sâmbătă, 9 iulie 2011

Schimb de carte ortodoxa - 9 iulie 2011 - impresii

Incep prin a-i felicita pe organizatori, respectiv pe tinerii de la Asociatia Orthograffiti filiala Constanta. Au facut multa reclama, atat pe net cat si in presa scrisa si au asigurat prezenta unor invitati deosebiti.Datorita invitatilor, parintele Maxim Vlad si parintele Daniel Ivan, intalnirea a fost o adevarata lectie de traire a crestinismului viu, mai degraba decat o lectie teoretica de religie.

Dupa prezentarea de catre unul dintre tineri a cartii lui CS Lewis "Sfaturile unui diavol batran catre unul mai tanar", parintele Daniel Ivan ne-a povestit despre viata autorului, esenta descrierii fiind aceea ca a avut o minte logica. Apoi ne-a recomandat sa citim cartea aceluiasi autor,"Crestinism pur si simplu"(in alta varianta de traducere, "Crestinismul redus la esente").


Citeste cartea online C. S. Lewis - Crestinismul Redus La Esente

Daca preferati sa ascultati in loc sa cititi, se poate, aici.

S-a citit un frumos pasaj despre iertare, din... Nelson Mandela. Dar decat sa va povestesc, mai bine va dau un link catre ce a scris parintele pe tema asta, aici.

S-a vorbit si despre/din biblie. Mesajul a fost viu si atmosfera antrenanta.Nu voi povesti mai mult deocamdata, astept inregistrarea pentru a va lasa sa va bucurati de ceea ce a fost acolo, chiar daca nu ati putut fi de fata.

Participantii au primit cateva numere din revista Orthograffiti si cartea "Privelistea lumii. Stalpnicii in spiritualitatea monahala", cu dedicatie si autograf de la autor, parintele Maxim Vlad.

2 comentarii:

Daniel Ivan Preotul spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Christian spunea...

Multumim pentru participarea la eveniment si va asteptam si la cele viitoare.