sâmbătă, 28 aprilie 2012

O dupa-amiaza senina




Constanta, 26 aprilie, parcul de langa cladirea ce adaposteste prefectura, primaria si consiliul judetean.
Dupa o vreme rece si mohorata, cu vant agitat, deodata s-a facut frumos, ca doar era programata o actiune. Nu as numi-o neaparat actiune de protest, mai degraba constientizare si regasire. O actiune demna, sincera, cu muzica folk si atmosfera placuta, dar ferma. E reconfortant sa spui ce gandesti.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Sa fie intr-un ceas bun! Orice lucru are un inceput...Da, cred, dupa cuvintele Parintelui Paisie Aghioritul ca nu putem sta nepasatori cand e vorba de nedreptatea facuta altora.Ca avem ceva de spus si de facut cand e vorba de poporul nostru.Familia noastra mai mare, "largita" -poporul din care facem parte. Sa nu ne iluzionam ca totul se reduce la rugaciune pt crestini -cati dintre crestini au adevarata rugaciune? Ma mir ca la problemele foarte importante ridicate de tine pe blogul tau nu ai comentarii (reactii) firesti.Daca tocmai crestinii nu se implica, atunci ce mai asteptam de fapt? Sa-l mai citeasca pe Parintele Paisie, dar si pe altii,bunaoara chiar Parintele Nicolae dela Rohia,care a scris ce trebuia pana la sfarsitul vietii sale,chiar daca deja era calugar!Si Domnul a luat biciul cand a fost necesar!Pe aceia n-a stat sa-i roage, nu s-a rugat pt ei si nu le-a vorbit!A trecut la fapte!Sper sa ai comentarii mai multe, care sa demonstreze ca nu suntem niste farisei chiar asa, complet!Te imbratisez cu dor, Iv

Dana spunea...

Iv, multumesc pentru vizita si pentru atitudine. In povestea asta, e doar inceputul. Sunt convinsa ca pe masura ce se apropie cutitul de os, implicarea va creste. Ma refer la implicarea la actiunile viitoare, nu la comentarii. Parintele spunea chiar azi ca traim vremuri complicate si ca e nevoie din pacate de multa suferinta ca sa ne trezim. In ceea ce priveste povestea cu Chevron, totul pare de-a dreptul incredibil... probabil ca oamenilor le vine greu sa creada ca asa ceva e posibil sa se imtample. Sunt optimista, Domnul nu va ingadui sa fie distrusa Dobrogea, nu pentru noi ci pentru nerautatea pruncilor si pentru sangele sfant al inaintasilor.Lupta nu este cu cei ce ne conduc si au luat decizii rele si nedrepte pentru neamul lor, este o lupta impotriva unei prioritizari gresite, impotriva acestei abordari de a considera banii mai importanti decat orice. Este o lupta pe care doar El o poate duce, cu conlucrarea noastra, noi singuri nu avem nici o sansa.