luni, 18 aprilie 2011

Despre dragoste

Parintele meu duhovnic vorbeste adesea in predici despre importanta dragostei. Azi, dupa frumoasa slujba de seara(denie), dupa ce ni s-au inmuiat inimile in dulceata chemarii la pocainta si trezvie, dupa explicarea intelesurilor evangheliei zilei, finalul predicii s-a axat pe importanta dragostei, care poate diferi ca simtire si manifestare in functie de persoana iubita (Domnul, sotul sau sotia, copii, aproapele. Element esential comun al tipurilor de dragoste: sinceritatea. Saptamana aceasta este perioada potrivita pentru a ne apropia de Domnul cu dragoste sincera, cu inima deschisa, este perioada cand e bine sa ne dorim, mai mult ca oricand, sa devenim mai buni. In zilele acestea, daca Il insotim pe Domnul cu dragoste ne vom intoarce acasa vindecati de patimi si de ranile pacatului.

Mi-as fi dorit sa inregistrez cantarile si predica (din care prea putin am putut reda), dar am simtit ca as pierde astfel ceva din taina trairii depline a momentului prezent.

Adaug cateva cuvinte ale staretului Tadei de la Vitovnita: "...sa ne rugam Domnului ca sa ne invredniceasca a-L iubi si noi pe El asa cum ingerii si sfintii au iubit-o pe Preasfanta Maica. Pentru ca Domnul este puternic si tare si ne ajuta sa facem astfel. El doreste sa fim asa si sa ramanem in vecii vecilor si prin toate veacurile, intru vesnicie, in dragostea si imbratisarea Sa. De aceea si tie iti doresc, suflete, sa te rogi Lui, Domnului, sa te invredniceasca a-l iubi tot atat de puternic precum Il iubesc Preasfanta Maica, ingerii si sfintii. Atunci vei simti pace si liniste in inima, caci iti vei inchina inima aceluia Care este fara de sfarsit, Care isi poate imparti dragostea fara de hotar, pacea Sa nesfarsita." (Cum iti sunt gandurile, asa iti este si viata)

Niciun comentariu: