joi, 19 august 2010

Datoria cetateanului si demnitatea fiintei umane

Despre documentele de identitate s-a discutat atat de mult incat subiectul s-a banalizat. Totusi, Dumnezeu ne-a daruit libertatea si ne-a facut fiinte demne, asa ca nu e cazul sa dam cu piciorul la aceste minunate daruri. Ce se poate face? Nu mare lucru, dar se poate face cate ceva. Proiectul Ordonantei in baza caruia din 2011 vom avea acte de identitate cu cip si date biometrice poate fi citit aici: http://www.mai.gov.ro/Documente/Transparenta%20decizionala/Proiect%20OUG%2097_2005.pdf

Propunerile, sugestiile şi opiniile persoanelor interesate cu privire la acest proiect de act normativ sunt aşteptate pe adresa de e-mail legislatie@mai.gov.ro, până la data de 20.08.2010.

Despre ce sa le scriem? Despre ce nu ne convine. Despre imposibilitatea de a alege.Despre lipsa alternativei. Citez din textul proiectului de ordonanta:

,,Art.19 - (1) Cartea de identitate provizorie se eliberează în următoarele cazuri:
a) când persoana fizică nu prezintă toate documentele necesare pentru eliberarea cărţii de identitate sau a cărţii electronice de identitate;
b) persoanelor netransportabile şi celor în cazul cărora nu se poate realiza procedura preluării datelor biometrice necesare emiterii cărţii electronice de identitate;


Aici ar trebui sa mai fie inclus punctul c), la care sa fie mentionate persoanele ce nu doresc sa aiba un document biometric.

De asemenea, cei ce locuiesc in Bucuresti si sunt liberi maine la ora 12, pot sa participe la dezbaterea publica a ordonantei, organizata la sediul Ministerului Administratiei si Internelor, in sala de marmura.

Un comentariu:

Marius Delaepicentru spunea...

Bună seara!

Am scris o fizică poliţienească în trei capitole:
Statica şi dinamica
Topologia şi
Cinematica.

Sper să vă fie de folos la completarea argumentului întru contestarea buletinului pîrîcios.

Curînd voi face face şi o mică disjuncţie între mişcarea populaţiei şi monitorizarea populaţiei, pentru a fi mai clari în contestare.