miercuri, 28 octombrie 2009

Manipularea prin frica

Ce au SIDA si gripa in comun la nivelul perceptiei umane?

Prin anii 90 au "aparut" multe cazuri de nou-nascuti infectati cu HIV.Copiii acestia, unii dintre ei, traiesc si azi. De exemplu Nicoleta. A fost colega de clasa cu fetita mea. Cand erau ele intr-a doua, Nicoletei a inceput sa-i curga sange din nas la scoala. Invatatoarea s-a repezit sa o ajute, dar Nicoleta i-a spus: "Nu ma atingeti!" si si-a scos din ghiozdan bandaje si manusi de plastic. A urmat apoi o sedinta cu parintii, al carei scop era excluderea Nicoletei din clasa, din scoala... Parintii erau inebuniti de frica (inclusiv eu). Dar la sedinta a venit sa stea de vorba cu noi dna dr. Matusa (Domnul sa-i daruiasca sanatate, pentru devotamentul cu care s-a ocupat si se mai ocupa de cei bolnavi de SIDA). Dupa ce am inghitit informatii pertinente despre boala si despre modul de transmitere, teama si inversunarea au inceput sa se domoleasca. Nicoleta a ramas in scoala, in clasa. Destul ca fusese abandonata de mama ei in spital, mama fiind sanatoasa. Parintii adoptivi au infiat-o cand avea 2 luni. In timpul procedurii de adoptie au aflat despre boala ei si ar fi putut sa renunte, dar nu au facut-o. De-a lungul timpului, pentru a-i putea asigura Nicoletei cea mai buna medicatie s-au mutat dintr-un apartament cu patru camere in unul cu trei camere, apoi in unul cu doua camere si in final in garsoniera. Nicoleta a trecut prin multe perioade critice, dar acum este bine. A implinit 20 de ani, desi nimeni n-ar fi crezut ca asta e posibil. Ne intalnim uneori pe strada si vorbim cu mare bucurie. Este o fata vesela si optimista. Este voluntar, pentru ca simte nevoia sa ii ajute pe altii. Are multe satisfactii in activitatea ei. Fata ei e luminoasa, straluceste. Fata mamei ei de asemenea...Oameni fericiti, care au invins suferinta, transformand-o in binecuvantare.

Apoi a fost gripa aviara. Oamenilor le-a fost frica sa manance carne de pui si oua.

Acum, gripa porcina. Citeam ieri in Adevarul ca un copil sanatos a fost dat afara de la un club de baschet pentru ca in scoala lui se inregistrase un caz de gripa porcina. Oamenilor le este acum frica de o biata gripa. O frica absurda si inutila, produsa prin manipulare. Si aceasta frica, odata ce a fost inoculata i se da drumul la vale asemenea bulgarelui de zapada, care creste, creste, creste si matura totul in cale. Aceasta frica va duce la discriminare, la masuri aberante, va da idei celor care tin mult la siguranta lor personala... Oamenii isi vor pune bete-n roate unii altora. Ar putea sa ceara ei insisi ca vaccinul impotriva gripei porcine sa fie obligatoriu... Sa nu fie asa...Lumineaza-ne, Doamne! Este foarte usor sa te informezi, din alte surse decat de la TV in legatura cu toxicitatea vaccinului(pornind de la continutul declarat). Este posibil sa te prinzi, chiar si de la TV, in legatura cu inutilitatea vaccinului(analizand numarul de cazuri, care nu indica deloc o posibila pandemie). Poti sa afli despre vindecarea produsa de un tratament clasic, banal. Si chiar daca ne oprim la aceste doua aspecte, uitand de reaua intentie, de scopul ascuns de control al numarului populatiei, destul este pentru a nu ne vaccina...

8 comentarii:

Ramona spunea...

Dana, apropo de cazurile nenumarate de copii nascuti cu SIDA.
Imediat dupa revolutie, exact asa, cum spui tu, prin anii `90, au aparut foarte multe stiri la tv si in ziare cum ca Romania este tara in care se afla cele mai multe cazuri de infectare cu virusul HIV la copii. Apoi am citit un articol (imi pare rau ca nu stiu autorul si nici unde am citit) in care se spunea ca in Romania a fost la un moment dat un val imens de vaccinuri in urma carora... copiilor li s-a injectat virusul HIV.
Tot in urma vaccinurilor, in Romania a crescut numarul copiilor infirmi si a celor cu autism!

Dana spunea...

Draga Ramona, ai mare dreptate. Cele mai multe cazuri de copii mici, pactic bebelusi infectati cu HIV, cu parinti sanatosi s-au inregistrat in Bucuresti si in Constanta. Voi reveni cu postari pe tema asta dupa o cercetare atenta a surselor disponibile, mai ales ca se preconizeaza inceperea in curand a vaccinarii impotriva porcinei.

nicoleta spunea...

Cazurile de HIV din anii '90 s-au inregistrat in special la copiii din institutii care au fost vaccinati, tratati, etc cu acelasi ac. Asa s-a transmis boala. Faptul ca aceste cazuri au fost mai dese in Constanta si Bucuresti(si Iasi) este de asemeni explicabil, Constanta era si atunci o poarta pentru tot felul de oameni, iar Bucurestiul este capitala pana la urma. Cred ca e mai bine sa cautam explicatiile logice inaintea celor alarmiste.
Pana in anii '90 sangele transfuzat in Romania nu era testat pentru HIV, intr-o tara comunista nu putea exista asa ceva(!), iar kit-urile pentru testare au ajuns destul de tarziu la noi. Aceasta era o alta cale de infectare.
Iar in ce priveste autismul exista studii care arata ca incidenta autismului nu a scazut dupa scoaterea timerosalului din vaccinuri.
Scuze ca m-am intins atat.

Dana spunea...

Nicoleta, bine ai facut ca te-ai intins. Parerea unui medic este binevenita. Multumim pentru informatii. Asteptam cu interes mare si parerea ta despre vaccinul impotriva gripei porcine. Pe site-ul Ministerului Sanatatii am citit ca un asemenea vaccin inca nu exista si pe de alta parte am citit azi in presa ca in decembrie va incepe vaccinarea obligatorie. Tu vei fi accepta vaccinarea copilului tau? Te rog sa ma ierti ca indraznesc sa iti adresez aceasta intrebare.

Ramona spunea...

Dana, uite ce se spune aici: http://www.youtube.com/watch?v=E1z7KSEnyxw

nicoleta spunea...

Dana, deja am semnat ca nu doresc vaccinarea anti-gripala a Mariei. Eu nu m-am vaccinat niciodata impotriva gripei sau hepatitei si n-am avut probleme, iar ea este imunocompetenta si chiar daca merge in colectivitate nu cred ca are nevoie de vaccin.

nicoleta spunea...

Si mai este ceva, campaniile de vaccinare anti-gripala se termina le debutul sezonului rece, adica la inceputul lui noiembrie. Mi se pare o prostie sa faci campanie de vaccinare in decembrie!!

Dana spunea...

Nicoleta, multumesc mult pentru precizarile oferite.