sâmbătă, 21 mai 2011

Imparatul Constantin si spiritul legilor sale




Am spicuit ceea ce m-a impresionat din predica de azi, pentru ca este prima oara cand, datorita acestei predici, m-am simtit aproape de marii imparati intocmai cu apostolii.

Imparatul Constantin spunea:

Sa dobanditi cunoasterea adevaratului Dumnezeu!
As vrea ca nimeni sa nu mai fie infricosat!
In orice clipa voi multumi lui Dumnezeu!
Stapanirea nu este a mea ci a Lui Dumnezeu cel viu!

Sa fiti bucurosi, sa fiti fericiti. Si daca cineva nu este fericit, nu este vina lui Dumnezeu.El pe toti ne iubeste si tuturor ne da darurile Sale.Si pe toti ne asteapta sa fim cu El si la El venind sa nu ne lipseasca bucuria si lumina sufletului. Tristetea vine din pricina necredintei, a lipsei de rugaciune, a lipsei dragostei.Ca cine nu iubeste pe Dumnezeu si nu-si iubeste semenii n-are pace si bucurie in suflet.Numai acela care crede in Dumnezeu si Il iubeste si vede pe semeni ca pe fratii sai, acela se bucura pururea de Dragostea Lui Dumnezeu, de prezenta Lui, de imbratisarea Lui.

As fi foarte intristat ca cineva sa se teama de ceva in imperiul acesta. Sa nu se teama nimeni de nimic.

In vremea imparatului Constantin oamenii se bucurau, erau liberi, credeau.

Nobletea, credinta si bucuria sufleteasca a imparatului veneau de la mama sa Elena, care era o mama crestina. Imparatii Constantin si Elena sunt pilda de conducere, de buna chivernisire pentru domnitorii romani crestini. Azi sfintii imparati sunt prezenti in casele noastre, daca ii chemam. Sa-i chemam zilnic, pentru ca ei sa nu se indeparteze de "cetatea" noastra, sa o apere si sa o tina in evlavie.

Predica intreaga poate fi ascultata pe pagina Radio Dobrogea.

La multi ani celor ce poarta numele imparatilor Constantin si Elena, La multi ani constantenilor, al caror oras a fost "botezat" cu numele imparatului Constantin. Asemenea lui, sa nu ne temem de oameni ci doar de Dumnezeu si sa multumim Domnului pentru toate.

Pentru poze ii multumesc Nicoletei.(Cami)

Un comentariu:

Elena spunea...

Numai Dumnezeu ne poate alina, pt ca raspunsuri la dureri nu vom afla.
Multumesc...sa fii binecuvantata!