sâmbătă, 1 mai 2010

Increderea si virusii - prima faza


Avem tendinta de a intra in orice link trimis prin messenger de o persoana cunoscuta, de un prieten in care avem mare incredere. Si totusi... aici e un dialog ce implica mai mult de doua parti. Suportul pe care se asterne dialogul e un teren mlastinos, alunecos, prin care se strecoara virusi. Relatia dintre doua persoane ce se gasesc la cele doua capete ale unei discutii prin messenger este deformata prin interventia externa a unui soft ciudat ce se auto-baga in seama incercand sa afecteze increderea. Increderea ramane, linkul e deschis si viermii cuceresc noi teritorii. Da, sa avem incredere in oameni, dar sa ne obisnuim sa ne salutam intre noi intr-un anume mod tot timpul si daca inaintea unui link nu apare si obisnuitul salut, inseamna ca mesajul nu e de fapt autentic.

Acu, daca ar fi vorba doar de scanare si de reinstalarea messengerului, mare paguba n-ar fi. Dar cand asta nu-i destul, formatarea ramane ultima solutie. Si asta ne consuma bunatate de timp.

Imi cer iertare tuturor din lista mea de messenger pentru massul pe care nu eu l-am trimis.

4 comentarii:

Anonim spunea...

hm...trebuie sa recunosc ca titlul e destul de filozofic:)
ai dreptate, e bine sa ne salutam inainte de a trimite cuiva ceva, astfel incat acea persoana sa fie sigura ca e de la noi.

Dana spunea...

Draga mea anonima, tu saluti intotdeauna. Eu nu prea fac asta... nu mereu.

Loredana spunea...

Netul are avantajele si dezavantajele sale. Ca si mai tot din viata de altfel.

Dana spunea...

Mamica a doua printese a avut vreme sa treaca pe aici? Draga Loredana, faptul ca te-am descoperit este un avantaj imens al netului. Te imbratisez cu mare drag, cu puiutii tai cu tot.