miercuri, 7 octombrie 2009

Conferinta pentru alimentatie sanatoasa



Maine, joi 8 octombrie, o noua conferinta a dnei Conferentiar Doctor Floarea Damaschin la sediul Curtii Brancovenesti, str. Vasile Lupu nr.43, Constanta.

La aceeasi locatie, pe langa sala de conferinte se afla libraria Curtea Bancoveneasca, magazin alimentar cu produse naturale (prefer aceasta denumire in loc de produse bio), restaurant cu mancaruri naturale, precum si Scoala Brancoveneasca (scoala particulara crestina, ortodoxa).

Vizitand magazinul alimentar am vazut printre altele ceaiuri si produse gen Plafar, zahar brun, orez nedecorticat, sare fara iod, lapte adevarat nepasteurizat care se fierbe de catre utilizator si care nu are termen de valabilitate 2 ani ci 2 zile, branzeturi si alte lactate, pui de carne mari si mirosind a carne adevarata, cu maruntaiele proprii reintroduse in burta dupa curatare. E drept ca mie mi-a placut tare mult mancarea gatita dintr-un astfel de pui, pentru ca imi amintea de copilarie, dar fetele mele, crescute cu pui indopati cu diverse chimicale nu au apreciat carnita adevarata. Mi-au spus ca aceasta carne are gust de pamant... Interesant, nu? Pamant suntem si in pamant ne vom intoarce. Va sa zica nu se produce doar o pervertire a gustului in alimentatia nesanatoasa, artificiala, ci si o indepartare de la esenta, de la seva adevarului. Culmea e ca aceasta pervertire a gustului s-a produs si la pisici, nici ele nu au consumat resturile de la pui. Pisicile prefera si ele Whiskas in loc de piele de pui adevarat. Si pe deasupra, cainele maidanez nu a mancat oasele puiului (nici eu n-as crede daca mi-ar povesti cineva). Asa ca, ma duc maine la conferinta, poate ma lamuresc.

2 comentarii:

Anne spunea...

Ce utila este informatia, sper sa aiba loc si in Bucuresti.
O zi frumoasa draga mea!

Dana spunea...

Multumesc de urare, Anne! O zi frumoasa si tie!Si sa-ti fie de folos CV-ul.