miercuri, 25 februarie 2009

Rugaciune pentru aproapele

O sugestie de rugaciune,pe care sa o adaugam la obisnuita rugaciune propusa de Nicoleta in zilele de miercuri. Mai ales azi, dar nu numai azi, sa ne rugam pentru ierarhii nostri, asa cum ne-a invatat preotul Gheorghe Calciu Dumitreasa. Sa nu-i lasam singuri, sa ne rugam pentru ca Domnul sa-i lumineze.

Rugăciune pentru Arhierei şi Biserică

Preot Gheorghe Calciu Dumitreasa

“Ne rugăm Ţie, Doamne Dumnezeul nostru, Treime sfântă, Tată, Fiu şi Duh Sfânt, pentru toţi arhiereii Bisericii Ortodoxe Române, pentru blândeţea inimii, pentru paza de duşmanii lor şi ai credinţei, pentru o cât mai dreaptă gândire arhierească; să Te iubească pe Tine, Doamne, pe Maica Preacurată, Biserica, Episcopia, pe preoţi şi pe credincioşi; să fie ierarhi asemenea Sfântului Nicolae, asemenea sfântului Spiridon. Păzeşte odată cu ei toate bisericile şi mănăstirile româneşti din ţară şi din străinătate; Biserica Ortodoxă Română cu ierarhi, preoţi, diaconi, ierodiaconi, ieromonahi, monahi şi monahii, credincioşi, biserici, schituri şi mănăstiri, pentru înălţarea duhovnicească şi pază de orice rătăciri.

Unifică întreaga Ortodoxie în faţa atacurilor satanei!

Că Tu eşti Dumnezeul nostru care păzeşti Biserica Ta şi poporul Tău cel binecredincios şi Ţie slavă Îţi înălţăm, Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin”*

Un articol pe aceasta tema aici: Razboi intru Cuvant.