joi, 20 ianuarie 2011

Cuvant despre bucurie al parintelui Arsenie Papacioc

Iubiți copii ai lui Hristos,

1. Bunul Dumnezeu ne-a creat singur numai pentru El – nu și pentru dracu sau patimi. Ne-a creat dintr-o fără margini iubire.

2. Trebuie să-i dovedim și noi iubire, fie direct, fie iubind semenii noștri și întreaga creație.

3. Nu-i niciodată cineva degeaba lângă tine, dă-i ceva, nu din ceea ce ai, dă-i din ceea ce ești.

4. Prin marea Întrupare Hristos ne-a adus mai mult decât ne-a pierdut Adam: îndumnezeirea după har și putința de a ierta – deci prețuim cât prețuiește El (după trup). A fost una cu noi și acum noi suntem una cu El.

5. E foarte dureros că pierdem timpul care e foarte scump la Dumnezeu și că se intră într-o dulce nepăsare.

6. Trezește-te frate și întreabă-te cine ne-a făcut și pentru ce ne-a făcut – sigur – să fim împreună cu El în marea Fericire veșnică lângă Maica Domnului ca îngerii.

7. Maica Domnului este o nouă lume. Cât poate Dumnezeu cu puterea poate și Maica Domnului cu rugăciunea. Consider că e supărată pe toți care nu-i cer nimic.

8. Iertați fără amânare. Iertarea este mai mare decât jignirea pe care considerăm că ți s-a făcut pentru că iubirea lui Dumnezeu este mai mare decât ura și dușmănia satanică.

9. Să ne iubim fraților. Nu mai este vreme și de altceva. Nu mai judecați cu inimă rea pe alții, luați câte o gură de aer creștin și păstrați-vă inima într-o veselie răcoritoare; aceasta vă poate înlocui nepăsarea sufletului și să rămâneți într-o mare apropiere de inima Domnului Iisus Hristos, Care a aruncat focul pe pământ și a zis: „Ce alta doresc decât să țineți cu strășnicie flacăra aprinsă și înțelegeți că omul nu este lup, ci este dumnezeu pentru om“.

10. Ca să puteți respira aerul îngerilor rămâneți într-o ne-schimbată prezență creștină care este mai plăcută la Dumnezeu decât o obișnuită și pretențioasă nevoință.

11. Încercați să vă cunoașteți zborul pe singura direcție – Iisus Hristos.

12. Și... hai, veseliți-vă!

Cuvântul Părintelui Arsenie este un cuvânt introductiv la cartea "Cuvinte folositoare ale sfinților bătrâni cei fără de nume", apărută la Editura Doxologia a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, Iași, 2009.

Preluat de la: Doxologia

4 comentarii:

Liliana spunea...

mie imi este dor tot timpul de Parintele Arsenie!
multumesc pentru aceste cuvinte minunate, le-am printat si le-am pus pe frigider!
un sfarsit de saptamana cu pace!
te imbrtaisez cu drag,
Liliana

Loredana spunea...

foarte frumos si folositor!

Dana spunea...

Liliana, cred ca e foarte util ca le-ai printat, multumesc pentru idee!Imi spunea cineva odata sa nu imi mai lipesc citatele pe pereti ci in inima. Dar inca nu am ajuns la acel nivel, sunt departe, am nevoie sa vad cuvintele utile, sa imi sara in ochi la momentul potrivit!Peretii biroului sunt plini de indemnuri, dar acasa inca nu....frigiderul meu le asteapta.

Dana spunea...

Loredana, te imbratisez, cu printese cu tot!