miercuri, 2 iunie 2010

O idee interesanta de publicitate


De ceva vreme ma pregatesc sa achizitionez un laptop, pe gustul Cezarei, adaptat la nevoile ei de viitor student in capitala (Doamne ajuta!). Am studiat ofertele de la categoria laptop si m-am oprit asupra unuia care este disponibil, pentru care stocul este considerat a fi suficient (sa nu se termine pana reusesc eu sa adun banii necesari, cel tarziu la toamna). E frustrant sa iti propui sa achizitionezi ceva ce nu mai exista, chiar daca e tentant ca pret si performante.

Al doilea criteriu pe care l-am avut in vedere a fost pretul. Desigur, am comparat si performantele diferitelor modele, dar sa fim realisti, pentru o familie formata din bugetari, sub amenintarea reducerii semnificative a salariilor pretul ramane criteriul esential. Asa ca, modelul ales este:

Laptop MSI la 1628 lei, inclusiv taxa pe valoarea adaugata (fara taxa verde). Dragutul de el are display cu cristale lichide cu diagonala de 15 inch si o rezolutie de 1366 x 768 pixeli. Procesorul este Intel Celeron Dual Core, cu frecventa de 1.9 gigahertzi. Hardul are o capacitate de 320 de gibabiti, cu 5400 rotatii pe minut.

Chiar daca laptopul nu se incadreaza la categoria "foarte usor", are totusi doar 2,4 kilograme si este bine ca are unitate optica. Laptopurile foarte usoare (tip netbook) nu au unitate optica. Chiar daca poti pune absolut orice pe un stick, chiar si un sistem de operare bootabil, se poate sa iti apara in cale CD-uri sau DVD-uri pe care vrei sa le folosesti ca atare in momentul cand le gasesti.

Camera web de 1,3 megapixeli este de asemenea extrem de importanta, daca ti se face dor de cei dragi. Sistemul audio, "high definition" este la indemana pentru muzica sau chat. Te poti conecta la internet prin metoda "clasica" , prin wireless sau prin modem GSM. Ai 3 porturi USB si card-reader (4 in 1) care poate fi folosit pentru pozele facute cu camera foto digitala. Daca ti-au obosit ochii si dai de un monitor liber, te poti folosi de el pentru ca ai un port dedicat unei astfel de conexiuni. Un alt element important este garantia, care se intinde la doi ani.

Va invit sa cumparati laptopul despre care v-am povestit dar sa imi lasati si mie unul. De asemenea va invit sa va inscrieti la concurs. Ce concurs? Acela care m-a convins sa scriu despre un laptop, desi nu e domeniul meu de specialitate si nu are nici o legatura cu stilul blogului meu. Descoperisem la un moment dat magazinul online SigmaNET si fiind cu ochii pe ofertele lor, am aflat de organizarea acestui foarte simpatic concurs pentru bloggeri: Iti doresti un produs? Poti sa-l iei gratis de la SigmaNET.

3 comentarii:

Cristina spunea...

Chiar daca spui ca nu este domeniul tau de activitate, descrierea pe care o faci laptopului, m-a convins. Daca ar exista posibilitatea (BANIII.....), laptopul ar fi pe biroul meu chiar de maine!

P.S. Bafta cu examenul si cu stransul banilor

Ilinca Droboteanu spunea...

Buna ziua,

Din partea Pensiuni Vile va contactez.

Am obsevat ca ati participat la alte concursuri pe blog.

Va invitam sa va inscrieti si la concursul nostru. Oferim ca premiu un week-end de vis la Moeciu, iar tema concursului este: cea mai frumoasa amintire despre zapada. Castigatorul se va desemna prin tragere la sorti.

Pagina concursului:
Concurs Vile Pensiuni.

Dana spunea...

Multumesc pentru invitatie. Concursul e tentant.