luni, 19 ianuarie 2009

Doar pentru astazi!

Pe forumul Al-Anon am gasit acest minunat program zilnic. Pare a fi un citat, nu stiu din ce, dar ii multumesc din suflet celei care si-a impartasit gandurile cu noi...imi este de mare folos. Poate si altora, nu stiu...

Doar astăzi voi încerca să trăiesc numai pentru această zi şi nu voi încerca să-mi înfrunt toate problemele dintr-o dată.
Doar astăzi voi fi fericit. Aceasta înseamnă să cred ceea ce Abraham Lincoln a spus, şi anume că “Majoritatea oamenilor sunt fericiţi dacă îşi propun ei înşişi să fie fericiţi”.
Doar astăzi voi încerca să mă adaptez pe mine la ceea ce este în jur şi nu voi încerca să adaptez totul conform dorinţelor mele.
Doar astăzi voi încerca să-mi întăresc mintea. Voi studia. Voi învăţa ceva util. Nu voi fi leneş, voi face ceva ce cere efort, gândire şi concentrare.
Doar astăzi îmi voi exersa sufletul în trei sensuri: îi voi da cuiva un răspuns pozitiv şi voi încerca să nu se afle intenţia mea; dacă cineva va afla, nu voi ţine cont de asta. Voi face cel puţin două lucruri care nu vreau să le fac – doar pentru exerciţiu. Nu voi arăta nimănui că sentimentele îmi sunt rănite; ele pot fi rănite, dar astăzi nu o voi arăta.
Doar astăzi voi încercă să fiu agreabil. Voi arăta cât de bine pot, mă voi îmbrăca drăguţ, îmi voi menţine tonul vocii scăzut, voi fi curtenitor şi nu voi critica. Nu voi găsi greşeli în nimic şi nu voi încerca să controlez sau să îmbunătăţesc pe nimeni, doar pe mine.
Doar astăzi voi avea un program. S-ar putea să nu-l urmez cu exactitate, dar îl voi avea. Mă voi ţine departe de două păcate: graba şi indecizia.
Doar astăzi voi avea o jumătate de oră liniştită, doar pentru mine, şi mă voi relaxa. În timpul acestei jumătăţi de oră, voi încerca să-mi conturez o perspectivă mai bună asupra vieţii mele.
Doar astăzi nu îmi va fi frică. Şi în special nu îmi va fi frică să mă bucur de ceea ce este frumos; nu îmi va fi frică să cred că ceea ce ofer eu lumii, lumea îmi va oferi şi mie.”
Doamne ajută!

8 comentarii:

Ana spunea...

unde e postarea "aaaaa"?Doamne ajuta,Dana!

Dana spunea...

Iarta-ma Ana, dar postarea aceea nu era sortita ochilor nimanui...Nu erau cuvintele mele, ci ale unei surioare dragi care vrea sa-si stearga blogul.Si pentru ca mi-ar fi fost tare dor de ea, am salvat cateva postari, la mine, ascunse. Din greseala una a fost putin timp vizibila.

Ana spunea...

ivona,stiu ........si eu i am zis in fel si chip sa nu stearga dar niciodata nu ma asculta,sper ca de data asta sa asculte ca ii zic atatia oameni. Pai si cum se poate salva o postare de la altcineva pe blogul personal,hmm pe asta nu o stiu. nu i nimica ,e de inteles daca nu era publicata de tine .Somn usor

Bogdan spunea...

Minunat mesajul... Tocmai ati salvat ROMANIA de la auto-distrugere... Tinem aproape...

A INCEPUT RAZBOIUL !!!

DUMNEZEU VA INVINGE !!!
va iubesc si va rog sa ma iertati

www.bogdan-oancea.blogspot.com

Dana spunea...

Draga Ana, am folosit "savanta" metoda copy-paste si salvarea ca postari nefinalizate. Sigur, as fi putut salva oriunde in alta parte, dar PC-ul poate pati una alta, pe cand blogul sper sa fie deocamdata in siguranta. Bucurie multa!

Irina spunea...

wow.

acolo pe forum nu am vrut sa citesc, dar aici am citit.

parca as fi citit despre mine, dar la modul pozitiv, la modul "invers" fata de ceea ce fac de fapt.

aveam nevoie, multumesc!

Doamne, ajuta!

ivona spunea...

Din intamplare am vazut acum postul acesta si trebuie sa spun ca nu imi apartine acest text. De altfel este evident ca autorul nu este o femeie...putina atentie nu ar strica...Nici stilul nu este al meu.Si nu scriu pe forum.

Anonim spunea...

Buna dragilor!
Acest text minunat este unul din sloganurile programului Al-Anon. Initial a fost postat pe site-ul Al-Anon Iasi http://alanoniasi.xhost.ro/sloganuri-alanon.html , si este o traducere din cartile oficiale Al-Anon, nu este nicidecum o simpla meditatie a cuiva, ci a membrilor Al-Anon...
Sa va fie de folos!
Pace si bucurie!