duminică, 14 noiembrie 2010

14 noiembrie 2010 in Constanta, lumina zilei ... si a noptii

Azi a avut loc slujba de tarnosire (sfintire mare) a bisericii Sf Spiridon din Constanta. Lumineaza-te, noule Ierusalime! O noua biserica a primit lumina invierii si ne-o va darui noua, liturghie dupa liturghie.

Tot azi am aflat ca au venit in vizita la Constanta moastele Sf Nectarie de la Parohia Sf Nectarie din Iasi. Ne putem inchina la aceste cinstite moaste pana luni la pranz(15 noiembrie), min biserica Sf Nectarie din Constanta (strada Spiru Haret nr 4D), dupa pod butelii, in fata fostului sediu Meconst (IMN). Aici,azi, 14 noiembrie, incepand cu ora 23 se va savarsi de catre IPS Teodosie Sfanta Liturghie, urmata de citirea Molitfelor Sf. Vasile cel Mare.



Din minunile savarsite de Sf Nectarie in Iasi: "Râuri de lacrimi au fost vărsate atât pentru a cere vindecare, cât şi pentru a mulţumi pentru însănătoşire. „Îmi amintesc cum veneau din proprie iniţiativă nişte elevi de la Şcoala nr. 13 din cartierul Alexandru cel Bun să se roage pentru un coleg care era bolnav. După trei săptămâni, aceşti copii au venit alături de colegul lor, care fusese operat în străinătate, pentru a mulţumi Sfântului Nectarie pentru ajutor. Câtă solidaritate este între aceşti copii care fac religia la şcoală, care, auzind de minunile Sfântului Nectarie au venit să se roage. Astfel de întâmplări sunt nenumărate. N-am să pot uita o altă minune a Sfântului Nectarie. Un italian care a trecut de la Biserica Catolică la Biserica Ortodoxă a avut o boală şi, prin rugăciunea Sf. Nectarie şi printr-un simplu ştergar atins de sfintele moaşte, s-a vindecat. Acest om avea piatră la glandele salivare. S-a trezit noaptea cu acea piatră în gură şi nu a mai avut nevoie de operaţie“

Sa ne bucuram cu toata inima de dragostea Domnului si a sfintilor Sai pentru noi!

5 comentarii:

Liliana spunea...

Multumim pentru informatii, Dana!
Iti doresc cu folos duhovnicesc!
Doamne, ajuta!
Liliana

Dana spunea...

Doamne ajuta, Liliana! Si tie, post cu pace sufleteasca si folos duhovnicesc.

Tina Ina Valley Valley spunea...

Multumesc mult Dana pentru informatii,dar abia astazi dupa pranz am gasit mesajul tau...
Dumnezeu sa fie cu tine!

Ruxyralu spunea...

Frumos blog... si folositor.Poate treceti si imi vizualizati si mie blogul :) avem un subiect comun.
Doamne ajuta!
Ruxyralu

Dana spunea...

Ruxiralu, ti-am vizitat toate blogurile, ca nu stiam la care te-ai referit.