vineri, 26 noiembrie 2010

Recunostinta



Azi, recunostinta Sfantului Stelian

De-a lungul anilor ii vazusem icoana in biserica inchinata Adormirii Maicii Domnului si o sarutam cu drag, rugandu-ma cate o clipa pentru ocrotirea fiicelor mele. Si chiar ne-a ocrotit. Cu 5 ani in urma, avand-o in masina pe fiica mea mai mica si pe o prietena a ei, am avut un accident urat, prin ciocnirea cu un tramvai. Masina a fost declarata "paguba totala", ca era facuta praf, dar nici eu nici fetele nu am avut nici o zgarietura. Multumesc, Sfinte Stelian.

Cuvioase Parinte Stelian, sprijinitorul si calauzitorul in rugaciunile noastre, patimile trupesti biruind si impreuna cu ingerii locuind, privesti neincetat marirea cea gatita sfintilor, de lumina cereasca umplandu-te.

Acum, in marirea cereasca vietuind si inaintea imparatului Hristos stand, nu uita pe credinciosii care cu indrazneala inalta rugaciuni si cer sprijinul tau. Cel ce de la sanul maicii tale ai fost sfintit, si vas ales al Duhului Sfant te-ai aratat, luand sub ocrotirea ta pe mame si pe copii, ferindu-i de intristare si de boala, arata-te grabnic vindecator al suferintelor si al bolilor sufletesti si trupesti ale celor ce te lauda pe tine.

Cel ce din pustiul Paflagoniei ai facut loc de preamarire a Sfintei Treimi, fa si din pustiul inimilor noastre tarina bine-placuta a harului dumnezeiesc, in care sa infloreasca crinii cei mantuitori ai credintei si sa se inmulteasca roadele sfintitoare ale faptelor bune; ocroteste cu rugaciunile tale familiile si pe copiii nostri, cerand de la Milostivul Dumnezeu iertare de pacate, sanatate si mantuire, ca prin tine si impreuna cu tine sa laudam numele cel sfant al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.


Moastele Sf Stelian, la care nu am reusit deocamdata sa ajung, sunt aici.

Acatistul Sfantului Stelian

2 comentarii:

Liliana spunea...

Si mie imi este atat de drag Sfantul Stelian!
stiu ca la Catedrala Sf. Apostpoli Petru si Pavel sunt particele din moastele Sfantului Stelian
o zi binecuvantata, draga Dana!

Dana spunea...

Multumesc frumos, Liliana! Asa este, sunt particele din moastele Sf. Stelian la catedrala.