vineri, 27 august 2010

In vizita la un bun prieten, Sf Fanurie

Ieri intreba cineva pe mess despre Sf Fanurie. Apoi am vorbit la telefon cu un prieten internat in spital, si am fost rugata sa-i vorbesc Sfantului Fanurie despre el. Se referea la icoana facatoare de minuni a sfantului Fanurie de la biserica greaca din Constanta. "Maine sa te duci, ca azi mi-e bine", spunea el. Si credeti oare ca i-am facut un favor prietenului internat in spital? Nu, mie mi-am facut un favor imens...Cu multa bunatate si dragoste ne intamplina sfantul, incat privindu-l, imposibil sa nu-ti amintesti ca se ruga fierbinte pentru cei bolnavi zile in sir, nu manca nimic si nu se odihnea pana cei pentru care se ruga nu se vindecau. Asa se ruga Sfantul Fanurie, pentru orbi, pentru muti, pentru surzi:

"Miluieste, Doamne, pe acesti necajiti, ca zidirea Ta sunt, deschide ochii, ca sa vada frumusetea cerului Tau si lumina zilei, si sa nu mai fie ei cu picioarele zdrobite de pietre, nici cu rusinea neamului lor".

"Deschide buzele lor cele inchise, lumineaza-le mintea, ca sa Te slaveasca pe Tine, si cu buzele lor sa sarute chipul Tau cel nefacut de mana si cu lacrimi sa spele intrarile in biserica, ca astfel sa se proslaveasca numele Tau cel sfant".

"Auzi-ma pe mine, Doamne, in ceasul acesta, de acum si cerceteaza si deschide auzul robilor Tai, ridica greutatea neauzirii, ca auzind sa auda glasul clopotelor Tale cele sfinte, sunetele rotilor si toate sunetele de pe pamant.

Si atat de mare era rugaciunea lui catre Dumnezeu si plangerea, ca uneori, si paganii plangeau auzindu-i rugaciunile si vazandu-i lacrimile.

Atata blandete si dragoste jerfelnica se desprinde din ochii Sfantului Fanurie, incat n-ai mai pleca de langa icoana sa. N-am gasit pe net o icoana a sfantului care sa semene cu cea din biserica greaca. Daca sfantul va ingadui ii voi fotografia icoana cat de curand posibil.

Detalii despre viata Sf Fanurie aici.

Ascultati acatistul aici.

3 comentarii:

Loredana spunea...

Multe minuni poate face Sf, fanurie pentru cei care cred in el. iar acastistul sau e atat de frumos...

Anonim spunea...

Doamne ajuta. Am eu icoana Sf Fanurie de la biserica greaca. E un bun prieten inca din copilarie cand era singurul si eu il vizitez des.

Dana spunea...

Multumesc tare mult. E minunata icoana. Am pus-o aici:http://fiifericit.blogspot.com/2010/09/icoana-minunata-sfantului-fanurie.html