miercuri, 2 martie 2011

Starile sufletesti si pepenele deasupra apei

Maica Siluana - Starile sufletesti

Asculta mai multe audio clasica

Lucrurile acestea sunt simple si totusi greu de pus in aplicare, cel putin pentru mine. De aceea revin mereu la cartile parintelui Simeon Kraiopoulos si ascult iar si iar conferinta Maicii Siluana despre starile sufletesti.

Daca nu sunem atenti, starile sufletesti ne dirijeaza viata, traim sub impulsul lor. Dar daca le supraveghem, le acceptam si le lasam sa treaca prin noi in mod constient incredintandu-le Domnului, vom invata sa avem bucurie in orice conditii.Starile sufletesti sunt de mai multe feluri, ele pot sa vina din afara noastra sau dinauntrul nostru.

Partea constienta, pe care o intelegem din ceea ce traim, este bucata de pepene care pluteste deasupra apei.Bucata de pepene ascunsa sub apa, mai mare la inceput, este subconstientul nostru pe care nu il cunoastem si nu il intelegem dar care ne "controleaza" viata prin mecanisme "invatate" in copilarie sau preluate genetic de la mosi si stramosi. Taind bucata de deasupra apei, oferind-o Domnului bucata de pepene de deasupra apei, adica aratandu-i constient si sincer ceea ce cunoastem despre noi chiar daca nu ne place, pepenele se va mai ridica putin din apa. Drept urmare vom mai intelege cate ceva despre noi.Si tot asa, pana cand incet,incet, tot pepenele se va ridica deasupra apei.

4 comentarii:

Mariana spunea...

Post cu folos, rugăciune vie, nădejde şi biruinţă în urcuşul spre Înviere!

...şi o veste tristă: Andrei-Ilie, tânărul a carui poveste ai gazduit-o pe blog-ul tău, pe coloana din dreapta, a trecut la Domnul în dimineaţa zilei de astăzi. Să îl pomenim, după putere, ca Domnul să-i odihnească sufletul şi să îi ierte toate...

Liliana spunea...

Post binecuvantat si cu folos duhovnicesc!
Te imbratisez in Domnul!

Dana spunea...

Domnul sa il odihneasca in pace pe Andrei-Ilie si sa ii mangaie pe cei apropiati lui!A adormit in duminica iertarii si nu il mai doare nimic...

Dana spunea...

Mariana si Liliana, multumesc pentru frumoasele urari! Domnul sa ne ajute sa postim cu adevarat! Va imbratisez si eu!