sâmbătă, 31 martie 2012

Gasland, din America spre Dobrogea

E acum o perioada de post si de rugaciune, dar nu putem sa ne prefacem ca nu stim despre ceea ce se intampla in jurul nostru. Domnul ne cere si sa fim responsabili. In el sa ne punem toata nadejdea, dar sa facem si noi partea noastra.

Compania Chevron intentioneaza sa exploateze zacaminte de gaze de sist in mai multe zone din Romania, inclusiv Dobrogea. Prin fracturare hidraulica, procedeu care duce la consumul unor cantitati enorme de apa, la poluarea apei si aerului, la cutremure. Ce s-a intamplat in America in zonele unde exista asemenea exploatari se poate vedea in filmul Gasland, cu subtitrare inclusiv in romana. Filmul este foarte bine realizat si usor de urmarit. Avem datoria sa stim ce vor sa ne faca. Ne-au taiat salariile si am tacut. Ne-au inchis spitalele si am tacut. Ne-au vandut fabricile de-a lungul ultimilor 20 de ani si am tacut. Poate ca Domnul a ingaduit toate astea pentru pacatele noaste, pentru avorturile cele multe, pentru lipsa de pocainta. Dar acum este parca prea mult, e cazul sa ne trezim, sa ne implicam .



Fracturarea hidraulica poate fi folosita in zone nepopulate si unde nu exista panza freatica. Nu este aceasta situatia in Dobrogea. In Eforie, Costinesti, Vama Veche, Adamclisi, vor sa scoata gaz de la adancimi mari, din zone de sub stratul de panza freatica. Aceasta ar fi iremediabil compromisa, asemenea intregului litoral romanesc. Daca iubiti Marea Neagra, priviti filmul si exprimati-va dezacordul. Exploatarea gazelor de sist in Dobrogea reprezinta un compromis inacceptabil.



6 comentarii:

Unknown spunea...

Hristos a Înviat!
Sărbători pline de lumină şi bucurie!

Anonim spunea...

Hristos a inviat!
Cand mai scrii si tu ceva pe-aici?!Pup drag mare! Iv

Dana spunea...

Adevarat a inviat!
Andreea, multumesc!Asemenea si tie, lumina care spala toate si bucurie care le umple si le implineste pe toate!O imbratisare calda...

Iv, chiar nu stiu... Pup si eu, cu drag si dor

Mariana spunea...

Hristos a înviat!
Zile pline de pace şi binecuvântare!

Să ştii că şi eu aştept să mai scrii...:)

Anonim spunea...

Hristos a Înviat!

Dana spunea...

Adevarat a inviat!
Mariana si Alina, multumesc, si iertare pentru intarzierea cu care va raspund.