duminică, 11 martie 2012

O predica pentru azi si pentru orice zi

Noi stim ca avem trup si suflet, dar mai avem ceva peste ele. Ca sa ne armonizam sufletul cu trupul si viata noastra cu cea a semenilor si cu Domnul, El ne-a mai dat ceva. Harul sau si energia sa necreata, lumina cea neinserata. Fara de care toate se tulbura... pe care noi o avem de la botez, dar o risipim prin pacat si prin ratacire, prin vorbe necugetate. Risipim si pierdem, dar putem primi iar si iar...

Omul cand se roaga si mintea si-o inalta la Domnul si simtirea si-o curateste, atunci sta inaintea Lui si respira primind ceea ce se revarsa asupra sa, primeste un fior prin care se incalzeste si se insufleteste. Harul Lui Dumnezeu izvoraste necontenit din fiinta dumnezeiasca si ni se daruieste noua de la Tatal prin Fiul in Sfantul Duh si ni se impartaseste noua in rugaciune si mai ales in sfanta liturghie.

Rugaciunea noastra e firava si saraca, unita cu neputintele noastre. Ascetii care se roaga necontenit si nu pierd niciodata din minte numele Domnului, au o bucurie mare si necontenita, ei vad lumina cea neinserata pe care au vazut-o apostolii la Schimbarea la Fata.

Puterea coplesitoare este a Domnului si nimic nu ii sta impotriva, oricata lupta pentru putere ar duce oamenii impotriva semenilor lor. Ascultati povestioara din partea a doua a predicii si vedeti cum se poate rezista celor ce se lupta cu noi. Domnul nu ia aminte la sfatul cel viclean, ci priveste catre noi toti cu dreptate dar si cu dragoste.

http://www.radiodobrogea.ro/5454-predica-la-duminica-sf-grigorie-palama-2/

Slujirea adevarului si a dragostei sa fie cel mai important lucru. Cel care inseala va fi inselat si pierde de doua ori, si aici si acolo.

Lumina cea neinserata ii imbraca pe cei sinceri, cei ce renunta la orice viclesug.

Nu fiti slujitori ai iluziilor, nu fiti in slujba unor oameni ci in slujba Domnului. Fiti liberi si discerneti adevarul de mincina.

Sa fie rugaciunea pecetea vietii noaste, sa respiram neincetat prin rugaciune si sa simtim bucuria si lumina.

Niciun comentariu: