţionând în domeniul serviciilor sociale, având drept scop ajutorarea persoanelor diagnosticate cu cancer sau leucemie din România, dar şi prevenirea îmbolnăvirii persoanelor neafectate încă de aceste maladii.

Contact:

Monica Bălăşoiu, Director General „Camerata Regala”
Tel.: 0765.394.191
E-mail: monica.balasoiu@yahoo.com

Răzvan Apetrei, Director Artistic „Camerata Regală”
Tel.: 0746.923.426
E-mail: razvan.apetrei@yahoo.com

Ciumbargi Denis, Preşedintele fundaţiei “Şansă pentru Şansă”
Tel.: 0740400143
E-mail: ciumbargi.denis@yahoo.com

Preluat de aici

Un comentariu:

Umbra din umbra spunea...

Ufff! :(((((((( :(((
E cam scump pt. buzunarul meu.
Valeu, ce m-as duce! :D