joi, 24 februarie 2011

Noutati stiintifice despre... responsabilitate



Va invit sa urmariti o impresionanta si fascinanta demonstratie despre influenta factorului genetic,a perceptiilor noastre fata de mediul inconjurator si a iubirii neconditionate (constiente) asupra devenirii noastre ca fiinte umane. Influenta celor trei factori are o pondere inversa fata de ordinea in care i-am mentionat.Determinismul genetic s-a dovedit a fi fals. Mai mult conteaza mediul inconjurator, dar acesta conteaza in mod diferit pentru fiecare, in functie de felul in care este perceputa o anume circumstanta. Comutatorul care controleaza nivelul biologic este PERCEPTIA, definita prin "constientizarea elementelor mediului inconjurator prin senzatii fizice" (cum vezi lumea si cum te adaptezi la ea). In functie de perceptia unui eveniment organismul viu este deschis spre crestere si dezvoltare, sau este inchis pentru a se proteja. In timp ce iti este teama si iti concentrezi eforturile pentru a te proteja, cresterea este blocata. Daca teama e pe termen lung, dezvoltarea este stopata si ea tot pe termen lung. Cel mai important factor de crestere pentru o fiinta umana este iubirea. Pentru ca iubirea ofera armonie, iubirea este o energie care coordoneaza si face din comunitatea celulelor un sistem functional. Puterea iubirii poate rescrie totul, poate repara daunele produse anterior. Sigur, aceste lucruri nu sunt noi pentru un bun crestin, pentru un om interesat de cele ale sufletului. Dar iata ca si stiinta la nivel inalt le confirma. Pe cand schimbarea programelor scolare?

Tematica principala a conferintei este responsabilitatea de a fi un parinte bun, responsabilitate care poate fi pusa in practica incepand cu ... doua luni inainte de momentul conceptiei. Aceasta responsabilitate este dificil de a fi constientizata in ziua de azi, cand se prefera ca pentru fiecare boala sau patima sa se dea vina pe cate o noua gena descoperita. Dar genele nu dispun, nu dicteaza nimic. Ele pot sa se manifeste sau nu...

Este prezentat de asemenea mecanismul prin care ne autosabotam prin ceea ce subconstientul nostru a invatat pana la varsta de sase ani. Fara sa constientizam, in noi se declanseaza comportamente care nu ne apartin, pe care le-am invatat in copilarie. Din acest motiv, cred ca tematica acestei conferinte are legatura si cu mecanismele codependentei. Si cu mecanismele de "demascare" a subconstientului prezentate de Arhim. Simeon Kraiopoulos, in "TE CUNOSTI PE TINE INSUTI?"

Niciun comentariu: