marți, 12 iulie 2011

Sfantul Spiridon si benzile desenate

Sfantul Spiridon este unul din sfintii mei favoriti pentru ca este plimbaret si are chiar si in prezent obiceiul sa plece sa-i ajute pe cei ce-l cheama. Astfel isi uzeaza incaltamintea, aceasta fiind schimbata periodic. Incaltamintea uzata a sfantului este donata la solicitare bisericilor care au hramul Sfantul Spiridon. Nadajduiesc ca si biserica din Constanta cu acest hram, situata in cartierul Inel II va primi in curand un papuc de-al sfantului Spiridon. Despre minunile sfantului calator am postat aici.

Leon Magdan a scris o foarte frumoasa poveste despre o minune facuta de Domnul prin Sfantul Spiridon, iar povestea a fost transpusa in formatul benzilor desenate de catre cei de la revista Meki .

"Cu sute de ani in urma in insula Cipru era foamete mare si toti, tineri si copii erau in pericol. Tocmai atunci un negustor bogat a venit cu o corabie plina de grau. Insa, vazand marea disperare ce curpinsese pe locuitori, se lacomeste si vrea sa vanda sacul de grau mult prea scump. Sfantul Spiridon, episcopul Ciprului, le intareste oamenilor credinta in Dumnezeu, aratandu-le ca El nu ramane indiferent in fata nedreptatii, ci vegheaza mereu asupra noastra."

Daca as preda religia la clasele mici as folosi cu mare drag benzile desenate dedicate religiei. Povestea, in benzi desenate, este accesibila integral cu un clik dat pe imaginea mare din dreapta de la linkul http://www.meki.ro/Benzi-desenate/Religie.html. Paginile pot fi vizualizate FULL SCREEN si apoi marite cu suplimentar cu lupa. Lectura placuta celor mici, si nu numai lor. Invatamintele povestii sunt actuale datorita crizei si sunt utile si celor mari (ca varsta dar si ca functie si responsabilitate).

Niciun comentariu: