marți, 2 decembrie 2008

Sa o ajutam pe Alexandra!

Alexandra are 3 ani. La vârsta ei ar trebui sa se joace cu papusi, sa invete poezii la gradinita si sa astepte bradul si cadourile de Craciun. In loc de asta, Alexandra face chimioterapie. Cosmarul care i-a furat copilăria Alexandrei a inceput in noiembrie 2007. Atunci, fetita a racit. Dupa tratamentul prescris de medicul de familie, simptomele nu s-au ameliorat. A rămas cu o tuse suparatoare, asa ca parintii au decis sa ii faca investigatii mai amanuntite. Analizele de sange au aratat valori scazute ale unor indicatori, asa ca micuta a fost trimisa la o ecografie si o tomografie. Rezultatele investigatiilor au trimis-o direct in sala de operatie. Medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu i-au indepartat o tumoare de pe ficat si i-au pus diagnosticul - NEUROBLASTOM.
Au urmat 8 luni de citostatice, apoi o noua operatie, in care Alexandrei i-a fost extirpat rinichiul stang, atrofiat si nefunctional din cauza cancerului.
In acest moment, medicii romani le sugereaza parintilor, mereu pe ocolite, ca fetita lor nu mai are nici o sansa in tara.
Pe cont propriu, Alina si Gabriel Udriste, parintii Alexandrei, au trimis documentele medicale si apoi au mers cu cea mica la Institulul Goustave Roussy din Paris. Acolo unde Matei este din ce in ce mai aproape de vindecare. Medicii francezi le-au spus ca o pot salva pe Alexandra, insa nu mai e timp de pierdut. In doua saptamani micuta trebuie sa fie la Paris.
Pentru asta, are nevoie insa de 160.000 de euro. Sunt bani multi… Dar, mana de la mana, se poate sa-i strangem. N-avem timp sa asteptam si sa ne plangem. Un euro, doi euro, fara nici o rusine, mergeti si depuneti la banca! Pentru un suflet de copil, o suma care noua ni se pare neinsemnata, inseamna enorm.
Nu va spun sa va deschideti sufletele, pentru ca se apropie Craciunul. Stiu ca voi nu aveti nevoie de ocazii speciale pentru a fi OAMENI. Mi-ati demonstrat-o de atatea ori. Sa mai incercam o data! Si sa ne ajute Dumnezeu sa reusim!
Donatiile se pot face in conturile deschise la Banca Transilvania, Agentia Panciu, pe numele mamei Alexandrei, Alina Udriste:

LEI: RO88BTRL04001203H55396XX
EURO: RO63BTRL04004203H55396XX

Mai multe detalii gasiti aici: http://sminchy.wordpress.com/2008/12/01/s-o-ajutam-pe-alexandra/

Niciun comentariu: