vineri, 23 aprilie 2010

Yuppy! Klaus Kenneth revine!


In curând, la Editura Agnos va apărea un nou volum purtând semnătura lui Klaus Kenneth. Călător pe pământ românesc. Convorbiri. File de jurnal reprezintă o carte-dar a autorului pentru cititorul român, oferită în preajma noului său turneu în România.

Cunosc destul de bine lumea - spune Klaus în finalul acestei lucrări - şi cred, acum, că românii sunt cel mai evlavios popor de pe pământ, care nu vede nicio diferenţă între bisericesc şi lumesc.

Fie ca Dumnezeu să apere această credinţă şi să o întărească. Fie ca El să preschimbe superstiţiile în credinţă ortodoxă. Fie ca El să îi scoată, în timpul Liturghiei, pe oameni din timp şi din spaţiu. Aici, la Liturghie, mă simt bine şi liber, mă simt acasă, iar inima mea tânjeşte plină de bucurie spre momentul împărtăşirii. Fără aceasta, restul nu ar fi decât „spectacol mort”! Dar nu, aşa ceva nu s-ar potrivi României! Credinţa moartă nu e credinţă ortodoxă! Simt adânc în mine că aparţin şi eu acestui loc, că, într-un anumit fel, sunt şi eu român, că sunt una cu ei şi că fac parte din poporul lor. E un lucru pe care nu mi-l poate lua nimeni. Aceasta este Ortodoxia!

Dumnezeul meu, cât sunt de fericit pentru întreaga călătorie! Aici nu rămâne decât o singură posibilitate: reîntoarcerea!

Dumnezeu să binecuvânteze România!”


Cartea e tradusă din limba germană de Raluca Toderel (traducătoarea volumului Două milioane de kilometri în căutarea Adevărului) şi va fi prezentă, în curând, în librării.

Alte detalii, aici.

UPDATE:Klaus Kenneth va fi in Romania intre 1-31 mai, la invitatia editurii Agnos. Va participa la lansarea cartii Călător pe pământ românesc la libraria Sophia in Bucuresti. Va conferentia in Ploieşti, Sibiu, Deva, Hunedoara, Petroşani, Iaşi, Botoşani, Suceava, Neamţ, Buzău etc. Blogul editurii Agnos ne va tine la curent cu detaliile turneului.

2 comentarii:

Anonim spunea...

yuppy! ce haios :)

Dana spunea...

M-am exprimat sincer. Pentru ca asta e starea pe care mi-o transmite Klaus: veselia serioasa.