sâmbătă, 14 mai 2011

Protest impotriva uciderii cateilor vagabonzi


Urmare uciderii cainilor vagabonzi in Botosani, iubitorii animalelor din Constanta organizeaza azi o actiune de protest in fata primariei, la ora 18. E de mirare sa ai mila fata de oameni daca nu ai mila fata de animale. Sunt si ele creatia Domnului si au multa afectiune si recunostinta fata de orice gest de bunavointa. Inainte de cadere, relatia dintre om si animal era cu totul alta, era normala. In ceea ce ii priveste pe sfinti, ei au avut o relatie speciala cu animalele, oricat de salbatice, acestea simtind sfintenia.

Mi se spune adesea ca noi nu suntem sfinti, asa ca sa o lasam mai moale cu protectia animalelor. Sigur ca nu suntem, dar macar sa nu ucidem. Exista solutii la problema cainilor vagabonzi. Nu este nevoie de eutanasiere.

In ultimele zile, si in Constanta raziile impotriva cateilor vagabonzi au fost mai frecvente. O catea cu pui a muscat un trecator si din aceasta cauza toti cateii din cartierul respectiv au fost ridicati. Mai putin cateaua vinovata, careia i s-au luat doar puii (prea mici ca sa poata supravietui singuri). Oamenii au vrut sa ajute la prinderea catelei vinovate si au inchis-o intr-o curte, pentru a usura sarcina celor de la ecarisaj. Si totusi ei au refuzat sa ia cateaua, s-au multumit cu ridicarea cainilor blanzi. Ciudat. De neinteles.

Niciun comentariu: