duminică, 6 septembrie 2009

Capitalismul, dragostea mea

Va place Michael Moore? Mie mi-a placut mult Bowling for Columbine pentru ca a identificat clar cauzele induse ale violentei in randul adolescentilor si mi-a placut emisiunea serial TV The Awful True care a demontat multe "minciunele" ale guvernantilor americani. Despre celelalte filme ale lui (Fahrenheit 9/11, Sicko) doar am auzit, nu le-am vazut, dar par a fi pe gustul meu. Azi, la Festivalul International de Film de la Venetia, are loc premiera mondiala a filmului "Capitalismul, dragostea mea". Filmul a prins viata in 16 luni. Cand l-a aratat unui prieten cu cateva zile in urma acela i-a zis: E cel mai periculos film al tau (pericolul nu e pentru spectatori, acestia sunt in siguranta, doar ca probabil vor fi socati). Michael considera ca e o onoare pentru el sa-si lanseze filmul la acest festival. Directorul festivalului i-a spus ca filmul e incredibil de simfonic. Replica acestuia, oarecum intraductibila:"Jeez, these Italians! Everything's an opera to them! "Din pacate eu nu sunt azi acolo (de parca as fi fost vreodata). Asa ca m-am multumit cu trailerul filmului Capitalism: A Love Story, pe care vi-l recomand aici:http://www.youtube.com/watch?v=IhydyxRjujU

Michael a adaugat filmului actual sisteme de siguranta, pt a nu fi piratat pentru a aparea prea repede pe Youtube. Hmmm...sa vedem ce parere au cei ce se pricep si desigur vor incerca. Eu nu i-as condamna, ca mi-as dori sa vad filmul iar in America nu am treaba in viitorul apropiat.

6 comentarii:

ivona spunea...

Pai, sa-ti dorim sa ai (treaba in America in viitorul apropiat), nu?!
Multumim pentru semnalare!

SCOALA GALANESTI spunea...

well, u should see sicko and fahrenheit. definitely worth it ...

Dana spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Dana spunea...

Ivona, la ora asta chiar nu stiu daca mi-as dori sa vad America. Dar iti multumesc pentru gandul bun si te imbratisez.

Mihai, you are absolutely right. I should! And probably I will...

Miriam spunea...

Îmi cer iertare că nu fac referire la articolul postat şi cer permisiunea de a vă face o invitaţie ( ţie şi cititorilor tăi ) la a vă expune părerea despre ce înseamnă prietenia şi ce este un prieten. Pentru o mai bună provocare, reamintesc ceea ce spunea Napoleon Bonaparte şi anume că ,,Nu există prieteni ci doar momente de prietenie..." Vă aştept cu mare drag aici, la Psalmdedor.

Dana spunea...

Update: La Venetia filmul a castigat 2 premii, "Leoncino d'Oro", provenit din votul tinerilor si respectiv Open Prize, acordat de artistii italieni. Sambata 19 septembrie Michael ne asteapta in Belaire, unde va gazdui premiera pentru statul Michigan (statul sau natal). Rezervari de bilete pe AntrimDems.org.