miercuri, 9 noiembrie 2011

Sfinte Nectarie, multumim pentru vizita!


Am fost plecata trei zile in delegatie si nu stiam noutatile din Constanta, aveam de gand sa ma opresc la intoarcere pe fuga la Radu-Voda in Bucuresti. Azi, neaparat azi. Dar am primit un email de la Cami cu vestea cea buna despre musafirul de seama din Constanta. Multumesc, Cami.

Constantenii care nu au ajuns azi sa se inchine la moastele Sfantului Ierarh Nectarie Taumaturgul, mai au o sansa pana pe data de 13 noiembrie, ora 14, la Biserica Sf Nectarie de langa fostul Meconst (linia 102, statia facultativa de dincolo de podul de la butelii, inspre CET, pe stanga). Sfintele moaste sunt scoase afara spre inchinare, iar biserica este deschisa si noaptea.

Alaturi de moastele Sfantului Nectarie, aduse de la Mitropolia Modovei si Bucovinei, sunt moastele Sf Mucenic Teodor Tiron, ale Sf Trifon Romanul si vesmantul Sf Cuvioase Parascheva.

Bucurie!

Predica la slujba nocturna a Sf. Nectarie, IPS Teodosie.

Din spusele Sf Ierarh Nectarie:
"Cautati dragostea. Cereti in fiecare zi de la Dumnezeu dragostea. Impreuna cu dragostea vine tot binele si vin toate virtutile. Iubiti, ca si voi sa fiti iubiti de ceilalti. Dati-I lui Dumnezeu toata inima voastra, ca sa ramaneti in dragoste. « Cel ce ramane In iubire ramane in Dumnezeu si Dumnezeu ramane intru el » ( I Ioan 4.16).
Aveti datoria sa fiti cu multa luare-aminte la relatiile dintre voi, sa va cinstiti unul pe altul ca niste chipuri sfinte, ca icoane ale lui Dumnezeu. Sa nu cautati niciodata la trup si la frumusetea lui, ci la suflet. Luati aminte la simtamantul dragostei, caci atunci cand inima nu este incalzita de rugaciune curata, dragostea este in primejdie de a deveni trupeasca si nefireasca, este in primejdie sa intunece mintea si sa arda inima.
Trebuie sa cercetam in fiecare zi daca nu cumva dragostea noastra nu izvoraste din plinatatea dragostei noastre pentru Hristos. Cel care privegheaza ca sa-si pastreze curata dragostea, va fi pazit de cursele vicleanului, care incearca incet-incet sa prefaca dragostea crestineasca in dragoste lumeasca."


Sursa text si imagine: www.sfantulnectarie.ro

Niciun comentariu: