joi, 24 martie 2011

Norisorul plimbaret si dieta cu nuci si calciu

Norisorul de radionuclizi se plimba pe deasupra tarilor si pe masura ce trece timpul norisorul se micsoreaza, pentru ca se mai depune din el pe traseu, se disipeaza. Asa ca, micile cantitati de iod radioactiv, cesiu si strontiu nu reprezinta nici un pericol pentru noi. Dar emisiile radioactive din Japonia nu au fost oprite, ele continua sa se produca. Asta inseamna ca vor mai fi norisori radioactivi care se vor plimba prin diverse locuri, in functie de directia vantului. Sigur ca suntem departe de sursa si ca nu ramane mare lucru, dar acele foarte mici cantitati se acumuleaza in timp. Daca ramanem cu un singur norisor, nu-i nici o problema. Dar daca fenomenul se repeta, acele minuscule cantitati se vor acumula in organism. Nici o problema pe termen scurt... dar poate peste 15-20 de ani, datorita faptului s-au acumulat multiple cauze care au dus la scaderea imunitatii, poate sa apara, de exemplu, un nodul la tiroida. Sau altceva.

Sa ne speriem de norisor? Nu, nici vorba de asa ceva. Dar nu strica sa mancam niste nuci. Mai ales copii si tinerii. Si daca avem lipsa de calciu, sa luam niste pastilute cu calciu. Pentru ca altfel, cate un micut radioanuclid ratacit de strontiu poate fi confundat de organism cu un atom de calciu si poate fi gazduit la loc de mare cinste in oase.

Vreti sa vedeti pe unde se plimba deocamdata norisorul? Click aici.

Aceasta postare nu reprezinta o reclama la nuci. Sau la calciu. Si nici nu vrea sa sperie pe nimeni, ca nu-i nimic de speriat, in mana Domnului sunt toate. Sanatate si post binecuvantat!

7 comentarii:

corina spunea...

Dana tare draguta povestea "norisorului"...
M-am incarcat cu parintele Nicolae de mai jos.Azi o sa am un spor la lucru dupa amiaza de numa numa.
O dupa amiaza linistita!

Dana spunea...

Ma bucur mult ca o sa ai spor! Mi-as dori si eu spop, o sa incerc sa ma molipsesc de la tine ... Dar povestea nu e doar poveste. Eu am cumparat ieri nuci.

O zi linistita si tie, Corina!

corina spunea...

Astazi praznuim sarbatoarea bucuriei, deaceea, draga Dana iti doresc bucurii!

Dana spunea...

Multumesc mult! Bucuria sa ne inunde tuturor inimile, draga Corina!

Liliana spunea...

La multi ani, mamica crestina!
Maica Domnului sa ne ocroteasca pe toti!

O primavara cu mult soare!

Loredana spunea...

ai mare dreptate, in mana Domnului sunt toate, nu are rost sa ne speriem, doar sa fim precauti.

Dana spunea...

Liliana, multumesc!
Loredana, multa sanatate tie si printeselor!