duminică, 15 martie 2009

Instigare la rugaciune, continuare

Mai avem putin timp, pana maine la ora 14, sa ne rugam pentru senatori. Reiau apelul, de data aceasta cu binecuvantare de la duhovnic. Am dat pomelnicul la sfantul altar, mentionand ca nu stiu detalii despre credinta celor de pe lista, si am rugat preotul sa procedeze cum considera. "Preotii vor face ceea ce e de cuviinta... sa avem incredere in ei", a recomandat, ca raspuns la un comentariu, administratorul siteului Apologeticum. Am avut incredere si efectul a fost ca dupa predica, parintele a facut apel catre toti enoriasii la rugaciunea personala, dupa modelul isihast instituit de Sfantul Grigorie Palama. Si a explicat credinciosilor inca o data (facuse asta la scoala de duminica, cu 2 saptamani in urma) care este scopul pasapoartelor biometrice (un pas catre depersonalizare si catre pierderea libertatii, in conditiile in care libertatea este darul lui Dumnezeu pentru om).

Sa ne rugam pentru ei! Sa le dea bunul Dumnezeu gandul cel bun in momentul votului!
Doamne ajuta!

Iata mai jos, apelul catre senatori al parintelui Iustin Parvu, via Laurentiu Dumitru:
Cuvantul Parintelui Iustin Parvu catre Senatorii Romaniei
March 16, 2009 2:44 am laurentiu Big Brother / New World Order / cipuri / 666

Domnilor senatori,
cu multă părere de rău pentru că din pricina neputinţelor trupeşti nu mă găsesc în mijlocul onoratului Senat al României, îmi exprim de aici, din chilia mea din Mănăstirea Petru Vodă, către domniile voastre frământările şi controversele care preocupă societatea noastră creştin-ortodoxă şi la care am contribuit în mare parte.

Domnilor senatori,
rugându-vă să mă iertaţi, găsesc de cuviinţă să vă adresez sentimentele mele de ortodox român şi mărturisitor: ne găsim în faţa unor stări de lucruri cu totul neobişnuite. Nu e vorba de o problemă financiară, economică sau teritorială, ci este vorba despre ducerea unei naţiuni spre pierzanie, este vorba despre un act care are urmări asupra copiilor şi nepoţilor noştri. Poporul nostru a fost un popor cinstit, care nu a vătămat şi nici nu a atacat alt popor în istorie. Noi, şi eu personal, nu suntem împotriva cipurilor şi a sistemelor biometrice - să facă cine ce crede în ţara lui. Însă pentru noi, pe lîngă Constituţia oficială, avem o Constituţie care se bazează pe conştiinţa Ortodoxiei, o Constituţie mai presus de om.

Noi nu avem nevoie de sisteme de control - de acte de identitate electronice, de cărţi de identitate, de carnete de conducere electronice, ş.a.m.d. Controlul nostru este Adevărul şi Dreptatea cu care ne-am născut din liberul arbitru cu care ne-a creat bunul Dumnezeu. Cine vrea poate să-şi construiască viaţa cum doreşte: să-şi pună fluturi în vârful nasului, bicicletă la ureche sau să strige pe străzile Bucureştiului: “Vrem incest! Vrem uciderea pruncilor! Vrem homosexualitate! Vrem să avem cipuri!”. Noi credem că fiecare poate să-şi păstreze conştiinţa fără să atace caracterul neamului românesc.

Domnilor senatori,
dumneavostră reprezentaţi ţara şi neamul - trecutul, prezentul şi viitorul. Domniile voastre trebuie să vă orientaţi spre cei care au stat înainte pe locurile pe care staţi acum: spre Ştefan cel Mare şi Sfânt, spre Matei Basarab, spre Vasile Lupu, spre Mihai Viteazul, spre Vlad Ţepeş.

Domnilor senatori,
dacă nu se ia o hotărâre conform vederilor şi aspiraţiilor noastre româneşti şi ortodoxe, vom avea de suferit nu numai aici şi acum, ci şi dincolo în veşnicie. Domniile voastre reprezentaţi Ortodoxia şi neamul nostru; ca urmare, ştim că nu vă este uşor a delibera propuneri şi decizii care să vatăme viitorul copiilor noştri.

Noi ne rugăm cu toţii în mănăstiri pentru sănătatea, liniştea şi bunăstarea familiilor voastre. Ne rugăm ca Dumnezeu să vă lumineze inimile şi minţile în acest moment crucial. Noi ne rugăm ca tot darul desăvîrşit, de sus, să fie de le Părintele Luminii.

Dumnezeu să vă binecvânteze şi să vă lumineze în Hristos Domnul nostru.

Amin!

Părintele Ieroschimonah,
Iustin Părvu,
stareţul Mănăstirii Petru Vodă

15 martie 2009

2 comentarii:

adriana spunea...

pana cand vom afla la cine va ajunge cartea oferita de mine, te invit sa frunzaresti un pic prin ea..imagineaza-ti ca esti in biblioteca sau la librarie…incepand cu 16 martie, pana la finalul concursului, postez zilnic cate un fragment…pe urma las castigatorul sa o faca…astazi te intampin si cu paine…facuta de mine…http://adriana-dardindar.blogspot.com/

Dana spunea...

Cu mare drag rasfoiesc. Multumesc!