joi, 26 noiembrie 2009

Sfantul Stelian ne-a salvat, in timpul unui accident


Cu cativa ani in urma, in biserica unde intram dimineata pentru ca imi era oarecum in drum, ma inchinam cu drag la icoana Sfantului Stelian, care mi-a atras atentia tocmai prin faptul ca este declarat ocrotitorul copiilor. Si cum orice mama isi doreste ocrotire pentru puii sai, Sfantul Stelian mi s-a lipit de inima.

Si credeti ca a fost degeaba?

In data de 26 noiembrie 2005 eram la volanul masinii, in spate fiind fiica mea cea mica si o colega a ei, pe care o duceam acasa. Ei bine, ne-am ciocnit cu un tramvai pe care nu-l observasem pentru ca venea cu luminile stinse. Masina s-a facut armonica, a fost irecuperabila, dar nici eu nici fetele nu aveam nici o zgarietura, spre mirarea calatorilor din tramvai. Sfantul Stelian, cu puternicele sale rugaciuni, ne-a ocrotit. Slava Tie, Doamne! Multumesc, Cuvioase Parinte Stelian!!!

Cuvioase Parinte Stelian, sprijinitorul si calauzitorul in rugaciunile noastre, patimile trupesti biruind si impreuna cu ingerii locuind, privesti neincetat marirea cea gatita sfintilor, de lumina cereasca umplandu-te. Acum, in slava cereasca vietuind si inaintea imparatului Hristos stand, nu uita pe credinciosii care cu indrazneala inalta rugaciuni si cer sprijinul tau.

Cel ce de la sanul maicii tale ai fost sfintit, si vas ales al Duhului Sfant te-ai aratat, luand sub ocrotirea ta pe mame si pe copii, ferindu-i de intristare si de boala, arata-te grabnic vindecator al suferintelor si al bolilor sufletesti si trupesti ale celor ce te lauda pe tine.

Cel ce din pustiul Paflagoniei ai facut loc de preamarire a Sfintei Treimi, fa si din pustiul inimilor noastre tarina bineplacuta a harului dumnezeiesc, in care sa infloreasca crinii cei mantuitori ai credintei si sa se inmulteasca roadele sfintitoare ale faptelor bune; ocroteste cu rugaciunile tale familiile si pe copiii nostri, cerand de la Milostivul Dumnezeu iertare de pacate, sanatate si mantuire, ca prin tine si impreuna cu tine sa laudam numele cel sfant al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin”.


Acatistul poate fi citit aici: http://www.crestinortodox.ro/acatiste/67186-acatistul-sfantului-stelian

Din viata Sfantului Stelian

“Acesta a fost sfinţit din pântecele maicii sale şi s-a făcut locaş Duhului Sfânt. Pentru aceasta împărţindu-şi bogăţia la săraci şi făcându-se monah, a covârşit pe toţi monahii cei de atunci prin nevoinţa obositoare şi vieţuire aspră. Apoi s-a dus în pustie, şi a intrat într-o peşteră în care primea hrana de la un dumnezeiesc înger.

Şi s-a făcut doctor de felurite nevindecate patimi. Căci când urma boala aducătoare de moarte şi mureau pruncii, şi părinţii rămâneau fără de copii, atunci câte maici chemau cu credinţă numele acelui sfânt Stelian şi zugrăveau sfânta lui icoană, iarăşi năşteau alţi prunci. Însă şi prunci bolnavi izbăvea de boală.

Deci aşa vieţuind pururea pomenitul şi vindecări şi minuni multe săvârşind, s-a mutat către Domnul“.

2 comentarii:

Maria spunea...

Bună ziua Dana.
M-a impresionat întâmplarea.
Regret că ai trecut prin asemenea momente, dar mă bucur că ai perceput minunea şi nu ai pus-o pe seama unei întâmplări fericite doar.
Cu siguranţă eşti o bună credincioasă.
Dumnezeu să vă ocrotească în toată viaţa voastră.

Dana spunea...

Buna, Maria! Multumesc pentru urari!
Dar vai mie, nu sunt o buna credincioasa... E usor sa ne construim o imagine, chiar daca nu vrem sa o idealizam, dar in adancul sufletului, mult noroi se ascunde. Doamne, ai mila!

Domnul sa te binecuvanteze!